Home Flirten ‘Hij is van mij’: 11 tactieken die vrouwen gebruiken als ze strijden voor een man

‘Hij is van mij’: 11 tactieken die vrouwen gebruiken als ze strijden voor een man

1 minuten leestijd
0
mooie vrouw

Eén man, twee vrouwen: we weten allemaal hoe dat eindigt. In een hoop drama. We zien het op televisie, in films en Maan en Tabitha zingen erover. Maar deze situaties waarin twee vrouwen om één en dezelfde man strijden zijn niet alleen onderdeel van een geregisseerd script, ook komen ze – helaas – voor in het echte leven.

Om aan te geven dat ‘hij van haar’ is, gebruiken vrouwen verschillende tactieken om dat duidelijk te maken aan andere vrouwen, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences. Volgens het onderzoek zijn er 11 tactieken die vrouwen tijdens het flirten gebruiken, die bedoeld zijn om andere vrouwen te waarschuwen: “Hij is van mij.”

11 non-verbale tactieken

Omdat er nog helemaal niets was onderzocht op het gebied van vrouwen die strijden om dezelfde man, besloten enkele onderzoekers om dat te onderzoeken. Ze lieten 91 heteroseksuele vrouwen eerst nadenken over situaties waarin ze met andere vrouwen streden om de aandacht van een man, om daarna een lijst te maken met de non-verbale dingen die ze deden in die situaties. Na een analyse van de lijsten eindigden de onderzoekers met een lijst van 11 non-verbale tactieken die vrouwen het meest gebruiken:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 1. Oogcontact maken
 2. Dansen in zijn zicht
 3. Naar hem glimlachen
 4. Hem aanraken
 5. Giechelen om zijn grappen
 6. Tussen de andere vrouw en de man staan
 7. Afkeer ten opzichte van andere vrouw tonen (intens in de ogen kijken, rollen met de ogen, fronsen)
 8. Tegen hem aan leunen
 9. Hem knuffelen
 10. Flirten met andere mannen
 11. Naar hem zwaaien

5 effectieve tactieken

Met de lijst gingen de onderzoekers door naar het tweede onderzoek. Daarin lieten ze 89 vrouwen en 50 mannen hun oordeel geven over elk van de tactieken. Welke zijn het meest effectief? Volgens de mannen en vrouwen zijn dit de 5 meest effectieve tactieken om een man te claimen:

 1. Hem aanraken
 2. Oogcontact maken
 3. Hem knuffelen
 4. Giechelen om zijn grappen
 5. Tussenbeide komen

“Ons onderzoek wijst uit dat mannen en vrouwen het er sterk over eens zijn welke tactieken het meest effectief zijn voor vrouwen die een ​​vrouwelijke concurrent willen afschrikken”, zegt een van de onderzoekers tegen PsyPost. “De tactieken die vrouwen gebruiken om een ​​partner aan te trekken, verschillen bovendien van de tactieken die vrouwen gebruiken om een ​​concurrent af te schrikken.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…