Home Vreemdgaan Met een ander naar bed geweest: wat nu?

Met een ander naar bed geweest: wat nu?

6 minuten leestijd
0
bed vraagteken

Je had het nooit voor mogelijk gehouden, maar toch is het ook jou overkomen. Je hebt het bed gedeeld met iemand anders en dat zit je nogal dwars. Wees gerust, we gaan je niet om uitleg vragen over hoe en wat precies, want het is nou eenmaal gebeurd en de tijd valt ook niet meer terug te draaien.

We gaan meteen verder, want het is namelijk tijd voor de volgende stap, die van beraad, oftewel de wat nu-vraag? Want de kans is aanwezig dat je het slippertje niet ten koste wilt laten gaan van je huidige relatie.

Is dat voor jou ook het geval? Dan raden we je aan om ons advies van vandaag met zorg door te nemen. Want hoewel elke situatie natuurlijk persoonlijk is, zijn er wel een aantal gebruikelijke scenario’s denkbaar. Simpel gezegd heb je een aantal opties en die gaan we één voor één met je bespreken.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Het doel? Dat je aan het einde van dit blogartikel in ieder geval weet welke keuze je moet maken, hoe moeilijk of makkelijk die ook voor je mag zijn.

Wat zijn je opties?

In principe is het heel simpel, je hebt maar drie keuzemogelijkheden: je vertelt het, je verzwijgt het, of je maakt het uit. Toch is de keuze zelf in lang niet alle gevallen even makkelijk, omdat sommige keuzes ook definitieve gevolgen kunnen hebben. Alleen in het geval van verzwijgen kun je er eventueel aan denken om deze keuze in een later stadium aan te passen. Bij het vertellen kun je niet meer terug en is de keuze onomkeerbaar: het point of no return.

1. Vertellen

Hoe moeilijk het ook is, je vertelt het aan je partner. Nu weten we niet hoe stabiel jouw relatie is, maar houd er rekening mee dat het hierdoor over en uit kan zijn tussen jullie beide. Ben je bereid om die prijs te betalen om een schoon geweten te hebben? Dan doe je er goed aan om het eerlijk te vertellen.

Datzelfde geldt als je voor jezelf het gevoel hebt dat het slippertje je dusdanig dwars zal blijven zitten dat je zelfs op de lange termijn niet meer jezelf kunt zijn. Gevaarlijk wordt het als jij van mening bent dat jouw relatie weliswaar schade oploopt, maar wel kan worden gered, ook al vertel je het aan je partner. Val je in deze categorie? Dan willen je wel vragen of ook rekening te houden met het alternatieve scenario dat je partner de relatie besluit te beëindigen.

Overschat jezelf niet en overschat ook niet wat jullie al hebben opgebouwd. Een jarenlange relatie kan razendsnel over zijn in het geval van vreemdgaan.

Ontevredenheid over de relatie

Vertellen kan ook als jij weet dat jullie het de laatste tijd zwaar hebben gehad in de relatie en je het gevoel hebt dat je partner het teveel heeft laten afweten. Misschien was hij of zij er niet voor jou toen je jouw partner het hardst nodig had en was de persoon met wie je naar bed bent geweest dat wel.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

In een dergelijk scenario kan het vertellen van de affaire juist als een soort van nieuw begin worden gezien. Het vertellen doe je in dit geval als je er vrede mee hebt dat je relatie niet langer houdbaar is, maar ook als je van mening bent dat het voor een heropleving kan zorgen van de relatie die jij en je partner ooit met elkaar hadden.

vrouw ontdekken

2. Verzwijgen

In dit geval doe je alsof er niets is gebeurd en daarbij zijn een aantal gevolgen denkbaar: of het gaat aan je knagen of het doet je niets. In dat laatste geval is het waarschijnlijk niet de laatste keer dat je met een ander naar bed gaat en dat is vooral spijtig te noemen voor je partner. In het eerste geval gaat het echter aan je knagen en zal ook je partner wellicht verandering in jouw gedrag kunnen opmerken en het vreemdgaan mogelijk ontdekken.

Verzwijgen doe je als er teveel op het spel staat, je wilt je partner niet verliezen, maar bijvoorbeeld ook als jullie samen kinderen hebben of net een ingrijpende levenskeuze hebben gemaakt, zoals het samenwonen of het kopen van een huis. Het enige voordeel van verzwijging is dat je er op een later moment voor kunt kiezen om het alsnog te vertellen aan je partner.

