Home Dating apps One-night stand via Tinder? Het is een waste of time

One-night stand via Tinder? Het is een waste of time

1 minuten leestijd
0
swipen vrouw

Op zoek naar seks en vooral naar one-night stands? Dan is Tinder een app om te vermijden, zo blijkt uit recent onderzoek. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is Tinder geen marktplaats voor anonieme afspraakjes. Slechts een klein deel van de gebruikers lukt het om een eenmalig avontuurtje te scoren via de dating app.

Onderzoekers van de Norwegian University of Science and Technology ondervroegen 269 studenten die allen Tinder gebruiken, waarvan 62 procent vrouwen. De studenten werden ondervraagd om inzicht te krijgen in het aantal one-night stands dat zij hebben gehad dankzij Tinder. En de resultaten vallen behoorlijk tegen.

Het is een waste of time

De wetenschappers beweren zelfs dat Tinder een waste of time is voor de meeste mensen. Ze kwamen erachter dat er een groot aantal matches nodig is voor een relatief klein aantal face-to-face ontmoetingen. Slechts 50% van de gebruikers heeft ooit een face-to-face date gehad via de app. En deze fysieke afspraken resulteerden in nóg minder ontmoetingen tussen de lakens.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1 op de 5 lukt het

Slechts 20 procent van de Tinder-gebruikers uit de steekproef bleek een one-night stand te hebben gehad dankzij het gebruik van de app. En vaak ging het om een incident met één persoon. De meerderheid van deze Tinder-gebruikers had dus maar met één persoon seks gehad dankzij Tinder. Samengevat komt dit erop neer dan maar liefst 80 procent van de Tinderaars het nooit voor elkaar krijgt om seks te hebben via Tinder.

“Voor mensen die geen one-night stands hebben als ze Tinder niet gebruiken, biedt Tinder niet veel nieuwe kansen”, zegt Trond Viggo Grøntvedt van de afdeling Psychologie van de universiteit. De onderzoeker zegt dat ‘als je buiten Tinder faalt om one-night stands te hebben, dan valt er niet veel te winnen als je Tinder wel gebruikt’.

Dating apps leiden niet tot meer one-night stands

“Voor mensen die daadwerkelijk seksrelaties hebben als ze Tinder niet gebruiken, biedt het gebruik van Tinder slechts een beperkte toename van het aantal one-night stands”, zegt Grøntvedt. De onderzoekers hebben eerder vastgesteld dat het gebruik van Tinder niet leidt tot een toename van het aantal one-night stands of seksrelaties. “We hebben weinig bewijs gevonden om te beweren dat dating apps tot meer seksrelaties leiden”, zegt hoofddocent Mons Bendixen, ook van de afdeling Psychologie van de universiteit.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…