Home Dating Terrasdate? ‘Singles plannen massaal eerste date op terras na heropening’

Terrasdate? ‘Singles plannen massaal eerste date op terras na heropening’

2 minuten leestijd
0
terrasdate

Het is een enorme opluchting voor vrijgezel Nederland: na een pauze van zes maanden zijn de terrassen weer geopend. Vanaf 28 april is het weer mogelijk om buiten op het terras te zitten met een drankje die aan tafel wordt afgeleverd. En dat gaan singles massaal doen, zo blijkt uit onderzoek van datingapp Lexa. De helft van de Nederlandse singles is van plan om een eerste date te plannen op het terras.

Terwijl de reserveringen voor het terras binnenstromen, geven de versoepelingen iets van perspectief voor een toekomst zonder sociale beperkingen. Maar terwijl het terras en de bar het meest worden gemist door singles, staat ze niet allemaal te springen om een drankje te doen op het terras.

De populairste terrastijd

Een kwart van de singles twijfelt om richting het terras te gaan of doet het niet vanwege de nog geldende restricties. Want uiteindelijk moet er ook maar zin en tijd zijn om 18.00 uur al op het terras te zitten. Het liefst plannen de single hun terrasdate ‘s avonds, hoewel dat voorlopig nog niet mogelijk is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Van de singles die aangeven wel naar het terras te gaan, doen de meesten dit het liefst aan het einde van de middag. De populairste tijd om af te spreken voor een date op het terras is tussen 16:00 uur en 18:00 uur ‘s middags. Daarnaast is er een groep singles, ruim een derde, dat kiest voor een late lunch – met de mogelijkheid tot uitloop naar dat ene alcoholische drankje.

Meer diepgang

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat singles zijn gaan nadenken over hun huidige en toekomstige leven. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat alleenstaanden meer waarde zijn gaan hechten aan diepgang, authenticiteit en oprechtheid en dit wordt wederom bevestigd door het onderzoek van Lexa onder 1.883 Nederlanders.

Zoals eerdere onderzoeken al aantoonden, heeft 46% van de ondervraagden na de lockdown meer behoefte heeft aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie. Wat de singles nu, meer dan ooit, willen? Van elk moment genieten. 48% geeft aan meer en van elk moment samen te willen genieten. Met een periode van isolatie achter de rug willen singles (56%) bovendien meer dingen samen met hun (potentiële) geliefde ondernemen.

De opening van het terras is voor singles een extra optie voor het kiezen van een date-idee, in een tijd waarin de opties bijna beperkt waren tot een minimum. Het belang van die eerste persoonlijke date wordt benadrukt door de resultaten van het onderzoek: ruim een derde van de ondervraagden geeft aan niet verliefd te kunnen worden zonder de ander in het echt gezien te hebben. Maar gelukkig voor hen kan dat nu weer… op het terras.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…