Elke man heeft deze 7 typen vrienden

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Mannen hebben allerlei soorten vrienden en ondanks de verschillen kunnen de meeste kerels met al hun maatjes overweg, vooral als het gaat om de echte jeugdvrienden. Los van de verschillen die gaandeweg zijn ontstaan, blijven de meest hechte vriendschappen altijd bestaan – ook als ieder z’n eigen kant opgaat. De essentie van elk van deze vriendschappen is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect.

Uiteraard zoeken mensen die dezelfde kenmerken delen elkaar vaker op, maar dat neemt niet weg dat er allerlei soorten persoonlijkheden zijn die een vriendengroep zo leuk maken als die is. Reden om het met je te hebben over de verschillende soorten persoonlijkheden.

7 type vrienden

Zoals in elk gezin hebben je vrienden ook zo hun unieke eigenschappen. Als je jouw vrienden van buitenaf zou analyseren, dan zouden daar allerlei labels of categorieën naar voren komen en een aantal daarvan hebben we voor je opgesomd. Er zijn er uiteraard veel meer, maar voor de meeste vriendengroepen komt het wel op het volgende neer. Je zult, als het goed is, onmiddellijk herkennen welke van jouw vrienden wie is. Of misschien herken jij jezelf wel één van de onderstaande typetjes?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. De vriend met de allerslechtste woordspelingen

Deze type vriend ziet in bijna alles de kans om met een nieuwe woordspeling te komen. Op de momenten dat je het niet ziet aankomen, heeft dit maatje weer een nieuwe woordspeling in petto. Wanneer jullie samen een reis naar Turkije boeken, volgt er weer één: “Ista’nboel korting of niet?”

Het interessante daarvan is dat lang niet iedereen ze altijd kan waarderen. Soms zijn de woordspelingen zelfs wat ongepast, maar zo af en toe zit er ook een vlijmscherpe tussen. En die ene goede woordspeling, maakt de andere negen slechte weer goed. Als er iemand is die je kan helpen met een sollicitatiebrief of slechte openingszin, dan is het deze vriend.

2. De cynicus

Zijn cynisme is duidelijk, maar ironisch genoeg geeft hij wel heel veel om zijn vrienden. Juist door de cynische eigenschappen van deze maat slagen jullie er als groep in om de juiste beslissingen te maken en aan het einde van de maand nog geld te hebben voor een uitje. Als er iemand tijdens een uitje de pot moet bewaren, dan is het deze vriend. En het cynisme is misschien juist wel een teken van volwassenheid.

Of om heel specifiek te zijn, cynische vrienden zijn vaak de meest volwassen en verantwoordelijke soort in de groep. Vaak zijn ze ook iets ouder dan het groepsgemiddelde. De cynicus is één van de meest dierbare soorten vrienden die de dynamiek van de vriendengroep in evenwicht houdt.

3. De stille

Stil zijn is niet altijd slecht, hoewel je soms wel de woorden uit deze vriend z’n mond wilt trekken als ‘ie weer eens voor zich uitstaart en aan het dromen is. Toch zijn stille vrienden juist degenen die meer geld zouden betalen dan anderen, zonder daar een melding over te doen of om te pochen. De stille is er juist niet voor de aandacht, maar geeft echt oprecht om de groep en hoe het met iedereen gaat.

Ondanks z’n stille karakter, heeft hij zo zijn momenten waarop hij de hele groep in lachen laat uitbarsten. Zijn spaarzame – maar rake – oneliners zijn uitgegroeid tot regelrechte klassiekers binnen de groep.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. De Romeo

De Romeo is de man die elke tien dagen verliefd wordt op een nieuw meisje en een hopeloze romanticus is. Maar daar houdt het niet op, want elke keer dat je elkaar ontmoet gaat de Romeo je hoe dan ook weer vervelen met verhalen over een nieuwe vlam – om een paar dagen later weer van mening te zijn veranderd.

Dat ‘ie een Romeo is, wil nog niet perse zeggen dat het een Don Juan is, want het hoeft niet per definitie een vrouwenverslinder te zijn. De Don Juan is altijd op jacht en raak je ook voortdurend kwijt als je met elkaar op stap bent in het uitgaansleven. Maar zowel de Romeo als de Don Juan hebben altijd hun Tinder-account geopend als ze even op hun mobieltje zitten.Wie was Casanova? De man met een ongekende reputatie

5. De softie

Dit is de gevoelsmens, het mama’s-kindje van de groep. Jullie maken om die reden een hoop grappen over hem, en claimen zelf niet zo soft als hem te willen zijn. Toch is het de vriend die elke mannelijke vriendengroep nodig heeft en hij is met zijn zachte kant ook heel erg belangrijk voor elke vriendengroep, omdat hij uiteindelijk degene is met het grootste hart van de clan. Soms moet je iemand hebben om mee te praten als je zelf ook een mindere dag hebt en dan is de softie ineens wel een hele fijne gesprekspartner.

6. De stoney-melony

Als dit je doet denken aan je vriend die steevast rode ogen heeft, dan weet je dus over wie we het hebben. Rokerige kamer, gedimd licht, wat trippy posters, en jawel, hij is altijd te laat. Soms zou je hem een knal voor z’n kop willen geven om een keer iets meer vaart te maken Maar ondanks z’n drang naar geestverruimende middelen, is het wel gewoon een hele sympathieke gast. Wel komt er op een gegeven moment dat zijn sloomheid tegen hem gaat werken, dus probeer er gezamenlijk maar voor te zorgen dat het gebruik gaandeweg afneemt.

7. De voetbalfanaat

Deze vriend leeft, slaapt en ademt voetbal. Natuurlijk heb je ook andere vrienden die voetbalfans zijn, maar er is er geen één zoals deze man. Hij kan de autobiografie van Johan Cruijff woord voor woord citeren en weet meer over voetbaltactieken dan de meeste voetbalanalisten die we dagelijks op televisie zien. Als z’n club een uitglijder heeft, dan is deze vriend van slag. Grote kans dat hij meer van voetbal weet dan van z’n eigen vriendin.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie