Home Datingsites Datingsites en apps zonder swipen (profielen vegen)

Datingsites en apps zonder swipen (profielen vegen)

4 minuten leestijd
0
no swipe

Of je nu van Tinder houdt of er een hekel aan hebt, niemand kan ontkennen dat deze dating app eigenhandig de wereld van online dating veranderd heeft. Nederlandse singles worden als gevolg hiervan geconfronteerd met een “swipe-cultuur” waarbij de aandacht voor elk individueel profiel kleiner dan ooit is. Zodra je je aanmeldt op Tinder krijg je een reeks foto’s te zien van andere leden van de app. Deze kun je naar rechts vegen als je de persoon aantrekkelijk vindt, of naar links als je snel door wilt naar het volgende profiel. De gebruiksvriendelijke, snelle maar ook oppervlakkige werkwijze heeft voor- maar ook nadelen. Deze nadelen kunnen een reden voor je zijn om eens iets anders te proberen dan het swipen zonder enige vorm van diepgang.

Geen swipen?

Met honderden swipe-gebaseerde dating apps die je kunt benutten is het een mijnenveld geworden. Hoe weet je nu welke dating apps niet volledig gebaseerd zijn op het eindeloos swipen op het scherm van je smartphone? Om het proces zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben wij het werk voor je gedaan. Dit zijn de dating apps waar je niet hoeft te swipen om seks, liefde of vriendschap te vinden.

1. Badoo

BadooVoor wie het nog niet weet, Badoo is één van de grootste datingpartijen ter wereld met bijna 400 miljoen leden. De datingsite, sociaal ontdekkingsnetwerk en dating app ineen draait als heel wat jaren mee. Met iedere dag duizenden Nederlanders die inloggen kun je er terecht voor vrijwel alles wat iemand kan zoeken. Of je nu op zoek bent naar een leuk chatgesprek, een egoboost of een romantische relatie; er is voor ieder wat wils. Swipen kan met het Kennismakingsspel maar de basis van de website werkt op basis van een lijst met profielen die je kunt benaderen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Bezoek Badoo

2. Relatieplanet

RelatieplanetRelatieplanet bestaat al meer dan een decennium. Hoewel het sinds zijn bestaan ontelbare onderscheidingen heeft ontvangen is het zeker een datingsite die nog altijd meetelt. Eén van de unique selling points van Relatieplanet is de nadruk op “relatie”. Waar het bij de dating apps vaker om de fun gaat is de sfeer bij Relatieplanet wat serieuzer. Relatieplanet is van oudsher een traditionele datingsite maar inmiddels is deze datingsite ook beschikbaar als app. De functies van de app zijn echter precies hetzelfde als op de website. Bij Relatieplanet draait het niet om de fun van het swipen maar om het vinden van échte liefde.

Bezoek Relatieplanet

3. Happn

HappnOnder de dating apps heeft Happn een simplistische maar toch interessante benadering van het matchen van haar leden. Geen vragenlijsten, geen swipen en geen matches die aan de andere kant van Nederland wonen. Happn matcht je aan de leden die bij je in de buurt zijn (geweest). Alle singles die aan je voorkeuren voldoen én binnen een straal van 250 meter om je heen geweest zijn komen tevoorschijn op je tijdlijn. Eenmaal op je tijdlijn kun je de singles keuren. Als de ander jou ook leuk vindt dan is ontstaat een zogenoemde Crush.

Bezoek Happn iOS
Bezoek Happn Android

4. Lexa

LexaLexa is één van de herkenbare namen in de Nederlandse datingsindustrie. Het bestaat al meer dan 15 jaar en zet nu zelfs een virtuele Assistent is om je te helpen liefde te vinden. Lexa is één van de vertrouwede plekken voor het vinden van een serieuze relatie voor je. Als onderdeel van het Franse Meetic, dat weer onderdeel is van Match Group, staat er een bedrijf van jewelste achter dat weet wat singles willen.

Bezoek Lexa

5. Elitedating

ElitedatingMet meer dan 15 jaar ervaring in online daten is het unieke verkoopargument van Elitedating het geavanceerde matching-algoritme. De datingsite claimt dat iedere maand 2500 singles liefde vinden op de datingsite. Deze datingsite is niet voor iedereen bedoeld maar alleen voor de singles met niveau. Misschien dat dit een wat ruime omschrijving is maar het betekent dat je een opleidingsniveau van MBO+ dient te hebben bij deze datingsite. Ruim 70 procent van de leden heeft echter een HBO opleidingsniveau of hoger. De datingsite luistert consequent en actief naar feedback van de leden om de gebruikerservaring te optimaliseren. Elitedating is één van de datingsite die je welkom heet met behulp van een uitgebreide vragenlijst. Het hart van het matchingssysteem van Elitedating bestaat uit de persoonlijkheidstest, gebaseerd op een ingewikkeld Ocean model. Of dit daadwerkelijk helpt om liefde te vinden zul je zelf uit moeten proberen.

Bezoek Elitedating

6. Novamora

Bekend van televisie en radio is er een datingsite opgestaan voor sekscontacten. Juist door de agressieve reclamecampagnes zijn de gebruikersaantallen in korte tijd sterk gestegen. Hoewel er iedere maand nieuwe datingsites bijkomen groeit de populariteit van Novamora nog iedere maand. De leden zijn er vaak niet op zoek naar onschuldige contacten of voor vriendschap. In de regel is iedereen er op zoek naar spannende contacten; voor de sekstalk of om daadwerkelijk af te spreken. Let op, dit is een datingsite waar je ook getrouwde mensen tegen kunt komen of mensen met een fetish.

Bezoek Novamora

7. Victoria Milan

Met bijna 6 miljoen leden houdt de op seks gerichte website Victoria Milan vast aan de behoeften die iedereen heeft; of je nu een relatie hebt of niet. Het maakt er niet uit in welke relatievorm je je bevindt. Het draait er volledig om het vinden van seks en dan met name met getrouwde personen. De leden zijn er op zoek naar no strings attached relaties, friends with benefits, one-night-stands en alles wat daar tussenin valt. De registratie is uiterst eenvoudig en stelt je zo in staat om snel je seksuele fantasieën te ontdekken. Afspreken mag maar als je er voornamelijk voor de spanning zit dan mag dat ook. Er is niemand die je dwingt om iets te doen. Victoria Milan houdt rekening met het geheime karakter van de datingsite en doet er dan ook alles aan om je persoonlijke gegevens volledig af te schermen zodat niemand erachter komt dat je er lid bent. Met behulp van de AnonymousBlur kun je je gezicht op de foto’s wazig maken zodat je niet herkenbaar bent.

Bezoek Victoria Milan

8. Gaybuddy

De doelgroep van deze datingsite spreekt voor zich; deze datingsite is voor mannen die mannen zoeken. Wie eens wat anders wil dan Grindr kan op elk moment van de dag bij Gaybuddy terecht. In tegenstelling tot de gratis chatsites is er bij Gaybuddy een handmatige controle van de profielen zodat je niet continu lastig gevallen wordt door drugsverkopers en andere ongewenste contacten. Waar grote groepen homomannen met elkaar in contact komen weet je wel hoe het gaat; het draait ook bij deze datingsite voornamelijk om de seks. Je kunt je eenvoudig aanmelden en de algemene lay-out is gemakkelijk te navigeren, met de nadruk op het browsen van de profielen en bijbehorende foto’s.

Bezoek Gaybuddy

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ourtime opzeggen: hoe kun je je Ourtime profiel verwijderen?

Of je nu succes hebt gehad tijdens je bezoeken aan Ourtime of juist helemaal niet: aan all…