Home Nieuws ‘Singles hebben te weinig fysiek contact in derde golf’

‘Singles hebben te weinig fysiek contact in derde golf’

2 minuten leestijd
0
lockdown

Dat de lockdown een flinke impact heeft op ons liefdesleven is algemeen bekend. Koppels die beiden thuiswerken en parttime les geven aan hun kinderen lijden eronder en alleenstaanden staan er nog meer alleen voor, dat blijkt (opnieuw) uit recent onderzoek van Christine le Duc. En in de derde golf staat het er nóg slechter voor met ons seksleven dan tijdens de andere golven.

De keten van erotische winkels deed onderzoek onder zo’n 600 Nederlanders. Zij werden gevraagd naar hun ervaringen op seksgebied tijdens de derde golf en hoe dit is veranderd ten opzichte van eerder. Onder de naam ‘Corona Love Challenges’ zijn de resultaten nu bekendgemaakt.

Te weinig fysiek contact

Dankzij de ‘social distancing’-maatregelen raken we elkaar minder aan. Knuffelen kan niet meer, handen schudden is uit den boze en een kus op de wang is voorlopig nog verleden tijd. Het is dus niet vreemd dat mensen het fysieke aspect zijn gaan missen. Bijna 40% van ondervraagden geeft aan (veel) te weinig fysiek contact te hebben tijdens de derde golf. En voor singles is dit – vanzelfsprekend – een nog groter probleem: 71% van de singles heeft naar eigen zeggen te weinig fysiek contact tijdens de derde golf.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Het zijn echter niet alleen de singles die het fysieke deel missen. Ook binnen een relatie zijn er mensen die dit missen, waarbij het vooral de mannen (66%) zijn die te weinig fysiek contact ervaren. Bij vrouwen is dit veel minder. Slechts een derde (33%) van de vrouwen zegt te weinig fysiek contact te hebben.

Minder seks

Volgens de resultaten van het onderzoek hebben we minder seks dan voor de pandemie. In de derde golf is het bovendien nog slechter gesteld met ons seksleven. Bijna een kwart van de ondervraagden (22%) geeft aan minder seks te hebben tijdens de huidige lockdown.

“Waar we in de eerste golf niet van elkaar af konden blijven doordat we meer thuis waren en er daarom in de tweede golf een babyboom ontstond, blijkt ons seksleven in de derde golf bijzonder somber en stressvol”, zegt Audrey van Ham van Christine le Duc.

Waarom we minder seks of zelfs geen seks hebben tijdens de lockdown? We zijn minder vaak in de stemming (11,2%), de kinderen zijn vaker thuis (10,1%), we ervaren meer stress (9,7%) en hebben minder tijd voor onszelf (8%). En dat laatste is een inleiding naar de volgende vraag: of men meer of minder masturbeert.

Uit het onderzoek blijkt dat 70% van de ondervraagden niet vaker zijn gaan doe-het-zelven op seksgebied. De andere 30% doet dat wel, waarbij het aantal ondervraagden dat 4 keer per week of meer masturbeert tijdens de lockdown verdubbeld. Deze mensen hebben juist meer tijd voor zichzelf (11%), vervelen zich (10%), hebben meer behoefte aan soloseks (9%) en voelen zich eenzaam (6%).

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…