Home Algemeen Vrouwen uit Zuid-Amerika: mijn ervaringen met de latina’s

Vrouwen uit Zuid-Amerika: mijn ervaringen met de latina’s

11 minuten leestijd
0
latina

Natuurlijk, de één wordt helemaal wild van Scandinavisch blond, terwijl de ander juist iets meer geprikkeld wordt door een Aziatische schone. Toch vallen vrouwen uit Latijns-Amerika bij een groot deel van de Nederlandse mannen in de smaak en ook ik zelf schaar me onder die groep.

Dat ik zo’n liefhebber ben van Latijns-Amerika komt voor een groot deel ook door de sensualiteit die je overal in de lucht voelt. Want er zijn niet plekken op aarde waar de vrouwen zo vurig zijn als in América Latina.

Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen ik in 2010 voor de eerste keer de oversteek zou maken naar Latijns-Amerika. Eigenlijk zou de eerste bestemming Santiago de Chile worden, maar door de Terremoto del 27F, de aardbeving van 27 februari, zou mijn vlucht naar Chili geannuleerd worden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Reden om een vluchtwijzing aan te vragen en de luchtvaartmaatschappij te verzoeken om me ergens anders in Zuid-Amerika te droppen. Zo zou de eerste stop de Peruaanse hoofdstad Lima worden, waarna ik in de jaren daarna zo’n beetje alle landen in Latijns-Amerika zou bezoeken. Ik ben dus wel een aardige latina-kenner.

Eerste kennismaking met Latijns-Amerika

‘Daar staat de auto’, zo zei de taxichauffeur tegen me die me naar mijn hotel in Lima zou brengen. Eenmaal ingestapt reden we amper een halve minuut later een hoek voorbij waarna de chaos zou beginnen. Het was half 7 ‘s ochtends, volop spitsuur en dat was te merken. Er klonk een oorverdovend geluid van toeterende auto’s, gierende motoren en kleine busjes die propvol zaten. En het was een chaos waar ik een brede glimlach van kreeg. Dit was precies wat ik me ervan had voorgesteld, ik ben er, in Zuid-Amerika, ¡vamos!

Het was weliswaar een andere bestemming dan ik oorspronkelijk had gepland, maar hey, de luchtvaartmaatschappij zou de kosten dragen van de vlucht en me daarna naar Santiago vliegen. Ik vond het allemaal wel prima en was benieuwd naar de stad… en naar de vrouwen.

Latina’s zijn zo divers als het maar kan

Nu heb ik eerder al laten doorschemeren dat er eigenlijk geen standaarduiterlijk is van de latina. Er zitten tussen de landen enorme verschillen qua raciale en etnische opbouw, maar grofweg komt het erop neer dat er een hoop inheemse mensen zijn zoals bijvoorbeeld in landen als Mexico, Guatemala, Peru, Ecuador en Bolivia. Dan heb je ook veel blanke mensen die een Spaanse, Portugese, Arabische, en west-Europese achtergrond hebben.

Zo zie je voortdurend mensen die ook niet zouden misstaan in Spanje of Portugal, maar heb ik me ook vaak verbaasd over de hoeveelheid blonde mensen die overal in Latijns-Amerika rondlopen. In Peru zijn ook blanken, net als mensen met een negroïde en gemixt uiterlijk, maar toch bestaat het overgrote deel van de bevolking uit mensen met inheemse invloeden.

mexicaanse vrouwen

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Inheemse dames, niet mijn smaak

En daar ben ik nou zelf niet helemaal fan van. Want als je dacht dat ze er allemaal uitzien als Pocahontas, nou dan dan heb je het helaas mis. Beeld je je maar beter korte vrouwtjes in van 1.45 meter die met overgewicht kampen. , er zijn in Peru ook mooie vrouwen en , ze zijn er aardig, maar ze zijn er nou niet bepaald sexy als je het aan mij vraagt.

Bovendien zijn ze sociaal gezien ook wat onwennig, misschien is het wel het gebrek aan sexappeal dat ze wat onhandiger maakt op sociaal niveau, maar het is in ieder geval niet helemaal mijn type vrouw. Eerlijk gezegd had ik me een beetje hetzelfde voorgesteld van Chili, de tweede en eigenlijk oorspronkelijke bestemming van mijn reis door Zuid-Amerika.

Toch was ik enigszins verbaasd toen ik het vliegtuig instapte. De mensen zagen er ineens compleet anders uit. Zijn dat nou Franse toeristen daar, of misschien zijn het wel Italianen? Ik zag zelfs mensen die zomaar uit Duitsland of België zouden komen. Toch spraken ze allemaal Spaans met elkaar en het accent was heel anders dan in Peru. Dit waren Chilenen.

