Home Vreemdgaan Bedrogen? Hoe je weet of iemand het nog een keer zal doen

Bedrogen? Hoe je weet of iemand het nog een keer zal doen

4 minuten leestijd
0
bedrogen

Er zijn weinig dingen in het leven pijnlijker dan worden bedrogen door iemand die je lief hebt. Het voelt als verraad, misschien zelfs als een vernedering, en het zal nog lange tijd aan je blijven knagen dat jouw partner jou bedrogen heeft.

Een van de pijnlijkste manieren om je hart te breken? Je partner erop te betrappen dat hij of zij een relatie heeft met een ander. Soms wordt het je verteld, soms voel je het aan, soms betrap je de ander. Of het nu wordt opgebiecht of niet, je kunt tot zekere hoogte aanvoelen of het vreemdgaan eventueel weer zou kunnen gebeuren. Hoe? We geven je 5 signalen.

Wat bedrogen worden met je doet

Eerst willen we het echter met je hebben over wat bedrogen worden allemaal met je doet. Laten we zeggen dat het je nogal van je apropos brengt, je functioneert niet meer zoals voor de affaire en dat geldt ook voor de relatie zelf. Welke gevoelens er bij je opkomen? Boosheid, maar ook verdriet en teleurstelling. Je stelt jezelf de vraag of de ander nu echt niet beseft wat voor impact het overspel heeft op jou, op jullie? Het tast je vertrouwen aan.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Bedrog kan traumatisch zijn

Bedrogen worden kan zelfs traumatisch zijn. Als jullie samenwonen, kan het gevoel van veilig thuiskomen ineens niet meer zo vertrouwd aanvoelen. Als jouw hart zou kunnen spreken, dan zou die niet praten, maar schreeuwen. Als je zou moeten uitbeelden wat je voelt, dan zou je met je hand naar je hart grijpen. Bedrog kan nogal een impact hebben; mentaal, maar ook fysiek.

We doen allemaal lacherig over naar de chocolade of koekjes grijpen als je je triest voelt, maar zoiets is dus werkelijk zichtbaar bij iemand wordt bedrogen. Sterker nog: het kan tot complete eetstoornissen leiden en werkt zelfs alcoholgebruik en drugsgebruik in de hand.

Waarom diegene het deed, zegt veel

Je had misschien niet zien aankomen dat het zou gebeuren, je dacht dat jullie relatie goed zat. Toch is de waarheid anders, want er ontbrak schijnbaar wel iets. Dat wordt vooral bij het vorderen van de relatie gemerkt, want vreemdgaan is niet zo gebruikelijk in het beginstadium van een relatie.

Dan zijn jullie nog helemaal hoteldebotel, maar na een tijdje is de nieuwigheid ervan af. Het wordt minder spannend, misschien ook wel op seksueel vlak. Dat betekent niet dat een bezoekje aan Second Love dan de oplossing is, ook niet als het saaier wordt. Integendeel.

Sommigen zullen het nooit doen, al gaat het nog zo slecht. Sommigen zullen het altijd blijven doen, al gaat het nog zo goed. Vreemdgaan is dan ook een bewuste keuze die iemand maakt.

5 signalen dat het niet bij één keer blijft

Een affaire kan zowel voor de bedrogen persoon als voor de vreemdganger pijnlijk zijn, want meestal is degene die vreemd is gegaan net zo gebroken als de persoon die is bedrogen. Vreemdgaan kan immers het einde van de relatie betekenen . Toch zijn er ook notoire vreemdgangers die nooit zullen ophouden met vreemdgaan, simpelweg omdat ze hun eigen drang niet kunnen wegstoppen, maar hun schuldgevoelens wel.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Hoewel legio factoren een rol spelen en elke situatie persoonlijk is, zijn er een aantal algemene signalen die erop kunnen wijzen dat het vreemdgaan niet bij één keer blijft:

1. Er is geen geldige reden gegeven voor het vreemdgaan

Een van de beste manieren om toekomstige ontrouw te voorkomen, is te begrijpen waarom iemand is vreemdgegaan. Misschien omdat je er nooit voor de ander was, misschien omdat je te druk was op werk — enfin — er hoeft niet zozeer een geldige reden voor te zijn, maar er bestaat wel zoiets als een aanleiding.

Er is meestal een onderliggende oorzaak en daar moet je achter komen. Als er geen aanleiding voor zijn of haar gedrag was, dan wilde de ander ‘gewoon’ van bil. En dan is de kans groot dat het zomaar opnieuw gebeurt.

2. Je partner is nog niet volwassen genoeg

Sommige mensen gaan vreemd omdat ze nog niet volwassen genoeg zijn. Wat we daarmee bedoelen? Dat de ander nog niet is uitgespeeld. Mensen in de omgeving vunzen erop los en jullie zitten al een paar jaar in een relatie. Misschien wil je partner nog iets meer uit het leven halen.

Voor de duidelijkheid: er is een verschil tussen leeftijd en volwassenheid. Niet iedereen van 30 jaar is volwassen. Als je tekenen van onvolwassenheid bij je partner opmerkt, dan kan hij of zij zichzelf er voor nu niet van weerhouden om vreemd te gaan. Totdat de ander rust heeft gevonden.

3. Je partner heeft het niet goed proberen te maken

Er is geen berouw getoond. Tuurlijk, dat ligt niet helemaal voor de hand, want iedereen biedt — als het goed is — wel zijn of haar excuses aan. Maar die excuses moeten ook oprecht zijn. Merk je dat je partner binnen de kortste keren weer overgaat op de orde van de dag en zich niet al te veel inspant om compenserend gedrag te tonen? Dan zal hij of zij het zo weer doen. De ander wil het probleem niet aanpakken, maar wil zo snel mogelijk weer verder.

4. Je partner geeft jou de schuld

Het klinkt gek, maar heel ongebruikelijk is het niet: de ander op de schuld geven voor het vreemdgaan. Er wordt zelfs geprobeerd om het vreemdgaan goed te praten. Iets in de trend van: “Ja, maar jij…”.  Tenzij jij ook vreemd gaat, is er geen geldige reden om met iemand anders het bed in te duiken. Als jij volgens de ander mede debet bent aan het vreemdgaan, dan klopt er iets niet. De kans is dan ook groot dat het nogmaals zal gebeuren.

5. Het contact met de ander is nooit verbroken

Mochten jullie toch een oplossing hebben gevonden en met elkaar besluiten verder te gaan, dan is de verwachting op z’n minst dat het contact wordt verbroken met de minnaar of minnares. Merk je dat je partner en de ander nog altijd contact met elkaar hebben? Dan is je partner blijkbaar niet volwassen genoeg om afstand te doen van die persoon. En ook dat is een signaal dat het vreemdgaan nog eens kan gebeuren.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat ander…