6 tekenen dat je ex nog niet klaar met jou is

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Is je relatie recent verbroken? Dan kost het natuurlijk tijd om er overheen te komen. Alles is veranderd en niets lijkt meer hetzelfde. Het is anders. Terwijl je probeert je leven weer goed op de rails te krijgen, gaan je gedachten echter wel steeds terug naar je ex. Misschien denk je wel aan een hereniging, want nu je alleen bent besef je pas goed wat je misloopt.

8 tekenen dat je ex nog niet over je heen is

Heb je nu het idee dat je ex het erg moeilijk heeft met de breuk en dat hij of zij – ook al lijkt het misschien niet zo en wordt er anders beweerd – nog niet helemaal over je heen is? Dan zijn er meerdere signalen die daarop kunnen duiden, ook al wil je ex jou anders doen geloven. We hebben de belangrijkste tekenen voor je op een rijtje gezet.

1. Het gaat ‘extreem goed’ met je ex

Laat je ex bijvoorbeeld overduidelijk zien hoe goed het gaat na de breuk? Dan kan dat erop wijzen dat het juist niet zo is en dat het tegenovergestelde de waarheid is. Waarom je ex dit zou doen? Om te laten zien dat het leven zonder jou beter is, dat het goed is dat jullie uit elkaar zijn gegaan of, juist, om jou jaloers te maken zodat jij je ex terug wil.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Gezellige foto’s op social media

Een aanvullend teken dat je ex nog niet over de relatiebreuk heen is, kun je vinden op social media. Als je ex ineens heel veel leuke (vakantie)foto’s op social media post – wetende dat jij ze ook ziet – kan dit bedoeld zijn om je er spijt van te laten krijgen dat je de relatie hebt verbroken. Worden er veel meer (blije) foto’s dan eerder geplaatst? Dan is dat vrijwel zeker een teken dat je ex nog niet over de breuk heen is.

3. Je ‘per toeval’ tegenkomen

Als jullie elkaar geregeld ‘per toeval’ tegenkomen, kan dat een teken zijn dat je ex nog steeds jullie breuk aan het verwerken is. Het is waarschijnlijk geen toeval dat jullie elkaar tegenkomen. Er is een reden voor. En die reden is dat je ex jou graag wil zien. Kom je je ex regelmatig tegen en krijg je het idee dat dit niet iedere keer per toeval is? Ga er dan maar vanuit dat het geen toeval is.

Verschijnt je ex bijvoorbeeld bij gezamenlijke vrienden of zie je hem of haar ook steeds op feestjes waarop jij aanwezig bent? Als je ex dan een nieuwe vriend(in) bij zich heeft en daar overdreven klef mee doet in jouw aanwezigheid, is de kans groot dat dit gebeurt om jou jaloers te maken.

4. Rondbazuinen dat jullie weer samenkomen

Als je ex rondbazuint dat jullie weer bij elkaar komen terwijl dit niet zo is, dan weet je vrij zeker dat je ex nog niet over je heen is. Het is een sterk teken dat je ex nog steeds gevoelens voor je heeft, bij je wil zijn en een hereniging zal omarmen. Vooral als je ex dit zegt tegen gezamenlijke vrienden, dan is je ex nog niet over jou heen.

5. Vrienden zijn is ook goed

Wanneer je ex beweert dat hij of zij er wel aan toe is om vrienden met je te zijn, dan kan dit een excuus zijn om je op deze manier weer voor zich te winnen. Vrienden zijn is prima als je ex dit ook echt meent, maar neem gerust aan dat dit niet voor iedereen zo is. De kans is groot dat je ex spijt heeft dat jullie uit elkaar gegaan zijn en jou terug wil.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Veel berichtjes

Krijg je nog regelmatig berichtjes van je ex waar je niet direct op zit te wachten? Dan kan dit ook betekenen dat je ex jou terug wil of nog niet over de breuk heen is. Wordt het vervelend en krijg je op de meest rare tijdstippen berichtjes van je ex? Dan is er vaak meer aan de hand dan je ex zal willen toegeven.

Wordt het gedrag van je ex vervelend, zit je niet op contact te wachten en is het duidelijk dat je ex nog niet over je heen is? Doe dan het volgende:

  • Geef aan dat het niet meer goed komt.
  • Laat duidelijk weten dat je verder bent gegaan met je leven.
  • Probeer contact te vermijden, zowel in het echte leven als via social media.
  • Negeer berichtjes en stuur niets terug.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie