Anoniem afspreken? Dit is hoe je dat doet

Jay
Door Jay
10 minuten leestijd

Het internet heeft ons leven nogal veranderd en dat geldt ook op het gebied van daten. Nieuwe mensen ontmoeten doen we steeds minder in het uitgaansleven en steeds vaker online. Contact leggen met een nieuwe vlam gaat tegenwoordig al met een paar muisklikken of een paar swipes en dat maakt het wel allemaal heel erg makkelijk. Bovendien kun je zo ook veel meer op de vlakte blijven en er zijn zelfs websites die je volledig anoniem laten daten. Zonder dat iemand het weet, zonder dat iemand je ontmaskerd: anoniem daten is hot, met een aantal sprekende voordelen.

Tuurlijk, op de meeste datingsites ben je weliswaar verplicht om je account te verifiëren en zelfs een foto te plaatsen. Dat heeft natuurlijk z’n redenen. De meeste mensen willen immers zien met wie ze te maken hebben. Toch is er een kleine groep mensen die nog altijd het oude recept gebruiken uit tijden dat er anoniem met elkaar werd gechat.

Want, zeg nou zelf, de hele opbouw tijdens het online chatten zorgde natuurlijk ook voor een hoop spanning. Reden genoeg dus om je wat meer te vertellen over anoniem afspreken en hoe je dat nou aanpakt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is anoniem afspreken?

We kunnen natuurlijk niet om de eerste vooroordelen heen: als je strikt anoniem wilt afspreken dan heb je hoogstwaarschijnlijk iets te verbergen. Misschien schaam je je wel ergens voor of ben je gewoon wat terughoudend om jezelf bloot te stellen. Dat laatste kan echter allerlei redenen hebben: wellicht heb je er net een relatie op zitten, misschien zit je nog in een relatie of misschien is het gewoon niet zo handig in verband met je beroep.

Hoe dan ook, de redenen om op de achtergrond te willen blijven, zijn heel persoonlijk van aard en hoeven niet meteen te betekenen dat je als persoon zijnde kwade bedoelingen hebt.

Voordelen

Specifiek voor de doelgroep die zichzelf niet wil onthullen vóór een fysieke ontmoeting, kan anoniem afspreken daarom een handige uitkomst bieden. Je blijft onherkenbaar voor de mensen die je mogelijk ergens van kennen en omdat je anoniem blijft krijgt het een andere dimensie. Zo zijn de voornaamste voordelen van anoniem daten dan ook als volgt samen te vatten:

1. Het is ongedwongen

soms kan het wel fijn zijn dat je er geen rekening hoeft te houden met dat je wordt blootgesteld aan het brede publiek. Daardoor ben je waarschijnlijk veel relaxter om je ware persoonlijkheid te tonen aan andere gebruikers. Je kunt misschien vrijer praten over wat je nu allemaal bezighoudt en waar je precies naar op zoek bent. Of misschien ben je niet zo’n goede prater en heb je even tijd nodig om een goed verhaal te bedenken; nou, online heb je veel meer de tijd. Online daten is dan ook een stuk minder gedwongen, je kunt het doen wanneer het jou goed uitkomt.

2. Meer spanning

Tegelijkertijd heeft het ook wel weer iets spannends en uitdagends. Zie het als een soort van gemaskerd bal, waar je vrijuit kunt rondlopen en op je dooie gemak kunt observeren voordat je iemand benadert. Zet je die stap uiteindelijk toch? Dan hebben jullie allebei niet veel te verliezen. De ander weet niet hoe jij eruit ziet en jij weet niet hoe de ander eruit ziet. En misschien zorgt dat wel voor net iets meer spanning en aantrekkingskracht.

3. Meer aandacht voor het innerlijk

Omdat het aanvankelijk aan foto’s ontbreekt is er meer ruimte voor inbeeldingsvermogen. Bovendien wordt er ook meer op het innerlijk gespeeld dan op uiterlijke kenmerken. Je bent echt geïnteresseerd in de persoonlijkheid van de ander en wat hij of zij nou leuk vindt om te doen. Op deze manier leer je wellicht iemand kennen op wie je normaal gesproken niet zo snel zou vallen, maar na de kennismaking ineens een hele andere mening bent toegediend.

