Home Nieuws Onderzoek: ‘Nederlandse 50-plusser geeft het meest uit per date’

Onderzoek: ‘Nederlandse 50-plusser geeft het meest uit per date’

2 minuten leestijd
0
euro hartje

Uit onderzoek van datingsite Ourtime blijkt dat de Nederlandse 50-plusser lang niet zo vrekkig is als het Nederlandse imago doet vermoeden. De datingsite deed onderzoek naar de date-uitgaven van single vijftigplussers in Europa. Ze namen de uitgaven van singles in Nederland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Duitsland en Frankrijk onder de loep om te achterhalen welke 50-plussers het meest uitgeven op een date. En wat blijkt? De Nederlanders geven het meest uit per date, zo blijkt uit de resultaten.

De populairste dates voor 50-plussers

Waar Nederlanders vooral bekend staan om de ‘going Dutch’-uitspraak, waarbij ieder z’n eigen deel van de rekening betaalt, toont dit onderzoek aan dat Nederlanders best wel gul zijn als het op daten aankomt. Hoewel fysiek daten in de horeca op dit moment even niet meer mogelijk is, staat een romantisch etentje bovenaan de lijst van de Nederlandse 50-plusser. Zij geven het meest uit aan restaurants en bars, maar ook een bezoekje aan een show staat in de top drie:

  1. restaurants (297 euro)
  2. bars (89 euro)
  3. shows (46 euro)

33 euro per persoon

Uit het onderzoek van Ourtime blijkt dat Nederlanders minder krenterig zijn dan wat van ons wordt verwacht. Op een date geeft de Nederlandse vijftigplusser gemiddeld ruim 33 euro per persoon uit. Als het op liefde aankomt, dan hebben we er blijkbaar geen problemen mee om geld uit te geven. De Italiaanse 50-plussers hebben ook wel wat geld over voor een date. Zij geven iets minder uit met 29 euro. Wie het minst uitgeven op een date? De Duitse ouderen; zij geven geven op een date nog geen 18 euro per persoon uit.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Looks matter

Nederlandse singles willen bovendien goed voor de dag komen op een date. Per jaar geven ze 196 euro per persoon uit om in optima forma op een date te verschijnen. Van dit bedrag gaat 129 euro naar kleding, 40 euro naar de kapper en 27 euro naar cosmetica. In dit uiterlijke vertoont loopt Nederland niet voorop als we kijken naar de uitgaven. Het zijn de vijftigplussers in het Verenigd Koninkrijk die het meest uitgeven aan kleding: maar liefst 248 euro. Zweedse singles, aan de andere kant, geven daar het minst aan uit met een mager bedrag van 44 euro.

Daten is van alle leeftijden

Over oudere singles wordt misschien niet zoveel gesproken over jongere singles en millennials, maar dat betekent niet dat vijftigplussers minder daten. Integendeel zelfs: oudere singles daten erop los. Het zijn vooral de Mediterraanse singles die niet achter de geraniums gaan zitten. De Italianen en Spanjaarden hebben gemiddeld maar liefst 25 dates per jaar. Maar de Nederlandse singles in deze leeftijdscategorie doen het niet veel slechter. Ze laten zien dat 50-plus uit een levendige en actieve groep singles bestaat: zij gaan elk jaar gemiddeld 20 keer op date.

Het LoveConnection onderzoek van Ourtime werd in maart 2020 uitgevoerd in de landen Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden en Duitsland. In totaal hebben 3.085 alleenstaande 50-plussers aan het onderzoek deelgenomen, waaronder 452 Nederlanders.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Happn Voice: datingapp lanceert stem- en audiofuncties

Datingapp happn heeft een aantal nieuwe audiofuncties geïntroduceerd waarin je stem centra…