Vent: anoniem je hart luchten bij mensen die om je geven

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Wie heeft er niet eens de behoefte om z’n hart te luchten? Maar soms wil je iets kwijt dat je niet 1-2-3 tegen je bekenden wilt vertellen. En dat is waar Vent om de hoek komt kijken: een app waarin je anoniem je hart kunt luchten.

Of je nu van de daken wil schreeuwen dat je verslaafd aan de liefde bent, blij bent dat de zon schijnt, of dat je je alleen en verdrietig voelt. Al jouw emoties kun je kwijt op Vent.

De sfeervolle interface geeft je de mogelijkheid om jouw emoties te uiten in tekst èn met kleur. Je bent op Vent niet alleen als je het moeilijk hebt. Er is altijd een community van gelijkgestemden waarop je kunt terugvallen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Anoniem je gevoelens delen

Vent is ooit bedacht door Dean Serroni, die het opviel na een middag met zijn vrienden in de kroeg te hebben gezeten, dat ze alleen hadden zitten mopperen op van alles en nog wat. Hij bedacht dat iedereen wel eens wat te mopperen heeft, maar dat je dat niet zo makkelijk doet op een platform als Facebook waar iedereen weet wie je bent. Zo ontstond het idee voor Vent.

Alhoewel je een profiel aanmaakt en je echte naam kunt gebruiken als je dat wilt, kun je volledig anoniem gebruik maken van Vent. Door een alias te kiezen en een avatar waar niet op te zien is wie je bent, kun je zonder dat je hoeft te zeggen wat je identiteit is contact zoeken met mensen die hetzelfde voelen en waarmee je gemeenschappelijke interesses hebt.

Het lucht op om te delen hoe je je voelt, en anderen die Vent gebruiken kunnen je een hart onder de riem steken als je het moeilijk hebt. Je voelt je beter nadat je jou gevoelens hebt gedeeld op Vent.

Hoe werkt Vent?

Vent is eigenlijk een soort van dagboek dat je deelt met andere mensen die hetzelfde voelen als jij. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je beginnen met het delen van je gevoelens. Je kunt kiezen uit verschillende emoties, die voor het gemak zijn gegroepeerd in het soort stemming en gelabeld zijn met een kleur. Je hebt bijvoorbeeld blije gevoelens, verdrietige gevoelens, boze gevoelens en liefdevolle gevoelens.

Er is geen beperking aan het aantal lettertekens dat je kunt gebruiken per post, dus je kunt zonder enige beperking je hart luchten. Andere gebruikers van Vent kunnen vervolgens op jouw bericht reageren door bijvoorbeeld steun te betuigen of je een hart onder de riem te steken. Ook kun je door alle berichten die anderen hebben geschreven struinen en daarop reageren. Je kunt er dus vrienden maken, chatten met gelijkgestemden en berichten sturen.

phone vent

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Wat kost Vent ?

Je kunt Vent gratis downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Het gebruik van Vent is gratis, maar dan krijg je wel reclames te zien. Als je geen reclames wilt, kun je voor de optie ‘Remove Ads’ kiezen. Je betaalt dan een klein bedrag per jaar wat van je account wordt afgeschreven. Als je het abonnement voor Vent zonder reclame wilt stopzetten, moet je 24 uur voordat het de abonnementsperiode afloopt de ‘verleng abonnement’-optie in de app store uitzetten.

App StoreGoogle Play

Voor wie is Vent bedoeld?

Vent is er voor iedereen die anoniem zijn of haar hart wil luchten zodat je het kwijt bent en weer verder kunt, zonder dat het je wordt aangerekend dat je iets hebt gezegd. Door de anonieme omgeving voelt het alsof je in een intieme sfeer kunt vertellen wat je voelt. Posts op Vent kunnen daarom heel vrolijk zijn, of verdrietig, hilarisch of emotioneel.

Geen likes, maar hugs

Omdat het niet echt gepast is om een uitbarsting van woede of een heel verdrietig verhaal een like te geven, kun je in Vent kiezen uit ‘Hug’ als je iemand wilt steunen, ‘Same’ als je wilt laten merken dat je met iemand mee voelt, of als je ook hetzelfde doormaakt, en ‘H4U’ als je wilt zeggen dat je er voor iemand bent. Er zijn dus meer nuances beschikbaar in hoe je kunt reageren op een bericht.

vent

Een echte sociale omgeving

Omdat Vent niet helemaal hetzelfde is als een doorsnee social network platform, wordt er ook strikter in de gaten gehouden hoe mensen zich gedragen. Je moet in alle vrijheid je gevoelens kunnen uiten, zonder bang te zijn dat iemand dat veroordeelt, of iets kwetsend terug zegt. Daarom zijn berichten die racistisch, beledigend of bedreigend zijn verboden.

Bovendien is het ook geen dating app, en de app is ook toegankelijk voor minderjarigen. Seksueel getinte content is daarom ook niet toegestaan. Als je toch ongewenste berichten plaatst, kan Vent je de toegang tot het platform ontzeggen. Zo zorgen ze ervoor dat je in een veilige omgeving je diepste emoties kunt uiten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie