Home Chatten Omegle: wat is het en hoe werkt de 1-op-1 (video)chat

Omegle: wat is het en hoe werkt de 1-op-1 (video)chat

2 minuten leestijd
0
omegle live

Als we het over een videochat-website hebben, dan gaat de aandacht al snel uit naar Chatroulette. Maar dat is niet de enige website waar je kunt videochatten. Omegle is een app waarmee je op een super makkelijke manier nieuwe vrienden kunt maken. Via de uiterst simpele maar gebruiksvriendelijke interface kun je berichten sturen en live videochatten.

De random video-chat omgeving brengt je in contact met nieuwe mensen vanuit de gehele wereld. En elke dag komen er steeds meer nieuwe gebruikers bij, dus de kans dat je nieuwe mensen ontmoet wordt met de dag groter.

Hoe werkt Omegle?

Je begint met het kiezen van je taal. Daarna selecteert Omegle willekeurig iemand uit de aanwezige gebruikers met wie jij in een privé-chatroom kunt (video)chatten. En dat is niet alleen heel spannend, maar ook erg makkelijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je hoeft namelijk niet eerst uit te zoeken wie je interessant vindt, een vriendschapsverzoek te sturen en te wachten totdat het verzoek wordt geaccepteerd. Je kunt meteen gaan chatten. En het is ook verslavend om met steeds nieuwe willekeurige vreemden te praten, want je weet nooit wie je nu weer zult ontmoeten.

Door Omegle, uitgesproken als oh-meg-ull, kom je in contact met verrassende nieuwe mensen en kun je elkaar snel leren kennen zonder dat je gestoord wordt door anderen in de chatroom. En je hoeft niet tegen je zin in met iemand te praten. Als de persoon die voor jou geselecteerd is je niet bevalt, kun je op elk moment de chat stoppen.

omegle chat

Voor wie is Omegle?

De Omegle-app is bedoeld voor mannen en vrouwen die ouder zijn dan 18 jaar en die op een leuke en spannende manier met nieuwe mensen in contact willen komen. De chat is meer gericht op flirten en daten, dan op het sluiten van vriendschappen. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel gebruikers, maar niet meer zoveel als in de hoogtijdagen.

De website is eerlijk gezegd wat verouderd en de gebruikers die er nog zijn, zijn vaak alleen op zoek naar seksueel getinte gesprekken. In de regel zijn het vooral mannen die op zoek zijn naar vrouwen, vooral om mee af te spreken. Als dit ook je doel is, dan ben je waarschijnlijk beter af bij een van deze datingsites:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Omegle en je veiligheid

Alle persoonlijke informatie die je deelt, of wat er besproken wordt binnen de chats en de berichten, blijft binnen de omgeving van Omegle. De website bewaakt je privacy en jouw gegevens worden ook niet doorverkocht aan derden. Handig om te weten is wel dat je privégesprekken bewaard worden door Omegle. Als je dit niet wilt, dan kun je beter op zoek naar een alternatief. Nederlandse varianten richten zich overigens voornamelijk op tekst-only chats, waaronder Chatplaza en Chatmetvreemden.

Omdat je ten allen tijden verantwoordelijk blijft voor de informatie die je uitwisselt op het platform, drukt Omegle zijn gebruikers op het hart op te letten wat voor informatie ze delen met andere gebruikers. Je kunt gebruikers die zich niet gedragen blokkeren en het ongepaste gedrag melden. Zo blijft Omegle een vriendelijk platform waar je graag terugkomt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …