Home Algemeen 5 redenen waarom langdurig single blijven het overwegen waard is

5 redenen waarom langdurig single blijven het overwegen waard is

4 minuten leestijd
0
single denken

Huisje, boompje, beestje: het is wat de maatschappij traditioneel gezien van ons verwacht. Toch kiezen steeds meer mensen er bewust voor om vrijgezel te blijven. Trouwen doen we later, kinderen krijgen eveneens, en als het even kan, blijven we steeds langer single. Om nog even te genieten en vooral: om later geen spijt te krijgen.

En dat is je goed recht. Sterker nog: vandaag hebben we een vijftal redenen voor je waarom het eigenlijk helemaal geen slecht idee is om langere tijd single te blijven. Want op de lange termijn ben je misschien wel beter af als je eerst een langere tijd vrijgezel bent geweest.

Langdurig single: geen problemen

Laten we wel wezen: een relatie kan je een hoop moois bezorgen, maar het is lang niet altijd koek en ei. Relaties kunnen namelijk gecompliceerd zijn, maar zelfs al zijn ze hartstikke gezond, dan vergt het liefdesleven nog de nodige inspanningen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Stel je voor dat jij dol bent op vlees, maar je partner vegetarisch is. Of dat jij om 17:00 uur al thuis bent van werk, maar je partner pas om 20:00 uur. Of dat jij vóór de relatie elke woensdagavond bij je vrienden of vriendinnen was, maar nu je in een relatie zit… plots steeds minder contact met ze hebt.

En die jaarlijkse weekendtrip? Die lijkt er dit jaar ook niet te komen, net als dat je het tv-gebruik op elkaar moet afstemmen en elke zondagmiddag naar je vervelende schoonouders moet. Enfin, je moet in een relatie voortdurend rekening houden met je partner en daar is niet iedereen altijd even happy mee.

Als een relatie na verloop van tijd ook nog eens saai of eentonig begint te worden, of jullie echt serieuze relatieproblemen krijgen, dan zul je je waarschijnlijk hardop afvragen of niet tijd is om de relatie te verbreken. Was je maar single…

5 redenen waarom langdurig single zijn niet zo verkeerd is

Veel mensen hebben nu eenmaal de behoefte om soms helemaal los te gaan, zonder dat ze met niemand rekening hoeven te houden. Of dat nu even voor een dag is of voor langere tijd. Degenen die een lange relatie hebben, denken er vaak aan: kom je maar weer even als vanouds met je vrienden of vriendinnen eropuit gaan om te doen wat jíj wilt: je zou er op dit moment alles voor over hebben.

Hoewel je je uiteraard gelukkig mag prijzen met je liefhebbende partner, kan het ook zomaar zijn dat het aan je gaat knagen wat je allemaal had kunnen doen… als je nu toch eens vrijgezel was geweest. En juist dat knagende gevoel vermijd je door eerst langere tijd single te blijven voordat je weer een nieuwe relatie aangaat.

Het idee van altijd vrijgezel blijven is wat sommigen afschrikt, terwijl de meeste mensen best even langere tijd met niemand rekening zouden willen houden. Sterker nog: het vrijgezellenbestaan langdurig “ondergaan” kan je op de langere termijn alleen maar voordelen opleveren. Dit zijn 5 redenen waarom langdurig single blijven het overwegen waard is.

1. Je gaat een relatie aan omdat je dat écht wilt

Hoe meer tijd je alleen doorbrengt, hoe meer je beseft waartoe je in staat bent zonder afhankelijk te zijn van iemand anders. In veel opzichten wordt het bijna altijd makkelijker en praktischer om onafhankelijk te blijven. Als je jezelf gewoon kunt redden in je eentje en tussendoor toch leuke contacten hebt met mensen, dan is dat het ideale uitgangspunt.

Wanneer je er dan toch klaar voor bent, ga je met volle overtuiging een relatie in. Alleen maar omdat jij dat wilt en dat terwijl je met een voldaan gevoel terugkijkt op alles wat je wél hebt kunnen doen tijdens je vrijgezellenbestaan. Single zijn betekent voor jezelf kiezen.

2. Mannen worden pas volwassen als ze de 40 voorbij zijn

Een relatie aangaan als je jong bent, kan best ingrijpend zijn. Mensen leren elke dag nog steeds over zichzelf en dat is vooral bij mannen het geval. Laten we wel wezen: terwijl de gemiddelde vrouw al op jongere leeftijd droomt over het perfecte huwelijk, zal de gemiddelde jongeman liever eerst zoveel vrouwen het bed in willen werken.

Mannen blijven nou allemaal een beetje een jachtinstinct hebben en laten we zeggen dat die drang pas minder wordt als ze de 30 of 40 voorbij zijn. Klieren met vrienden, flauwe grapjes maken, flirten met de dames; de meeste mannen blijven nog heel lang kleine jongens, terwijl vrouwen al lang en breed volwassen zijn.

3. Je hebt tijd voor de dingen die jij leuk vindt

Mensen gaan ervan uit dat het hebben van twee inkomens automatisch betekent dat je rijker en financieel stabieler bent. Maar met een serieuze relatie komen ook meer kosten en verplichtingen. Dan hebben we het niet zozeer over de eventuele bruiloft, maar meer over de hypotheek, kosten voor eventuele kinderen, en alle andere verplichtingen waar je aan vastzit als je een relatie hebt en samenwoont. Als vrijgezel is dat allemaal een stuk minder.

Je hoeft bovendien niet elke keer op de klok te kijken omdat jullie altijd op een bepaald tijdstip samen eten. Ook hoef je niet om 22.00 uur in bed te liggen omdat jullie altijd tegelijk de nachtrust starten. Of je hobby’s laten schieten voor quality time met je partner of andere verplichtingen.

4. Geen midlifecrisis voor jou

Mensen die een midlifecrisis doormaken, doen dit vaak nadat ze een lange relatie hebben gehad. Of sterker nog: als ze nog steeds in een langdurige relatie zitten en een dip meemaken. Stel je nu voor dat je ergens rond je 50ste ineens vrijgezel wordt, omdat de relatie met je ex-partner toch niet bleek te werken.

Sommige mensen hebben elkaar al tijdens hun studententijd ontmoet en hebben het hele vrijgezellenbestaan gemist. Dat kan aan je knagen en de midlifecrisis alleen maar versterken. Mensen die langere tijd single zijn geweest, hebben alles gedaan wat ze wilden doen en krijgen minder waarschijnlijk een midlifecrisis.

5. Geen beperkende gevoelens als je je settelt

Als je dan uiteindelijk toch huisje, boompje, beestje gaat, dan knaagt er ook niets meer aan je. Je bent er nu écht klaar voor, in tegenstelling tot pakweg 10 jaar geleden. Je gaat je settelen, maar voelt je op geen enkele manier beperkt, want je hebt al alle voordelen gekend van het singlebestaan. Nu je wel een relatie hebt en gaat samenwonen, doe je dat om het ultieme levensgeluk te voelen. Het ultieme levensgeluk volgens de levensfase waar jij in zit.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 soorten mannen die elke vrouw wil

Er zijn van die mannen die iedereen wel eens is tegengekomen. En waarvan iedereen weet dat…