4. Verspreid je winkansen

Anoniem afspreken heeft als voordeel dat je veel mensen tegelijkertijd kunt bereiken. In het café is dat een stuk moeilijker en waarom zou je niet je winkansen verspreiden als dat even kan? Online met meerdere mensen praten is gelukkig geen enkel probleem en bovendien geldt daarbij: je bent niet de enige die dat doet. Andere gebruikers zullen op precies dezelfde manier te werk gaan als jij. Zij gaan voor meerdere matches om vervolgens te gaan afvinken.

Hoe? 3 datingsites

De meeste datingsites waarop je strikt anoniem kunt afspreken zijn gericht op mensen die op zoek zijn naar buitenechtelijke affaires en vreemdgaan. Een aantal sites die jou, tot zekere hoogte, de optie bieden om anoniem te daten zijn als volgt:

novamora

Novamora

Het zou goed kunnen dat je de naam Novamora al wel eens voorbij hebt zien komen. Deze erotische datingsite heeft in korte tijd namelijk flink aan populariteit gewonnen en dat komt met name door het nogal intensieve marketingoffensief. Zowel op radio als tv is er een hoop aandacht voor Novamora en daarmee het zich definitief gevestigd in het lijstje van populaire datingsites. Dat er met termen wordt gesmeten als een ‘Beetje Pittig’ en ‘Dating vol Passie’ zegt dan ook een hoop.

Als je besluit om je in te schrijven op deze site dan doe je dat ook met de intentie om op zoek te gaan naar meer spanning in je leven. Wat heet, om misschien wel je seksuele fantasieën uit te laten komen. Aanmelden is gratis, maar het betaalde abonnement zorgt ervoor dat je veel meer speelruimte hebt. Voor wie Novamora is bedoeld? Een nogal brede doelgroep. Zo zijn er een hoop swingers, maar ook singles, stellen of gebonden mensen beschikbaar. De intenties van deze leden? Eenmalig flirten, spannende seksdates, een vaste fuckbuddy, maar ook een one-night-stand of zelfs affaires.

Bezoek Novamora

ondeugend daten

Ondeugend-Daten

Eigenlijk zegt de naam van deze website het al. Dit is een site waarop je eveneens op zoek gaat naar avontuur en de precieze invulling daarvan kan nogal uiteenlopen. Ben je op zoek naar seksueel contact, zonder daarbij te zijn aangewezen op allerlei verplichtingen? Onder meer daarvoor is Ondeugenddaten bedoeld. De site gaat overigens al een tijdje mee, sinds 2004 en nog altijd komen er elke dag zo’n 200 nieuwe inschrijvingen binnen.

De website zelf is verder gewoon functioneel en eenvoudig en het gebruik daarvan zal op zich voor zich spreken. Het gebruik van de Ondeugend Daten is gratis, maar met de VIP-toegang krijg je wel meer opties. Zo kun je onbeperkt berichten versturen en de handige FotoZapper gebruiken waar je met een handig swipesysteem door foto’s van andere gebruikers bladert.

Bezoek Ondeugend-Daten

secretflirt

Secretflirt (SF)

SecretFlirt is eveneens gericht op het avontuurlijke, al geeft het zelf wel aan uit te zijn op flirts in plaats van seksuele contacten. Voor de mensen die beter weten: daar blijft het vaak niet alleen maar bij. Juist daarom speelt anoniem afspreken ook op deze website een belangrijke rol en dat is ook gelijk de reden waarom de profielfoto’s op de homepagina zijn afgeschermd. SecretFlirt, dat ook wel bekend staat als SF Dating, werkt dan ook met een streng privacybeleid. Net als de twee andere genoemde websites is deze site niet zozeer bedoeld om de partner van je dromen te vinden, maar gaat het meer in op het foute en expliciete.

Om van alle functionaliteiten gebruik te maken bestaat er zoiets als het SF Topmember lidmaatschap. Ook hiervoor geldt dat je dan geen beperkingen hebt zoals het niet kunnen versturen van berichten of het niet kunnen bekijken van foto’s. Wat verder het motto is van SecretFlirt? Friends with Benefits. Ben jij al nieuwsgierig geworden?

Bezoek Secretflirt

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie