De Law of Attraction voor het aantrekken van liefde

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord: de law of attraction, ofwel de wet van de aantrekkingskracht. Het is een ‘wet’ die uit gaat van de maakbaarheid van het leven. Dit wil zeggen dat je zelf invloed zou hebben op het verloop van je leven. Zit daar iets in? In dit blog verdiepen we ons in de wet van de aantrekkingskracht en bespreken we hoe je de wet kunt gebruiken wanneer je op zoek bent naar een fijne relatie.

Wat is de Law of Attraction?

De law of attraction is een theorie die voor het eerst omschreven werd door de New Thought Philosophy, een stroming binnen de filosofie die gelooft dat de geest invloed heeft op zowel het lichaam als de omgeving. Positieve gedachten zouden voor positieve ervaringen zorgen waar negatieve gedachten weer in negatieve ervaringen resulteren. De wet van de aantrekkingskracht gebruikt de kracht van de geest om onze gedachten te vertalen en transformeren naar de realiteit.

De wet van de aantrekkingskracht wil dus zeggen dat hetgeen waar we mentaal aandacht aan besteden ook daadwerkelijk naar ons toekomt. Wanneer je je focust op één specifiek doel dat je graag wilt realiseren, zou dit volgens de aanhangers van deze wet uit moeten komen. Veel mensen vinden de wet een beetje zweverig klinken, maar dat valt in de praktijk best mee. Alle aandacht die je besteedt aan negativiteit is een gemiste kans om te investeren in het actief nadenken over de doelen die je wil behalen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Het is belangrijk dat je de wet van de aantrekkingskracht niet als wondermiddel ziet. Er zijn artikelen geschreven waarin men stelt dat deze wet verantwoordelijk was voor de genezing van terminaal zieke patiënten. Dit is niet waar je vanuit kunt gaan. Máár de wet kan zeker een handje helpen in weer controle te krijgen over je eigen leven.

Of je gedachten nu daadwerkelijk invloed hebben op hoe het universum je behandelt, of dat positieve gedachten eigenlijk resulteren in een gedragswijziging die zorgt voor het behalen van je doelen: uiteindelijk gaat het erom dat je gerealiseerd krijgt wat je wilde realiseren.

Waarom zou je de Law of Attraction gebruiken?

Een betere vraag is: waarom zou je de wet van de aantrekkingskracht niet gebruiken? De kans is klein dat een positievere mindset een negatieve uitwerking heeft op jouw leven. Het is dus altijd het proberen waard. De mens is in staat om een verwachting te creëren, oftewel wel een beeld over de toekomst. Ga je eens te rade bij jezelf: als je nadenkt over de komende vijf jaar, heb je daar allerlei ideeën bij, of kun je je geen enkele voorstelling maken?

Waarschijnlijk heb je tal van ideeën over hoe jouw nabije toekomst eruitziet. Probeer jouw toekomst te zien als een leeg canvas, waar je als schilder de volledige controle over hebt. Je bent zelf in staat keuzes te maken over de uitkomst van je canvas.

Wanneer je negatieve ideeën hebt over de toekomst, is de kans groot dat die ideeën ook gerealiseerd gaan worden. De mens is namelijk geneigd om op zoek te gaan naar gebeurtenis die de eigen overtuigingen bevestigen. Ben je in de veronderstelling dat je die promotie niet gaat krijgen? Pieker je daar regelmatig over? Volgens de wet van de aantrekkingskracht is het dan waarschijnlijker dat je daarin gelijk krijgt, in plaats van dat je onverwachts toch die promotie binnenhaalt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De Law of Attraction voor het vinden van de juiste partner

Er zijn ontzettend veel mensen die dolgraag de liefde van hun leven zouden ontmoeten. Het is niet voor niets dat de relatiebemiddelingsbureaus en dating apps als paddenstoelen uit de grond schieten, en elke dag meer bekendheid en populariteit winnen. Kan de wet van de aantrekkingskracht helpen bij het vinden van de juiste levenspartner? Ja, dat kan zeker.

4 stappen

Er zijn veel technieken en oefeningen ontwikkeld door aanhangers van de wet van de aantrekkingskracht om bijvoorbeeld zelfverzekerder en charismatischer te worden. Ook zijn er oefeningen die jou kunnen helpen om je onbewuste bereidheid om liefde te ontvangen te beïnvloeden. Door hier tijd en moeite in te investeren vergroot je de kans om jouw zielsverwant aan te trekken middels de law of attraction. Dit zijn 4 stappen die je kunt ondernemen om bewust bezig te gaan met het vinden van liefde.

Stap 1: Ontwerp je levenspartner

We beschreven eerder al dat je je toekomst als een leeg canvas kunt zien, waar je zelf de regie over hebt. Vraag jezelf af aan welke eigenschappen jouw toekomstige partner moet voldoen om je gelukkig te maken.1

Welke vijf tot tien woorden zou je kiezen om te omschrijven wat je zoekt in een partner? Welke persoonlijkheidseigenschappen van een ander halen het beste in jou naar boven? Hoe wil je behandeld worden in een relatie en welk gedrag kun je niet tolereren? Wat zijn je meest diepgewortelde passies in het leven? Wat is in het leven jouw ultieme levensdoel en wat voor type partner kan je ondersteunen bij het behalen van dit doel?

Wanneer je al deze vragen kunt beantwoorden en begrijpt wáárom je voor deze antwoorden hebt gekozen, dan kun je je zoektocht naar liefde beginnen door te focussen op liefde die gebaseerd is op wederzijds begrip en enthousiasme. Je kunt dit doen door de ideeën die je hebt te visualiseren of door een dream board te maken dat de eigenschappen representeert waarnaar je op zoek bent.

Stap 2: Hou van jezelf

Want hoe kun je van een ander houden, als je jezelf niet liefhebt? Veel mensen die nog met diepe onzekerheden of andere persoonlijke problemen kampen, vinden het moeilijk om een succesvolle relatie te onderhouden. De praktijk wijst uit dat mensen die een lage zelfwaardering hebben, vaak voor partners kiezen die dit idee bevestigen. Dit zijn partners die hen dan niet op waarde schatten en slecht behandelen. Voordat je dus actief opzoek gaat naar een partner die bij je past, investeer je eerst in een goede relatie met jezelf. Leer van jezelf te houden, en dan ook écht van jezelf te houden.

flirt

Stap 3: Laat het universum weten dat je er klaar voor bent

Dit doe je door positiever en opener in het leven te staan. Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je er voor dat je open staat voor je zielsverwant? Begin met het opschrijven van een duidelijk doel. Sleutel net zo lang aan die omschrijving tot je hier helemaal tevreden over bent. Leg het stuk af en toe even weg, slaap bijvoorbeeld een nachtje en lees je omschrijving dan nog eens na. Doe dit totdat je er niets meer op aan te merken hebt. Ben je tevreden? Spreek dit dan hardop uit in de spiegel.

Bevestig elke dag dat je gelooft in het vinden van jouw zielsverwant, of misschien zelfs je tweelingziel. Op deze manier blijf je hoop houden en laat je het universum weten dat je hoop hebt. Spreek bijvoorbeeld voor het slapengaan hardop uit:

“Ik ben op zoek naar de liefde en mijn levenspartner is onderweg naar mij.”

of..

“Niets houdt mij tegen bij het vinden van mijn zielsverwant.”

Door dit hardop uit te spreken komen jouw overtuigingen nog eens binnen via het auditief gedeelte van het brein, waardoor deze extra kracht en bestaansrecht krijgen.

Plan tot slot steeds meer tijd in om jouw perfecte levenspartner bewust en actief in te beelden. Hoe sterker het mentale plaatje, hoe sterker de aantrekkingskracht. Denk aan hoe je toekomstige partner eruit ziet, maar ook aan hoe deze klinkt, ruikt en voelt. Beeld belangrijke mijlpalen met je toekomstig partner in. Bijvoorbeeld het eerste afspraakje, de eerste keer dat jullie het bed delen, jullie huwelijk of het voorstellen van je partner aan je ouders en vrienden.

Stap 4: Wees geduldig en bescheiden

Heb vertrouwen in het universum en geloof dat het universum je zal geven wat je nodig hebt. Liefde vinden middels de wet van aantrekkingskracht rust op je vertrouwen in het vinden van de liefde, ook als dat niet vandaag of morgen is. Laat je angsten en zorgen los, vertrouw erop dat je zielsverwant zich aan je zal presenteren: precies op het juiste moment in je leven.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie