LGBTQ+ platform Taimi behaalt mijlpaal 10 miljoen gebruikers

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Het is een mijlpaal die veel datingapps nooit weten te bereiken: 10 miljoen gebruikers. Maar het lukte Taimi wel, in nog geen drie jaar tijd. Het bedrijf achter Taimi, dat ook eigendom is van de snelgroeiende hetero-app Hily, laat weten dat het deze maand de felbegeerde mijlpaal heeft bereikt.

Taimi noemt zichzelf het meest inclusieve LGBTQ+ platform ter wereld, een combinatie van een sociaal netwerk, datingapp en livestreaming ineen. De oprichting van de app vond slechts 2,5 jaar geleden plaats met de lancering van het platform in 2018. In de vrij korte tijd heeft Taimi zich uitgebreid naar steeds meer landen, waaronder Nederland.

Snelle groei dankzij de pandemie

Terwijl de app in 2018 nog maar 100.000 gebruikers had, groeide dit in juni 2019 naar 1 miljoen gebruikers en enkele maanden later was dit aantal alweer verdubbeld naar 2 miljoen. Toen de coronapandemie begon, iets meer dan een half jaar later, had Taimi weer het dubbele aantal gebruikers met 5 miljoen leden in maart 2020.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Doordat mensen wereldwijd gedwongen werden om online op zoek te gaan sociale interacties, kon Taimi het gebruikersbestand weer met 2,5 keer uitbreiden – van 3,5 miljoen gebruikers in januari 2020 tot 9 miljoen gebruikers in december 2020. Nu, in maart 2021, heeft Taimi de mijlpaal van 10 miljoen leden behaald.

“Vorig jaar, in maart 2020, vierde Taimi de mijlpaal van 5 miljoen gebruikers. Een jaar verder en het aantal mensen op de app is verdubbeld. Ons team is ontroerd en geïnspireerd door dit vertrouwen, en we zullen ervoor zorgen dat Taimi het meest inclusieve, veilige en veelzijdige LGBTQ+ platform ter wereld blijft. We hebben veel opwindende functies, projecten, samenwerkingen en verrassingen in petto voor 2021″, zegt Alex Pasykov, oprichter en CEO van Taimi.

Taimi zegt zelf dat de forse groei niet alleen te danken is aan de veranderende wereld in 2020. Volgens de app hebben ook andere factoren bijgedragen aan het bereiken van de mijlpaal in het aantal gebruikers. Vooral de lancering van livestreaming op de app hielp om nieuwe leden te trekken, maar ook de gezamenlijke projecten met LGBTQ+ beroemdheden en activisten. En ook bleven de upgrades van de app niet onopgemerkt – die dankzij de feedback van gebruikers werden ingevoerd.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie