5 dating apps voor influencers en bekende mensen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
13 minuten leestijd

Influencers en bekende mensen hebben ook behoefte aan liefde, maar het vinden van een wederhelft is een stuk lastiger als je bekend bent bij het grote publiek. Door de status van deze mensen kan het al snel zijn dat iemand een relatie wil vanwege het geld of de fame.

Gelukkig zijn er een aantal dating apps die het voor influencers en bekende mensen mogelijk maken om ook hun liefde te vinden. We vertellen je natuurlijk welke dating apps dit zijn, maar ook waarom influencers bijna niet op normale platforms zitten en welke nadelen eraan zitten.

Waarom bekende mensen niet op dating apps zitten

Waarom influencers en bekende mensen nauwelijks actief zijn op dating apps heeft te maken met een aantal redenen. Allereerst kan het de nodige imagoschade opleveren als diegene tussen alle ‘normale’ mensen op een app als Tinder zit. Is iemand bekend van televisie of een film, dan valt hij of zij natuurlijk al snel op. En daar komt nog bij dat andere singles zullen denken dat het om een nepprofiel gaat. Een influencer of bekend iemand wil daarnaast juist benaderd worden om wie hij of zij is als persoon, en niet om de status of financiële middelen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ongewenste media-aandacht

Een andere reden waarom influencers en bekende mensen niet op dating apps zitten is vanwege de ongewenste media-aandacht die kan voortvloeien uit de contacten. Als iemand een bekend persoon tegenkomt, is de kans groot dat hij of zij informatie kan lekken die eigenlijk niet bedoeld is voor het grote publiek. En influencers en bekende mensen zitten natuurlijk niet te wachten op verhalen in de media over hun privéleven. Het zou al snel uitkomen dat iemand op een van deze dating apps zit. En dat kan een influencer of bekend iemand zich gewoon niet veroorloven.

Nadelen om te daten

Naast het feit dat influencers en BN’ers dus weinig op de normale dating apps zitten, zijn er ook een aantal nadelen om te daten als je bekend bent. Zo kunnen er mensen zijn die slechte bedoelingen hebben en alleen maar met een influencer of bekend mens willen gaan om er zelf een slaatje uit te halen. Diegene is dan alleen maar geïnteresseerd om er zelf voordeel uit te halen. Bijvoorbeeld om met het management of andere stakeholders in contact te komen. Gelukkig zijn niet alle mensen zo, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Althans, zo wordt vaak gedacht door bekende personen.

Bekend als… de vriend(in) van

Andersom kun je het natuurlijk ook bekijken, want wie wil nu echt de rol van vriend(in) van een influencer spelen? Wanneer iemand met een influencer of een bekend iemand date via dating apps, dan is de kans groot dat diegene ook bekend wordt. Dan sta je opeens bekend als de vriend(in) van – niet als een persoon op zichzelf. En daar moet je natuurlijk ook maar net zin in hebben. Daarom kan het zijn dat influencers of bekende mensen liever ook een bekend iemand aan hun zijde hebben, omdat ze dan beide weten hoe het voelt om in de schijnwerpers te staan.

Risico’s voor influencers en bekende mensen

Tot slot zijn er ook nog een aantal risico’s verbonden om te daten via normale dating apps. Zo werd het profiel van Georgina Verbaan van Tinder gehaald omdat er werd gedacht dat het een nepprofiel was. Dat kan natuurlijk ook gebeuren, dat iemand net alsof doet en andere mensen in de maling probeert te nemen. Of het kan zelfs erge gevolgen aannemen dat iemand imagoschade oploopt. Daarom zijn influencers en bekende mensen bijna nooit op dating apps te vinden als Tinder en Happn.

raya

Raya: exclusieve app voor influencers

Er zijn natuurlijk heel wat dating apps op de markt, maar als een van de enige is Raya speciaal ontwikkeld voor influencers en bekende mensen. Het is een plek waar beroemde mensen elkaar virtueel kunnen leren kennen. Zo vinden beroemde acteurs, artiesten, zakenmensen en andere beroemdheden in deze kleine gemeenschap wellicht de liefde van hun leven. Het is echter maar voor een selecte groep mensen die wordt toegelaten. Daardoor is er een wachtlijst van maar liefst 100.000 mensen lang. Het grote verschil met de normale apps? Raya is niet toegankelijk voor de normale mens. De gemiddelde Nederlander… maakt geen kans.

Weinig kans als gemiddelde Nederlander

Het aanmeldproces van deze dating app voor influencers en bekende mensen is redelijk simpel, maar vervolgens wordt het profiel gekeurd. En die keuring kan een tijdje op zich laten wachten. De makers geven aan dat het niet nodig is om een beroemde filmster te zijn of om een miljoenenpubliek te hebben op social media. Ze vragen wel om een unieke inbreng in de Raya-gemeenschap. Er zijn in ieder geval al verschillende bekende mensen gespot, zoals Lewis Hamilton, Demi Lovato, Kelly Osbourne en John Mayer. Dankzij de strenge toelatingseisen hebben zij dus geen last van imagoschade of andere mogelijke problemen.

Met andere woorden: je kunt het als gemiddelde Nederlander proberen, maar waarschijnlijk maak je niet veel kans. De enige vereiste om snel lid te kunnen worden? Dat je wordt uitgenodigd door een bestaand Raya-lid. Maar laten we eerlijk zijn: ken jij een Raya-lid?

5 dating apps voor de elite

Toch is Raya niet de enige dating app die geschikt is voor influencers en bekende mensen. Er zijn vijf alternatieven waar je uit kunt kiezen die we gaan uitlichten. De meeste van deze dating apps zijn moeilijk toegankelijk, maar het is niet onmogelijk. Hoewel ze ook een selectie maken, kun je bij deze apps misschien wat makkelijker toetreden. Om je meer te vertellen over deze dating apps hebben we ze allemaal op een rijtje gezet.

Elitedating

1. Elitedating

Influencers en bekende mensen kunnen gebruik maken van elitedating. Dit is een datingapp die speciaal is ontwikkeld voor serieuze en hoogopgeleide mensen. Hierdoor onderscheidt Elitedating zich dan ook met andere dating apps zoals Tinder, Badoo of Happn. Er wordt gewerkt met een geavanceerd matchingsysteem en zo krijg je verschillende matches te zien die passend zijn. Het enige dat hiervoor nodig is, is om een aantal gegevens in te voeren en op die manier krijg je potentiële partners te zien. En wat nog beter is, zoeken op profielen is niet mogelijk.

App StoreGoogle Play

inner circle

2. Inner circle

De gratis dating app Inner Circle heeft ook een hoog potentieel voor influencers en bekende mensen vanwege het feit dat het een selectieve app is. Zo wordt niet iedereen toegelaten, maar alleen diegenen die voldoen aan de eisen die zijn gesteld. Welke dit zijn, is een geheim die de makers niet prijsgeven. Wel zijn er drie aspecten die belangrijk zijn om wellicht toegelaten te worden. Zo zijn de ingevulde profielgegevens, het sociale media profiel en de toegevoegde foto’s belangrijk voor de selectie. Alle informatie die wordt toegevoegd aan het profiel helpt bij de screening om toegelaten te worden.

App StoreGoogle Play

Hoe gebruik je Inner Circle?

Eenmaal toegelaten tot deze dating app voor influencers en bekende mensen is het mogelijk om de volledige app te gebruiken. Zo heb je toegang tot alle profielen van anderen, events en verschillende plekken. Zo kun je een overzicht van events, borrels, bars, cafés en clubs ontdekken, je vindt een overzicht van je berichten, likes en matches en er is een overzicht van Inner Circle leden die aan je wensen voldoen. Tot slot heb je nog je eigen profiel die je natuurlijk ook kunt aanpassen. Je kunt ook kiezen voor een betaald lidmaatschap en dan kun je bijvoorbeeld onbeperkt berichten sturen.

league

3. The league

Een van de andere dating apps die wellicht handig is voor influencers en bekende mensen is the League. Door een beschermd profiel kom je niet zomaar iedereen in je omgeving tegen. Hoe ongemakkelijk zou het zijn als je ineens je baas of je nichtje tegenkomt op dating apps zoals deze? The League is eenvoudig te gebruiken door je aan te melden via LinkedIn. Je profiel wordt vervolgens alleen getoond aan diegene die aan je voorkeuren voldoet. Zo is het mogelijk om te filteren op lengte, opleiding, interesses et cetera. Gebruik van de app kan alleen door een uitnodiging van iemand anders.

App StoreGoogle Play

Geen fakers

Doordat er bij dating apps zoals deze gebruik wordt gemaakt van een geavanceerd screeningssysteem heb je weinig kans op fake profielen. Het fijne van deze app is dus dat je profiel is afgeschermd en zo kom je dus alleen mensen tegen die aan jouw voorkeuren voldoen. Maar je moet natuurlijk niet te kieskeurig zijn, want anders kan het zomaar zijn dat je geen matches ontvangt. Tot slot richt deze app zich er niet op dat je iemand keurt om het uiterlijk, maar dat je ook kijkt naar het innerlijk van iemand zoals diegene dat heeft omschreven.

luxy

4. Luxy

Influencers en bekende mensen willen natuurlijk graag met iemand samen zijn die redelijk op hetzelfde niveau zit. Een miljonair als vriend(in) is dan natuurlijk ook niet verkeerd en daarom is de app Luxy ideaal. Het werkt eigenlijk net zoals Tinder, alleen dan voor rijke mensen. Wil je jezelf aanmelden, dan moet je al minstens €160.000 euro per jaar verdienen en je moet het ook nog eens aantonen. Daarnaast moet je door middel van foto’s op Facebook laten zien dat je zoveel geld hebt. Tot nu toe is deze dating app voornamelijk populair bij Amerikaanse bekende mensen, miljonairs, advocaten en investeerders.

App StoreGoogle Play

rich meet beautiful

4. Rich meet beautiful

Een van de laatste dating apps voor influencers en bekende mensen is RichMeetBeautiful. Het is een online sociaal sugardating netwerk dat bestemd is voor volwassen mannen en vrouwen boven de 18 jaar. Beide partijen zoeken een wederzijds voordelige relatie waarbij ze elkaars emotionele behoeften en relatie wensen vervullen. Zo kun je op zoek naar een sugardaddy, een sugarmama of een sugarbaby. Een rijke influencer of bekend iemand kan er dus op zoek naar iemand die dezelfde ambities en dromen heeft. Deze dating app is gratis en anoniem, dus imagoschade zal niet snel voorkomen.

App StoreGoogle Play

Welke kies jij?

Er zijn dus genoeg dating apps voor influencers en bekende mensen te vinden. De ene is net wat luxueuzer dan de andere, dus het moet maar net bij iemands interesses aansluiten. Daarnaast is het bij Inner Circle en Raya natuurlijk lastig om als gemiddelde Nederlander binnen te komen. Maar wees eerlijk: zou jij een influencer of bekend mens als partner willen hebben? De concurrentie is groot, maar als je dan een partner gevonden hebt dan mag je natuurlijk erg trots zijn. Welke van bovenstaande dating apps heeft jouw voorkeur?

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie