Home Gay Grindr lanceert Kindr initiatief tegen seksueel racisme en discriminatie: ‘It’s time to play nice’

Grindr lanceert Kindr initiatief tegen seksueel racisme en discriminatie: ‘It’s time to play nice’

1 minuten leestijd
0
kindr

Grindr, één van de grootste gay dating apps, is vandaag gestart met het “Kindr” initiatief. Met een rigoureuze aanpassing van de richtlijnen wil Grindr een nieuw standaard creëren. Geen discriminerende profielteksten met oneliners zoals “no fatties” en geen racistische voorkeuren zoals “no asians”: Grindr voert een zero tolerance beleid in voor discriminatie, intimidatie en beledigend gedrag.

Kindr-campagne

Met de naam Kindr start Grindr nu het verwachte initiatief om schoon schip te maken. De campagne is opgebouwd rond een combinatie van nieuwe communityrichtlijnen, strenger handhavingsbeleid en bewustmakingsvideo’s waarin de aandacht wordt gelegd op gebruikerservaringen van discriminatie in de app. Als onderdeel van de videoseries heeft Grindr samengewerkt met enkele bekende queers zoals The Vixen en Jai Rodriguez maar ook zijn de “normale” gebruikers gevraagd om hun mening te delen. In de komende vijf weken worden vijf video’s gedeeld met onderwerpen zoals body shaming, transphobia en HIV stigma’s. De eerste video van de campagne is inmiddels live gegaan en hieronder te bekijken:

Nieuwe richtlijnen

Voor alle leden van Grindr gelden nu nieuwe richtlijnen. Deze richtlijnen kunnen gezien worden als de eerste stap om de dating app veiliger te maken voor alle leden. Met de nieuwe richtlijnen wil Grindr dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen die wordt betrapt op pesten, bedreigen of beledigen van een andere gebruiker, wordt verbannen van Grindr.

Grindr zal ook actief op zoek gaan naar profielen met discriminerende teksten. Je mag je voorkeuren zoals altijd kenbaar maken maar alleen door aan te geven wat je wel interesseert en niet wat je niet interesseert. Profieltaal die wordt gebruikt om openlijk te discrimineren tegen de kenmerken en eigenschappen van andere gebruikers wordt niet langer getolereerd. Het moderatieteam zal specifiek letten op uitspraken zoals “no fems”, “no blacks” en andere discrimineren teksten.

Alle leden wordt gevraagd om melding te maken als zij iemand zien die de regels overtreedt. Meld het via de blokkeerknop in de rechterbovenhoek van het profiel waarna het moderatieteam op de hoogte wordt gesteld. Als het team van mening is dat er sprake is van een overtreding van de nieuwe regels zal de gebruiker worden verwijderd van Grindr. Voor meer informatie over Kindr heeft Grindr een eigen website ontwikkeld met verhalen van gebruikers en meer informatie over dit onderwerp.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Online dating vervangt hulp van vrienden bij vinden partner’

Het is geen verrassing: online dating wordt steeds meer de go-to matchmaker voor het vinde…