Zuid-Europese vrouwen met meer billen

Ik zou een paar weken verblijven in de hoofdstad Santiago en daarbij vielen meteen een aantal dingen op: (1) hoeveel luchtvervuiling er was, (2) hoe modern de stad was en (3) hoe erg ik me had vergist in het uiterlijk van de mensen. De hele vibe in Santiago was namelijk wat vergelijkbaar met die in Zuid-Europa. Natuurlijk hangt het een beetje af van in welke wijk je bent, maar in het algemeen vond ik het er erg georganiseerd en Zuid-Europees aandoen.

De mensen waren er vriendelijk en de vrouwen waren er mooi. Ook in Chili zijn er inheemse invloeden en naarmate je naar het noorden gaat, dan zal ook het uiterlijk van de mensen veranderen (overigens hebben zich in het zuiden veel dubieuze Duitsers gevestigd vanwege het vergelijkbare klimaat). Hoe dan ook, het waren in elk geval de latina’s waar ik gelukkig wel enthousiast van werd. Laten we zeggen, soort van Spaanse of Italiaanse vrouwen, maar dan met iets minder kleding, een iets beter loopje, en iets meer billen en borsten.

braziliaanse vrouw

‘Argentina, pura pasión’

Ook zou ik Argentinië aandoen en het zou zelfs de bestemming worden waar ik zo’n 4.5 maanden zou doorbrengen. Een tijdje zou de miljoenenstad Buenos Aires mijn thuisstad worden en als er één woord is dat Buenos Aires, Argentinië en Argentijnse vrouwen beschrijft dan is het wel passie, pasión. Nu ben ik zelf groot liefhebber van de Spaanse taal, maar als er een Argentijnse tegen je begint te praten, Dios mío, dan word je letterlijk van je stoel geblazen, zoveel gevoel zit erachter.

Zo’n 70% van de Argentijnse bevolking is namelijk van Italiaanse origine en dan merk je niet alleen als je de achternamen ziet, maar dus ook als ze aan het praten zijn. Beeld je maar eens een bloedmooie vrouw in die Spaans met je praat, maar dan met een Italiaansachtig accent. Geloof me, het is geweldig. Qua uiterlijk zitten we een beetje in dezelfde hoek als bij de Chilenen alleen zijn de inheemse invloeden in Argentinië er nog minder. Oftewel: meer mensen met een Zuid- en West-Europees uiterlijk.

latin american cupid
Mocht je een beeld willen krijgen van het Latijns-Amerikaanse vrouwenaanbod, er is een website waar je je gratis kunt aanmelden om eens rond te kijken. Dat is LatinAmericanCupid, een website die lokale latina’s in contact brengt met o.a. Nederlanders. Aanmelden is gratis, dus betalen is niet vereist:

Bekijk het aanbod op LatinAmericanCupid

Vrouwen worden er behandeld als een object

Wat mij opviel in Argentinië was overigens het extreme machogedrag van de mannen. Ze staan er met groepen op de straathoeken en zo’n beetje elke vrouw die er voorbij loopt, moet het ontgelden. Het is een beetje het bijna komische beeld dat we hebben van hoe de Italianen zich in Europa gedragen, alleen is het hier een paar stappen extremer.

Terwijl ze in Italië vaak met romantische complimenten strooien en er een vriendelijke Che bella! uitgooien, worden in Argentinië opmerkingen gemaakt over de billen, borsten en waar dat mondje en die volle lippen wel niet goed voor zijn. In het begin was het nog wel grappig om te zien, maar de vrouwen voelen zich er daadwerkelijk echt lastig gevallen en geïntimideerd.

Het resultaat daarvan merkte ik toen ik een metro instapte. Ik zag een wagon met alleen maar vrouwen, normaal gesproken een hele aangename verrassing. Toch bleek deze wagon ook uitsluitend voor vrouwen bestemd te zijn. De reden? Om aanrandingen in volle metro’s te voorkomen. Als ik met vrienden sprak over hoe je het beste met vrouwen kon omgaan, zeiden ze allemaal dat je de vrouwen gewoon naar je toe moest trekken.

‘Je zult hier maar een dochter moeten opvoeden’

Eerlijk is eerlijk, ik heb het op advies van mijn vrienden ook zelf gedaan en het had ook wel effect (het hoort er schijnbaar bij het hele spelletje), maar als ik er nu over terugdenk: een vrouw vastpakken en zo ineens dicht naar je toe trekken, gaat eigenlijk wel wat ver.

Sinds 2010 ben ik er niet meer geweest en ik weet niet of het vandaag de dag (na de wereldwijde #MeToo-discussie) nog steeds gebruikelijk is om vrouwen zomaar bij hun armen of middel vast te pakken, maar het werd er door iedereen gedaan en de vrouwen waren er gewend aan.

Sterker nog, een Argentijnse collega vertelde me dat ze zich samen met een vriendin op reis in Zwitserland ‘lelijk’ voelde, omdat er werkelijk niemand was die opmerkingen naar haar toe strooide, haar nariep of haar ook maar nafloot. Het was in elk geval nogal een verschil met Europa om te zien hoe Argentijnse vrouwen behandeld werden, letterlijk als een voorwerp, een stuk vlees, een ding. Tegen een Nederlandse vriend die me opzocht in Buenos Aires heb ik wel eens gezegd: ‘je zult hier maar een dochter moeten opvoeden…’

carnaval brasil

Braziliaanse vrouwen zijn van een buitencategorie

Al eerder vertelde ik je uitgebreid over mijn mening over Braziliaanse vrouwen en de eerste kennismaking met Brazilië was in São Paulo. Nu hielp het mee dat deze enorme metropool met 12 miljoen inwoners in de feeststemming was tijdens het WK 2010, maar wat waren de vrouwen er goed gestemd en flirterig! In restaurants, in de bus, in de metro, overal waren de vrouwen aan het flirten. Soms heb je van die momenten dat het gewoon lekker gaat en voor mij was dat in Brazilië wel heel erg het geval.

Na mijn 4 dagen in São Paulo zou ik in de toekomst nog vele keren terugkeren naar Brazilië en zou ik er zelfs een paar jaar wonen. Dat komt overigens niet zozeer door de vrouwen (ze zijn er namelijk echt niet zo mooi als ze beweren), maar simpelweg omdat ik het een fascinerend land vind. Als we het hebben over vrouwen uit Latijns-Amerika dan vallen Braziliaanse vrouwen weer in een buitencategorie: ze zijn anders dan in andere Latijns-Amerikaanse landen.

Natuurlijk is de taal er anders, maar mensen in Brazilië zijn ook simpelweg anders dan andere latino’s. Alles is er extreem: de vuur in de slaapkamer, de provocaties in de weg daar naartoe, maar ook als er ruzie is. Dus mocht je eraan denken om te daten met een Braziliaanse: je haalt nogal wat op je hals.

Etnische verschillen in Midden en Zuid-Amerika

Nu is het niet bedoeling om bestemming voor bestemming met je te bespreken, maar na mijn stop in Brazilië zou ik even terugkeren naar Nederland om daarna nog een grote reis te maken door Midden en Zuid-Amerika. Dit keer zou ik beginnen in Puerto Rico om via de Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico de weg via Midden-Amerika naar uiteindelijk weer Zuid-Amerika te maken. En daarbij kom ik uit bij mijn volgende en al eerder benoemde punt: dat vrouwen uit Latijns-Amerikaans onderling nogal van elkaar verschillen.

Vergeet niet dat we in Cuba bijvoorbeeld midden in het Caribisch gebied zitten en dat je in het zuiden van Chili en Argentinië alweer bijna in Antarctica zit. De specifieke etnische samenstelling verschilt daarom ook van land tot land, maar kan grofweg als volgt worden verdeeld:

  • Mestizo/a: vele Latijns-Amerikaanse hebben een bevolking waar de mix tussen Europees en Amerindiaans het meest dominant is. Denk aan landen als El Salvador en Honduras, maar ook aan Colombia en Venezuela.
  • Inheems: in andere landen zoals Mexico vormen Amerindianen de meerderheid. Ook in Guatemala, Peru, Ecuador en Bolivia is dit het geval. In Caribisch Latijns-Amerika is de inheemse bevolking bijna volledig afwezig.
  • Europees: het grootste deel van de Argentijnse (denk alleen al aan onze eigen Máxima) en Uruguayaanse bevolking bestaat uit mensen van Europese afkomst.
  • Mulato/a: de mulatos (de mix tussen zwart en blank) treffen we veel aan in de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, maar ook in Cuba of Brazilië.
  • Negro/a: de zwarte bevolking. De negros zijn onder meer in landen als Cuba, Colombia, en Brazilië te vinden. Ook in Peru en Ecuador zijn minderheden.

colombia vrouwen

Voor ieder wat wils

Opmerkelijk is dat in diverse landen als Brazilië en Colombia alle bovengenoemde groepen zijn vertegenwoordigd. In deze grote landen zijn enorm veel regionale verschillen op het gebied van klimaat, flora, fauna, etnische opmaak en cultuur. Zo is het niet ongewoon om Brazilianen te zien met een inheems uiterlijk en inheemse tradities, Brazilianen met een Afrikaans uiterlijk en Afro-Braziliaanse tradities, en daarna weer Brazilianen met blond haar en blauwe ogen tegen te komen die je er niet als Latijns-Amerikaan tussenuit had gepikt in bijvoorbeeld Nederland.

In de grotere steden kom je alle bevolkingsgroepen tegen. En dat heeft natuurlijk als voordeel dat er voor ieder wat wils is. Verwacht bij de donkere bevolkingsgroepen iets meer rondingen en vuur in de slaapkamer en bij de inheemse dames precies het tegenovergestelde. Bij de gemixte mestizas zit het er weer ergens tussenin.

