Home Dating apps Vaccinatiestatus? Datingapp laat singles aangeven of ze het vaccin hebben gehad

Vaccinatiestatus? Datingapp laat singles aangeven of ze het vaccin hebben gehad

2 minuten leestijd
0
vaccin app

Heb jij de COVID-19-vaccinatie al gehad? Of noem je jezelf een trotse antivaxer? Op één datingapp kun je het nu aangeven in je datingprofiel, mocht je dat willen. Coffee Meets Bagel, een datingapp die vooral in de VS populair is, heeft de COVID-19-vaccinatiestatus toegevoegd aan de datingprofielen.

Vaccinatiestatus als dealbreaker

Het is bij Coffee Meets Bagel nu mogelijk om in één oogopslag te zien of een gebruiker gevaccineerd is of niet. Althans, als ze hun vaccinatiestatus aangeven, want het is een optionele vraag die leden kunnen toevoegen aan hun profiel. Maar als ze de vaccinatie-vraag beantwoorden, dan onthult het of de gebruiker de prik wel of niet heeft gekregen, of dat ze het liever niet zeggen. De keuzes:

  • Volledig gevaccineerd
  • Wacht op tweede dosis
  • Van plan om gevaccineerd te worden
  • Niet van plan om gevaccineerd te worden
  • Zeg ik liever niet

De nieuwe profieltoevoeging is het gevolg van een Q&A-prompt in de app, die vraagt ​​of de gebruiker volledig gevaccineerd is, weigert de vaccinatiestatus bekend te maken, op een tweede dosis wacht, van plan is zich te laten vaccineren of dat niet van plan is. Na het beantwoorden van de vraag wordt het antwoord op het datingprofiel geplaatst, boven de beschrijving, waar het op elk moment kan worden bijgewerkt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Meer duidelijkheid

Deze nieuwe functie is geïntroduceerd omdat ongeveer 20% van de Amerikaanse bevolking ten minste één dosis van het vaccin heeft gekregen, en veel singles zich afvragen of het veilig is om te daten met degenen die niet gevaccineerd zijn. Daarentegen heeft de Amerikaanse overheid de richtlijnen aangepast voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Zij mogen nu binnenshuis met elkaar afspreken, en zonder mondkapjes op.

Coffee Meets Bagel zegt dat een aantal gebruikers al heeft aangegeven of ze zijn ingeënt. Vanaf oktober vorig jaar is de vermelding van het het woord “vaccin” (of een variant van het woord) in bio’s met 220% gestegen, wat erop duidt dat het een hot topic is op de datingapp.

Vaccinatiestatus is ‘enigszins belangrijk’

“We hebben deze functie toegevoegd omdat we weten dat COVID-19 een serieus probleem is voor CMB-daters. Toen we onlangs onze daters ondervroegen, zei de meerderheid (78%) dat het een dealbreaker zou zijn als hun date COVID-19 niet serieus neemt”, zegt Dawoon Kang, mede-oprichter van Coffee Meets Bagel tegen FOX News.

Kang zegt dat 61% van de gebruikers van de app aangeeft dat het weten van de vaccinatiestatus van potentiële dates enigszins belangrijk voor hen is. Daarnaast geeft 43% van de gebruikers aan dat dat ze eerder met iemand zouden willen matchen als die persoon gevaccineerd is.

“Door de vaccinstatus aan profielen toe te voegen, wilden we het gemakkelijker maken voor gebruikers om gesprekken te voeren over veiligheid en ook om betere keuzes te maken over wanneer en met wie ze willen afspreken,” zegt Kang.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…