Home Dating 41% Belgen maakt sinds coronapandemie vaker gebruik van datingapps

41% Belgen maakt sinds coronapandemie vaker gebruik van datingapps

2 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Overal ter wereld hebben de singles het zwaar – voor de Belgische singles is dat niet anders. De ‘social distancing’-verplichting, beperking tot 1 knuffelcontact, mondmaskers en noem het maar op: het is geen leuke tijd om single te zijn. Sterker nog, het merendeel van de singles vindt de huidige situatie de slechtste tijd ooit om te daten, zo blijkt uit onderzoek van datingapp Meetic. De app vroeg zich af hoe singles zich voelen na een jaar corona en stelden een aantal vragen aan 344 Belgische 18+ singles.

Dramatisch dateleven

De coronapandemie is dramatisch geweest voor het dateleven van de Belgische singles. 6 op 10 ondervraagden vindt de huidige coronasituatie de slechtste tijd ooit om te daten. Deze drama vertaalt zich ook naar de toekomst voor deze singles, want 28% ziet de toekomst eerder somber in dan rooskleurig. Vooral de leeftijdscategorie 30 t/m 34 jaar heeft het nadrukkelijk zwaar tijdens de lockdowns – die nooit lijken te eindigen.

In overeenstemming met een Nederlands onderzoek missen singles het fysieke contact het meest. Daarnaast mist de helft van de Belgische singles de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten. En daar hebben ze veel voor over, zo blijkt uit het onderzoek. Voor 45% van de Belgische singles speelt het perspectief om opnieuw mensen kunnen ontmoeten voor een groot deel mee in hun keuze om zich te laten vaccineren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Met een lastige dateperiode achter de rug staan de Belgische singles dus te popelen om weer vrij te kunnen daten. Zonder beperkingen, zonder maatregelen en met een ruime keuze aan dateplekken. Singles kijken er naar uit om hun potentiële match weer persoonlijk te mogen ontmoeten en maken sinds de eerste lockdown steeds vaker gebruik van datingapps.

Populariteit datingapps stijgt

Meetic zegt dat 41% van de Belgen vaker gebruik is gaan maken van datingapps en websites sinds de start van de pandemie. Omdat de datingapp zelf een bekende naam is in België, is ook de populariteit van Meetic gestegen. Op de vraag of de ondervraagden de app vaker dan voorheen gebruiken, zegt maar liefst 40% ‘ja’.

Het is dan ook geen verrassing dat de singles op Meetic meer berichten dan ooit verstuurden. Over 2020 in het geheel zag de datingapp een toename van 26% in het aantal verstuurde berichten. De Belgische singles gaan bovendien op dezelfde voet door in 2021, want in de afgelopen maanden verstuurden zij alsnog 18% meer berichten dan in 2020.

Wandelen eerste keus

Hoe écht videodaten ook lijkt, het is niet helemaal echt. Of zoals de Belgische singles zouden zeggen: het is toch niet de ‘real deal’. Daardoor is wandelen in het park tegenwoordig de eerste keus voor Belgische singles, de meest populaire date-activiteit volgens het onderzoek. 35% van de singles verkoos een wandeling als eerste date tijdens de pandemie.

Met het loslaten van de maatregelen in het verschiet, kunnen ook de singles in België zich gaan opmaken voor een summer of love. Het zal weer mogelijk worden om af te spreken op het terras, in een bar of restaurant. Voor 3 op de 10 Belgen is een ‘lekker glaasje drinken’ de eerste keuze voor een eerste date – zodra het terug kan. En als dat weer mogelijk is, dan is die eerste date belangrijker dan ooit tevoren, zo denkt 61% van de singles.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…