Moeders zijn er heilig

Hoewel er wel bepaalde verschillen zijn van land tot land zijn er wel bepaalde patronen die door heel Latijns-Amerika zijn te herkennen. Zo zijn latina’s nogal gesteld op hun familie, zijn ze economisch vaak nog afhankelijk, is veruit de meerderheid katholiek dan wel christelijk, en wonen de meeste mensen tot hun huwelijk nog thuis. Er is dan ook sprake van grote huishoudens waarbij het niet ongebruikelijk is dat de hele familie samenwoont of in ieder geval dichtbij woont.

Wel is het zo dat er veel gebroken gezinnen zijn en dat de kinderen vrijwel altijd bij hun moeder opgroeien. Die moeder woont vaak weer samen met haar eigen moeder, zussen en neefjes en nichtjes. Mocht je eens op bezoek gaan bij een Latijns-Amerikaanse dan is de kans aanwezig dat je de hele familie mag ontmoeten. En waag het niet om de moeder van iemand te beledigen, hun moeders zijn er namelijk heilig.

christus verlosser

Geloof speelt een belangrijke rol

Wat het geloof betreft is het in Latijns-Amerika niet zo beperkend als bijvoorbeeld in bepaalde islamitische landen, maar toch, je zult er in de dagelijkse omgang wel een hoop van merken. Overal is de symboliek van het katholicisme te zien en mocht je ooit kinderen krijgen met een Latijns-Amerikaanse dan zal het op z’n minst zijn dat je kinderen moeten worden gedoopt. Wel stappen steeds meer latino’s over van het katholicisme op evangelische stromingen.

Afhangende van waar je woont, mag je je voor de rest ook opmaken voor een hoop rituelen, gebeden, zegeningen, kruisjes slaan en symboliek in huis. Nu is het natuurlijk aan jezelf om te bepalen hoe je wilt omgaan met het geloof, maar zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. Het heeft aan de ene kant ook wel iets heel erg fascinerends en mystieks.

‘Plástico, fantástico’

Wat ik minder fascinerend vind is de hoeveelheid plastic fantastic dat ik in Latijns-Amerika heb gezien. Natuurlijk, het heeft wel een bepaalde sexappeal, maar je zult thuis maar een vrouw hebben zitten met volgespoten billen, borsten, en lippen. Ik heb er een paar met siliconenborsten gehad en ze hadden allemaal één ding met elkaar gemeen: ik mocht niet in de borsten knijpen tijdens het vrijen.

Nu zijn er wel een aantal landen waar plastische chirurgie meer voorkomt dan andere landen: Colombia en Brazilië lopen voorop, maar ook in Venezuela en de Verenigde Staten (ook daar zijn immers veel latina’s) kunnen ze er wat van. Opmerkelijk is dat plastische chirurgie vaak als mooi wordt gezien en wordt aangemoedigd door Latijns-Amerikaanse mannen.

Ik weet nog heel goed hoe ikzelf ronduit walgde van een Colombiaanse vrouw met nepbillen die leken alsof ze een luier droeg, terwijl mijn Panamese vrienden haar een princesa vonden. Ook herinner ik me dat een vriendinnetje uit Colombia me vertelde hoe haar ex-vriend had aangeboden om de plastische chirurgie voor haar te betalen zodat ze iets vollere borsten kreeg. Ze heeft het aanbod met de nodige irritaties naast zich neergelegd. Gelukkig maar, want ze had een werkelijk schitterend lichaam.

Emancipatie, tot zekere hoogte

Dan het economische gedeelte; het is de laatste jaren nogal een topic in Latijns-Amerika: de onafhankelijkheid van vrouwen. Hoewel de man-vrouw verhoudingen nog flink achterlopen op Europa, werken de meeste vrouwen in de grotere steden normaal gesproken, en krijgen ze ook later kinderen. Ook strijden steeds meer vrouwen om de gelijkheid tussen man en vrouw en pikken ze het niet langer dat ze als object worden gezien in plaats van als volwaardig mens.

Het voordeel daarvan is dat Europese mannen vaak juist als zorgzaam en respectvol worden gezien ten opzichte van de macho latino’s die ‘vreemdgaan, slaan, en zuipen’. Maar mocht je denken dat ze in Latijns-Amerika nederig zijn, dan heb je het mis. Er wordt van mannen wel verwacht dat ze zich als man gedragen en dat kan voor veel ietwat verwijfde West-Europese mannen soms wat wennen zijn.

Laat je dus niet overrompelen door de pittige latina’s. Wat je als West-Europese man ook mag doen? De deur openhouden, de stoel aanschuiven, en de rekening betalen. Dan bestaat er ineens geen gelijkheid meer.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…