Verzwijgen is ook een logische keuze als jij ijskoud bent en je niet anders gedraagt ten opzichte van jouw partner. In het meest gunstige geval ben je er echter wel van bewust dat het slippertje niet meer in herhaling mag vallen.

3. Uitmaken

Dit scenario is een variant op het vertellen, maar wel met als bijkomstigheid dat de relatie ook meteen wordt verbroken. Je bent vreemdgegaan en bent voor jezelf tot de conclusie gekomen dat het geen zin meer heeft. Dat je op de ander bent gevallen is het resultaat van een relatie die simpelweg ongezond was: een onhoudbare situatie.

Nu kan het zijn dat het echt om een slippertje ging, maar een andere mogelijkheid is uiteraard dat je gevoelens hebt gekregen voor je minnaar of minnares. Ook in dit geval besluit je om het uit te maken met je huidige partner. Natuurlijk kun je het uitmaken met je partner en jouw vreemdgaan opbiechten, maar ons advies is wel om dat met de correcte motieven te doen.

Biecht het op, maar enkel en alleen om je hart te luchten en niet bijvoorbeeld om je partner te krenken. In het meest gunstige geval mag er dan ook geen sprake zijn van een wraakactie of verbitterdheid.

stop hart

De gevolgen

De gevolgen kunnen wel eens onveranderbaar zijn en je doet er daarom goed aan om jouw keuze goed voor te bereiden. Om de gevolgen met je te bespreken, gaan we er echter wel van uit dat het vreemdgaan inmiddels is opgebiecht aan je partner. In het geval van een verzwijging is de ander immers niet op de hoogte van het vreemdgaan.

1. Einde verhaal

Het meest ongunstige scenario is echter ook meteen het meest realistisch en dat betekent in dit geval niets anders dan dat de relatie tot een einde komt. Jouw partner of jij besluiten om het uit te maken, omdat vreemdgaan voor de meeste mensen nu eenmaal niet te vergeven is.

De redenen daarvoor zijn tweeledig en overlappend: ten eerste behoor je je partner in een gezonde relatie nou eenmaal niet te bedriegen en ten tweede sluit één keer vreemdgaan nieuwe avonturen in de toekomst niet uit.

Sterker nog: als een slippertje onbestraft blijft, kan het zomaar zijn dat één van de partners vaker in de verleiding komt om met een ander het bed te delen. In veel gevallen wordt het vreemdgaan, ook na opbiechten, niet geaccepteerd.

2. Vergiffenis

Anders wordt het als je door je partner wordt vergeven. De relatie is te waardevol om te beëindigen, er zijn kinderen in het spel, of je partner is nou eenmaal vergevingsgezind aangelegd. Vergiffenis betekent echter niet hetzelfde als dat je weer op de oude voet door kan met de relatie. In veel gevallen zal de relatie niet meer zijn zoals die ooit was en dat kan zowel in positief als in negatief opzicht zijn.

Hadden jullie een stabiele relatie? Dan zal die zomaar eens een flinke deuk kunnen oplopen en in het geval van een ongezonde relatie kan het nu ineens een stuk beter tussen jullie gaan. Laten we voor nu maar even ervan uitgaan dat opbiechten tot een soort van opluchting heeft gezorgd.

Tuurlijk, het is triest dat het op deze manier moest, maar wellicht had jullie relatie even een oppepper nodig. Jullie moesten even worden wakker geschud en nu de escapade is vergeven, is de relatie sterker dan ooit.

Vergeven, maar niet vergeten

Let op, in veel gevallen is vergiffenis niet van definitieve aard. Je partner kan op een gegeven moment toch op andere gedachten komen als het aan hem of haar gaat knagen, maar ook als andere mensen zoals familie of vrienden zich met de zaak gaan bemoeien. In dit geval vergeeft je partner het je, al gaat dat niet van harte.

Er ontstaat verbitterdheid in de relatie en daardoor komt jullie relatie steeds meer onder druk te staan. De relatie wordt zelfs nooit meer de oude en het feit dat je bent vergeven door je partner wil niet zeggen dat het op lange termijn allemaal in kan en kruiken is. Je bent nu weliswaar vergeven, maar je misstap zal nooit worden vergeten.

Het zou weleens snel bergafwaarts kunnen gaan met de relatie en de affaire is daar de grootste reden voor. Je partner kan ineens anders tegen je aankijken en de wrok kan bij elke discussie, irritatie, of ruzie weer opspelen. In dit geval ben je weliswaar vergeven, maar toch ook niet helemaal. Je krijgt nooit meer terug wat jullie ooit samen hadden.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien…