Home Nieuws ‘Eerste echte date na lockdown nu nog belangrijker voor 50-plussers’

‘Eerste echte date na lockdown nu nog belangrijker voor 50-plussers’

1 minuten leestijd
0
50 plus

Terwijl sommige stellen zich afvragen of hun relatie de coronacrisis zal overleven, vragen veel alleenstaanden zich af wanneer ze hun liefdesleven weer kunnen herstarten. Vooral op een leeftijd van 50+ is het moeilijk om te wachten, terwijl je het gevoel hebt dat er geen tijd te verliezen is. Vijftigplussers kijken dus weer uit naar de eerste real-life date en volgens onderzoek hechten ze daar nu nog veel meer waarde aan.

50-plussers kijken uit naar het terras

Uit onderzoek van Ourtime onder 753 Nederlandse vijftigplussers blijkt dat zij nu meer waarde hechten aan de eerste real-life date dan vóór de pandemie. Niet verrassend natuurlijk, na een jaar van zelfisolatie, quarantaines en virtuele dates. De vijftigplussers kijken vooral uit naar de periode vanaf 28 april als de terrassen weer geopend zijn. Van de ondervraagden kijkt 44% uit naar een date op het terras – een date die binnenkort dus weer mogelijk is.

Zodra het weer kan, willen de vijftigplussers weer volop genieten van daten. Uit het onderzoek blijkt dat de oudere singles vooral de horeca gaan ondersteunen, want de eerste echte dates vinden vooral op deze plekken plaats. 27% van hen geeft aan graag weer uit eten te willen gaan op de eerste date, 21% wil samen iets gaan drinken en 17% gaat straks weer graag op een koffiedate.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Authenticiteit en oprechtheid

Betekent dit dat het straks weer business as asual is voor de single 50-plusser? Nee, niet helemaal. Ook voor de alleenstaande 50-plusser is er iets veranderd in het afgelopen jaar. Van de ondervraagden zegt 28% na de lockdown meer behoefte te hebben aan authenticiteit en oprechtheid in een relatie. 34% wil meer van elk moment samen genieten en 47% wil meer dingen samen ondernemen met een (potentiële) liefde. Al met al was het een roerig jaar dat de prioriteiten van mensen heeft veranderd, niet alleen voor vijftigplussers.

Dankzij de ervaringen die zij het afgelopen jaar hebben opgedaan, zien vijftigplussers de voordelen in van 50+ datingapps. 45% van hen heeft tijdens lockdown gebruikgemaakt van de kans om andere singles eerst online beter te leren kennen voordat de eerste echte date straks plaatsvindt.

Of het ‘online’ echt genoeg is om verliefd te worden? Meer dan een derde denkt van wel, zo blijkt uit het onderzoek, want zij zeggen nu zelfs verliefd te kunnen worden zonder diegene in het echt gezien te hebben.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…