Home Dating Womanizer? 5 tekenen dat je te maken hebt met een rokkenjager

Womanizer? 5 tekenen dat je te maken hebt met een rokkenjager

4 minuten leestijd
0
womanizer

Ben je aan het daten met een man waaraan je twijfelt? Of heb je inmiddels een man gevonden, maar zet je vraagtekens bij zijn bedoelingen? Het kan zomaar zijn dat je met een womanizer te maken hebt. Want sommige mannen kunnen niet van andere vrouwen afblijven en dit kan nog wel eens wat problemen veroorzaken. We vertellen je daarom wat een womanizer is, wat hij precies doet en 5 tekenen waaraan je kunt zien of je te maken hebt met zo’n fout figuur.

Wat is een womanizer?

Een womanizer is iemand die eigenlijk niet van vrouwen af kan blijven. Dit uit zich in het regelmatig flirten met andere vrouwen of nog erger – relaties met meerdere vrouwen tegelijk. Als alleenstaande man doe je er natuurlijk niemand pijn mee als je met elke vrouw flirt, maar in een relatie? Dan is het wel een probleem.

Als je een relatie hebt met een rokkenjager, dan ben je daardoor nooit helemaal zeker van je zaak. Een womanizer kan bijvoorbeeld tegen z’n partner zeggen dat hij monogaam is, maar ondertussen… liegt hij over alles. Hij wil gewoon zoveel mogelijk vrouwen om zich heen, of dit nu voor de aandacht is, z’n ego of voor seks.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Liegen en bedriegen

Een rokkenjager is iemand waar je als vrouw liever geen relatie mee hebt. Het gedrag van dit type man maakt vrouwen onzeker – over de relatie, over zichzelf. Wat de womanizer kenmerkt is dat hij ongevoelig is voor de gevoelens van vrouwen. Hij mist het stukje compassie wat hem enerzijds interessant maakt, maar anderzijds een gevaarlijk type. Het zorgt ervoor dat hij kan liegen en bedriegen, en geen medeleven toont met de gevoelens van vrouwen. Best sneu eigenlijk, niet?

5 tekenen dat hij een womanizer is

Wij vrouwen hebben meestal een goede sensor als er iets niet pluis is. Toch is het handig om te weten waaraan je een rokkenjager herkent, want soms werkt onze sensor niet door de roze bril die we op hebben. We zijn dan zó verliefd dat we het niet zien of niet wíllen zien.

Gelukkig zijn er vijf tekenen waaraan je kunt herkennen dat de man een womanizer is. Herken jij minimaal één van deze tekenen? Dan is het opletten geblazen en is het tijd om die roze bril snel af te zetten.

1. Hij is overdreven flirterig

Merk jij dat de man waarmee je aan het daten bent altijd naar andere vrouwen kijkt, intens flirt en heel dichtbij andere vrouwen komt? Dan kan het zomaar zijn dat je met een onbetrouwbaar exemplaar de van man in zee bent gegaan. Een womanizer houdt namelijk van het eerste gevoel van verbondenheid en van het najagen van het vrouwelijk schoon.

Wanneer hij een beetje flirt hoeft dat natuurlijk niet meteen een waarschuwing te zijn. Soms hebben mannen het niet door als ze naar andere vrouwen kijken, maar je kunt er wel op letten als het vaak gebeurt. En als helemaal als het iedereen opvalt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

2. Andere vrouwen hebben slechte ervaringen

Wanneer andere mensen geen goede verhalen vertellen over deze womanizer, dan kun je maar beter oppassen. Iedereen heeft natuurlijk een verleden en het wil niet meteen zeggen dat iemand daardoor per definitie “slecht” is. Mocht het zo zijn dat andere vrouwen slechte ervaringen vertellen, dan kun je beter uit de buurt blijven. Womanizer hebben een reputatie á la Casanova en Don Juan. En dat waren ook mannen waarbij je beter uit de buurt kon blijven.

De kans is groot dat hij jou net zoals anderen zal behandelen. Zoals hij het bij alle anderen heeft gedaan, zal hij het ook bij jou doen – uitzonderingen daargelaten. En je wilt geen gebroken hart natuurlijk, toch? Wees daarom altijd alert op de signalen en neem deze ervaringen mee in je beslissing.

3. Hij gebruikt zijn status om indruk te maken

Een womanizer is meestal een man die graag pronkt met wat hij heeft. Is hij bijvoorbeeld heel rijk, heeft hij een goede baan of een ander feitje waarmee hij indruk wil maken? Let dan goed op. De meeste types gebruiken namelijk hun status om een vrouw in bed te krijgen. Of om in eerste instantie de aandacht te trekken. Is dat eenmaal gelukt, dan gaan ze snel weer naar de volgende om het spelletje opnieuw te spelen. Let daarom altijd op hoe de relatie of het daten begon met deze beruchte rokkenjager.

4. Een waslijst aan bedrog

Wij vrouwen hebben er een handje van om verhalen of ervaringen van 5 jaar geleden binnen no-time weer naar boven te halen. Hoor je van anderen – of van hem – dat zijn relaties werden verbroken omdat hij ontrouw is geweest? Dan is het aan te raden om extra alert te zijn. Het is mogelijk dat mensen spijt hebben en het nooit meer doen, maar een womanizer staat erom bekend dat hij terugkerend gedrag vertoont.

Is hij er eerlijk over en toont hij berouw? Dan zou je het een kans kunnen geven, maar vertrouw niet blindelings op een hoopvolle uitkomst.

5. Je hebt zijn vrienden en/of familie nog nooit ontmoet

Het fijne een aantal maanden daten is dat je zijn vrienden en familie mag ontmoeten. Mag dat niet? Dan is het een sterk signaal dat hij je mogelijk niet serieus neemt. Een womanizer heeft er meestal geen zin in, omdat hij natuurlijk een spelletje speelt en geen vaste relatie wil.

Wanneer hij na een aantal maanden nog steeds zijn familie en vrienden niet wil voorstellen, dan kun je beter de benen nemen. Het kan zijn dat hij alleen de lusten van een relatie wil en niet de lasten. Vraag daarom altijd op tijd of je zijn vrienden en/of familie kunt ontmoeten. En dan peil je zijn reactie; het zegt veel over zijn bedoelingen.

Ga het gesprek aan

Herken jij meerdere tekenen die erop kunnen duiden dat hij een rokkenjager is? Je kunt natuurlijk hopen dat hij verandert, maar laten we eerlijk zijn: bij hoeveel mensen heb jij gezien dat ze volledig zijn veranderd? Meestal is het hopen op een verandering die nooit gaat plaatsvinden.

Ga daarom vooral het gesprek met hem aan en speel open kaart met wat jou opvalt. Reageert hij begripvol en toont hij aan dat hij wil veranderen? Dan kun je hem mogelijk een tweede kans geven. Maar wanneer hij een ontwijkend antwoord geeft of wanneer hij je zorgen wegwuift, kun je er zeker van zijn dat deze womanizer niet van plan is om te veranderen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…