Home Dating apps Wereldprimeur: Tinder gaat samenwerken met politie in aanpak seksueel geweld

Wereldprimeur: Tinder gaat samenwerken met politie in aanpak seksueel geweld

1 minuten leestijd
0
pesten shaming

Tinder heeft in Australië een bijzonder samenwerking met de lokale politie aangekondigd. Een wereldprimeur zelfs. Match Group, het moederbedrijf van datingapps Tinder, Hinge en anderen, zal kunstmatige intelligentie gaan inzetten om seksueel geweld te ontdekken op het platform. De meldingen die daaruit naar voren komen, worden onmiddellijk doorverwezen naar de NSW Police in Australië.

Toegang voor politie

De politie in Australië krijgt toegang tot een “portaal’ dat gecreëerd is om alle meldingen in te verzamelen. In een verklaring zegt hoofdinspecteur Stacey Maloney dat datingapps met de politie moeten samenwerken wanneer seksueel geweld heeft plaatsgevonden. “Als ze informatie hebben die suggereert dat er een misdrijf is gepleegd, hebben ze naar mijn mening de verantwoordelijkheid om die door te geven.” Tinder neemt daarin nu een voorsprong op andere datingapps door een systeem te ontwikkelen die toegankelijk is voor de lokale politie.

Maloney zegt dat de mogelijkheid bestaat dat de apps kunstmatige intelligentie gaan gebruiken om gebruikers en berichten te controleren op “rode vlaggen” die op seksueel geweld kunnen duiden. “Het is kijken naar wat voor soort gedrag die gebruikers vertonen en, als we kunnen, dat oppikken tijdens het gebruik van de apps. Mocht er toch iets gebeuren, dan hebben we het vastgelegd,” voegt ze eraan toe.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Geen hulp of ondersteuning

Tinder heeft het afgelopen jaar onder vuur gelegen in Australië. Dit gebeurde nadat de lokale krant ABC een onderzoek uitvoerde naar seksueel misbruik dat via de app zou plaatsvinden. Meldingen van seksueel wangedrag werden niet opgevolgd en gebruikers kregen totaal geen hulp of ondersteuning van Tinder. Sindsdien werkt Tinder op globale schaal aan het veiligheidsbeleid om deze te verbeteren – wat het ook al heeft gedaan.

“Ze zijn zijn erg goed in het erkennen dat hun merk kan worden beschadigd als ze slachtoffers niet steunen wanneer er een incident is geweest dat is voortgekomen uit een ontmoeting op een van hun apps’, vertelde Stacey aan The Daily Telegraph over de rol van Match Group.

Apps zoals Tinder verwijzen momenteel niet rechtstreeks naar de politie in het geval van ongewenst gedrag. In plaats daarvan krijgen degenen die melding doen een generiek bericht of een reactie van een medewerker. Meldingen van seksueel geweld worden niet doorgegeven aan de lokale politie, waardoor de kans op een veroordeling wordt verkleind.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …