Wat is een latina? Dit is hoe latina lovers haar zouden omschrijven

Jay
Door Jay
12 minuten leestijd

Elke man zal zo zijn eigen smaak hebben, maar veel heren zullen het erover eens zijn dat de schoonheid en uitstraling van latina’s van een buitencategorie zijn. Dat komt door de curves, het loopje, de danskwaliteiten, en natuurlijk ook de taal die ze spreken. Bij mannen zijn latina’s razend populair en dat is met name te danken aan de sensualiteit die deze vrouwen zo kenmerken.

Dankzij internationale datingsites en de globalisering is het veel makkelijker om latina’s te ontmoeten en dat zorgt ervoor dat we je (met het nodige enthousiasme) graag meer vertellen over alles wat deze vrouwen zo populair maken. Ook wij zijn groot fan van latina’s.

Wat is een latina?

Er bestaan verschillende definities van de latina, of latino, wat de mannelijke tegenhanger is van iemand uit Latijns-Amerika of een Latijns-Amerikaanse origine. Doorgaans is een latino/a iemand uit Latijns-Amerika, wat weer de Spaanstalige landen + Brazilië zijn van de Amerikaanse continenten. Geografisch gezien moeten we voor latina’s dus naar Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Ook mensen van een Latijns-Amerikaanse origine die elders wonen, worden latino’s genoemd.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

In de meeste gevallen gaat het om mensen met een Latijns-Amerikaanse origine die in de VS wonen. Iemand die één of meerdere ouders of grootouders heeft die in Latijns-Amerika zijn geboren, worden latino’s genoemd.

Spaans + Portugees Amerika

Sommige definities nemen ook mensen uit Noord en Zuid-Amerika erbij die uit een niet-Spaanstalig land of Brazilië (Portugeestalig) komen zoals Haïti (o.a. Franstalig), Suriname (o.a. Nederlandstalig) of Engels-Guyana (o.a. Engelstalig). De meeste definities verwijzen echter naar landen die in het verleden zijn gekoloniseerd door Spanje of Portugal.

Vaak wordt de verwarring gemaakt dat mensen uit Spanje of Portugal ook latino’s zijn — dat is echter een onjuiste benaming. Hoewel mensen uit Spanje en Spaanstalig Latijns-Amerika wel Hispaans (hispano/a of hispanic in het Engels) zijn, zijn mensen uit Zuid-Europa niet latino/a. Voor onze eigen definitie bestempelen we alleen mensen als latino of latina uit Spaanstalig en Portugeestalig Latijns-Amerika + mensen met een origine in deze landen.

De overgrote meerderheid van de latino’s hebben Spaans of Portugees als moedertaal, maar ook inheemse talen zijn in Latijns-Amerika nog gangbaar. Mensen uit de VS met een Latijns-Amerikaanse achtergrond kunnen ook Engels of een andere taal spreken.

braziliaanse vrouw

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Van hoogblond tot pikzwart

Als we kijken naar de uiterlijke kenmerken worden latina’s gezien als brunettes of vrouwen met donkere ogen en donkere haren, maar dat is een misvatting. Een groot percentage van Latijns-Amerikaanse mensen is van Europese origine en heeft een Europees uiterlijk. Dit is met name het geval voor de zuidelijke delen van Zuid-Amerika, zoals Argentinië, Uruguay, en Brazilië.

Veel latina’s hebben dan ook een origine in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Polen en zelfs Arabische landen als Libanon en Syrië. Ook heeft een groot deel van de latina’s inheemse invloeden en Afrikaanse invloeden. Dit verklaart waarom sommige latina’s hoogblond zijn en blauwe ogen hebben en andere latina’s pikzwart zijn en kroeshaar hebben. Ondanks de uiterlijke en raciale verschillen blijft de noemer wel hetzelfde: latino voor een man of dus latina voor een vrouw.

LatinAmericanCupid: #1 latina datingapp

Om zelf latina’s te ontmoeten, kun je je inschrijven op LatinAmericanCupid, een datingplatform dat sinds 2003 bestaat en sindsdien vooral mannen koppelt aan latina’s. Om gebruik te maken van deze app hoef je zelf geen latino te zijn, maar de meeste gebruikers op deze app zijn van Latijns-Amerikaanse origine.

Met een groot ledenbestand van meer dan 5 miljoen gebruikers verbindt deze website/app ruim 5 miljoen leden uit landen zoals de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Venezuela, Ecuador, Chili, Argentinië, Panama, Puerto Rico, Cuba en andere Latijns-Amerikaanse landen. De meeste gebruikers spreken daarom Spaans of Portugees, maar ook Engels is vrij gangbaar.

latin american cupid
Bekijk het aanbod op LatinAmericanCupid

7 kenmerken die een latina typeren

De latina’s zijn niet helemaal over één kam te scheren, want een Braziliaanse latina met Duitse grootouders is qua uiterlijk niet te vergelijken met een Braziliaanse latina uit het Amazone-gebied met een inheemse origine of een Braziliaanse latina uit regio’s waar veel mensen met een Afrikaanse origine wonen.

Ook zijn er grote verschillen tussen latina’s uit landen als Uruguay of Argentinië met een Duitse of Italiaanse origine of mensen uit de Dominicaanse Republiek met een creoolse origine.
Zowel tussen de landen onderling als binnen de landen zelf bestaan er grote sociale en culturele verschillen. Toch zullen we proberen om de kenmerken van een latina zo goed mogelijk te typeren:

1. Latina’s hebben vuur

Alles wat latina’s doen, doen ze met passie en in Latijns-Amerika wegen emotionele beslissingen vaak zwaarder dan rationele. Dat betekent dat er meer ruimte is voor impulsiviteit en het laten zien van de emoties. Er is veel minder terughoudendheid en dat uit zich in een hoop informaliteit en spontane beslissingen.

Alles wordt met vuur en overgave gedaan en daarbij doelen we op alles wat tussen de liefde bedrijven en ruzie maken in zit: of het nou dansen is, het aanmoedigen van een voetbalteam of het beslechten van een discussie. Het gaat er verhit aan toe bij de gemiddelde latina. Voor Nederlandse mannen kan dit overweldigend zijn, dus daarom is het belangrijk om hier goed voorbereid op te zijn.

2. Latina’s hebben curves

In het algemeen dan. We hebben al besproken dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende etnische groepen en zo is het vrij gebruikelijk om latina’s te zien met een west-Europees uiterlijk die over het algemeen over minder rondingen beschikken, terwijl datzelfde geldt voor inheemse vrouwen van bijvoorbeeld Boliviaanse of Peruaanse origine.

De gemiddelde latina beschikt echter over heel veel ronde vormen en die laten ze maar al te graag zien. In sommige landen gaat het zelfs zo ver dat er met plastische chirurgie nog een schepje bovenop wordt gedaan, maar van nature beschikken veel latina’s al over een hoop rondingen. Deze rondingen vind je door heel het continent, maar zijn het meest zichtbaar in landen als Cuba, de Dominicaanse Republiek, Colombia, Venezuela en Brazilië.

3. Latina’s zijn adembenemend om naar te luisteren

Als we je de vraag zouden stellen welke taal de mooiste taal op aarde is, dan is er een kans dat je antwoordt dat het Italiaans of Frans is. Toch blijft het Spaans één van de meest populaire talen in Nederland en dat geldt in iets mindere mate voor het Braziliaans-Portugees. Zowel Spaans als Portugees (uit Brazilië) zijn wonderschone talen en dat zorgt ervoor dat alleen de taal al ervoor zal zorgen dat je als een blok kan vallen voor een latina.

Een vrouw met een Argentijns accent, een andere die in het Braziliaanse-Portugees voor je zingt; er is niet heel veel voor nodig om weg te dromen. Zelfs als ze boos zijn, klinkt het sexy. Communiceren in een mooie taal kan heel erg verrijkend zijn voor de relatie.

4. Latina’s zijn dramatisch

We gaven al aan dat je je moet voorbereiden op een hoop emotie en dat kan soms ook de verkeerde kant op vallen. Terwijl veel Nederlanders zich bij onvrede nog redelijk goed kunnen beheersen is dat bij latina’s een stuk minder het geval. Heb je bonje met een latina? Dan is het guerra, oorlog.

Om die reden zul je ook toch de nodige drama moeten kunnen weestaan en dat is niet altijd even makkelijk voor mannen die uit een overwegend rationeel land als Nederland komen. Het probleem hierbij? Dat de overvloed aan emotie in het begin nog als romantisch en komisch wordt gezien. Na verloop van tijd kan het toch wat vermoeiend worden.

5. Latina’s zijn nog niet zelfstandig

Latina’s komen uit landen waar nog een traditionele man-vrouw rolverdeling is en hoewel er landen zijn waar een steeds grotere middenklasse is, is dit nog duidelijk zichtbaar in het dagelijkse leven. Veel latina’s studeren, werken en zijn steeds beter opgeleid, maar toch is het vaak de man die de rekening betaalt.

Er wordt de laatste decennia enorm ingezet op emancipatie en vrouwenbewegingen komen elke dag op voor de rechten en gelijkheid van vrouwen in Latijns-Amerika en gelukkig komt die er ook steeds meer. Toch is wel nog duidelijk zichtbaar in heel Latijns-Amerika dat die gelijkheid bijna altijd telt, behalve als de rekening betaald moet worden. Wat dat betreft zijn latina’s nog niet volledig zelfstandig.

6. Latina’s zijn ritmisch

We houden allemaal van muziek, maar de reactie op een goed liedje is in elke cultuur anders. Terwijl we in Nederland vaak blijven zitten bij een goed liedje, komen de latina’s doorgaans meteen in de benen. Ook wordt er vol overgave mee gezongen en deinzen latina’s er niet voor terug om meteen de beste danspassen te laten zien.

Als je als Nederlander indruk wilt maken op een latina, dan zul je als man zijnde wel moeten werken aan je danspasjes. Veel latina’s beginnen geheel natuurlijk al mee te doen op de muziek, dus als je zelf ook een beetje losjes bent aangelegd, dan helpt dan wel in de klik tussen jullie twee.

7. Latina’s hebben grote families

De familieband speelt in Latijns-Amerika een veel grotere rol dan in Nederland en traditioneel gezien zijn de gezinnen er een stuk groter dan in Europa, al hangt dit ook af van de regio en sociale klasse waar je partner uit komt. Desondanks zul je er wel rekening mee moeten houden dat je ook een relatie aangaat met de schoonfamilie.

Dat kan op zich heel vermakelijk zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Wil je een toekomst opbouwen met een latina? Dan zul je dus ook een plekje moeten vrijhouden voor de familie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie