Home Dating apps 7 Tinder tips voor mannen: meer succes met de Tinder app

7 Tinder tips voor mannen: meer succes met de Tinder app

2 minuten leestijd
2
tinder app

Tinder is een dating app dat snel grond heeft gekregen in Nederland maar ook in andere landen wereldwijd. De app laat je foto’s zien aan andere singles waarna deze je foto’s leuk kunnen vinden of niet. Jij krijgt ook foto’s te zien van andere singles die jij ook leuk kunt vinden of niet. Als beide singles elkaar leuk vinden dan is er een match. Dit is nog maar het begin. Het plezier ligt niet in het naar recht en links vegen van de foto’s. Het doel van Tinder is om singles bij elkaar te brengen. Hier volgen enkele tips die mannen kunnen gebruiken om een vrouw te ontmoeten via Tinder:

1. Begin zelf het gesprek

Alhoewel vrouwen steeds meer het initiatief nemen willen ze toch graag dat de man de eerste zet maakt. Vrouwen willen zich graag dat mannen ze speciaal laten voelen. Dat doe je als man door de eerste zet te maken en het gesprek te beginnen.

2. “Hallo” is niet genoeg

Is dat alles wat je te vertellen hebt tegen een potentiële partner? Dat is wat de vrouw denkt als je alleen “Hallo” als het eerste bericht stuurt. Het komt over als lui en onorigineel. Als je niet meer dan “Hallo” kunt zeggen als opening van het gesprek dan maak je niet veel kans.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Stel vragen

Door vragen te stellen laat je zien dat je interesse hebt in de ander. Het is een goede indicatie dat een gesprek goed verloopt als jij niet alleen degene bent die de vragen stelt. Als je de vraag van een vrouw beantwoord vergeet dan niet om ook een vraag te stellen. Een goed gesprek geeft ruimte voor beiden om na elkaar een vraag te stellen aan de ander.

4. Gebruik smileys

Berichten sturen via Tinder is anders dan een normaal gesprek. Je kunt je emoties niet laten zien als je wat zegt waardoor het moeilijk is om ergens de nadruk op te leggen. Gebruik de smileys om aan te geven of je een grapje maakt of verrast bent. De smileys zijn makkelijk om gevoelens over te brengen die met alleen woorden moeilijk te vertalen zijn.

5. Zoek naar gezamenlijke interesses

Een goed onderwerp om over te praten zijn gezamenlijke interesses. Wat vind ze leuk om te doen? Is ze graag aan het hardlopen en jij ook? Gebruik dat als onderwerp om over door te gaan. Iedereen praat immers graag over dingen die men leuk vindt.

6. Geef de ander tijd en ruimte

Veel mensen op Tinder hebben een leven buiten Tinder. Houdt daar rekening mee. Als je de vrouw een bericht stuurt, ze antwoordt, jij stuurt wat terug waarna ze niet meer reageert voor een paar uur; stuur dan niet meer berichten. Je wordt dan al snel gezien als een stalker waarna je geblokkeerd wordt.

7. Vraag voor een ontmoeting

Veel mensen draaien er veel te lang omheen. Wil je afspreken met de vrouw? Stel haar dan de vraag; “Heb je zin om binnenkort af te spreken?”. Dit kun je beter doen via sms of WhatsApp of gewoon door haar te bellen. Dit is persoonlijker en het is goed om contact gegevens te hebben van elkaar als een ontmoeting aanstaande is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

2 Reacties

 1. benio

  4 maart 2018 at 16:56

  ik ben een man en zoekt naar een vrouw die zelfstandig kan zijn stevig op haar benen , en van kinderen houdt

  Reageer

 2. jan

  5 juni 2019 at 22:07

  Bij Tinder kun je helemaal geen smileys sturen> dat is een groot nadeel van de app
  Bovendien is hij peperduur: 30 euro per maand!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…