Wat is een toyboy? Dit is wat je moet weten (+bekende voorbeelden)

Jay
Door Jay
10 minuten leestijd

Ze zeggen wel eens dat leeftijd slechts een getal is. Tot zekere hoogte klopt dat natuurlijk ook wel. Zo kan een goede veertiger zomaar veel meer levensvreugde en sex appeal uitstralen dan een al uitgeblazen twintiger, het is ook maar net wat je er zelf van maakt. Toch geeft een leeftijd wel aan hoe je er al bijloopt en misschien ook wel hoe lang je nog mee gaat.

Zoals we laatst al meldden is er toch één groep die daar lak aan heeft: de cougars. Lak aan hun eigen houdbaarheidsdatum en aan wat sociaal geaccepteerd is. Sterker nog: ze hebben lak aan alles wat met leeftijden te maken heeft. Alhoewel, op die van hun partner na dan. Want die moet wel lekker laag zijn.

Zo zijn er namelijk steeds meer oudere vrouwen die inzien dat het best een goed idee kan zijn om een sterke, jonge kerel aan de haak te slaan. Want zo’n lenige vent die vol zit met energie, dat biedt toch veel meer dan een ouwe zak die alleen maar op de bank hangt? Vandaag gaan we het daarom hebben over toyboys en alles wat daarmee te maken heeft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is een toyboy?

Het woord toyboy is er om de relatie aan te duiden tussen een oudere vrouw (de zogenaamde cougar) en een jongere man. Hoewel we het tegenovergestelde ook kennen — de geile, oude mannen die jagen op jonge grietjes — zien we dat het steeds gewoner wordt om een oudere vrouw en een jonge vent tegen te komen.

Grofweg gezien hebben we het over een toyboy als het leeftijdsverschil met de partner twintig jaar of meer is. Typerend is dan ook het beeld van vrouwen boven de veertig jaar die een (al dan niet seksuele) relatie aangaan met een jongeman die zomaar hun eigen zoon had kunnen zijn.

De jongeman gaat op zijn beurt de relatie met de oudere vrouw aan, omdat hij oudere vrouwen juist spannend vindt of de vrouw veel aanzien heeft en/of financieel welgesteld is. Ook kan de jongeman de behoefte hebben aan een rijpe partner met meer levens- of seksuele ervaring dan hij zelf. Toyboys komen niet alleen voor in heteroseksuele relaties, maar zijn ook actief in homoseksuele kringen.

cougar

Voor vrouwen biedt het een kick

Natuurlijk, voor veel mensen is het een vurige wens om door een jongere partner verwend te worden als je zelf al op leeftijd bent. De belangrijkste reden voor een oudere vrouw om op zoek te gaan naar een toyboy te willen is dat ze zich weer op en top vrouw wil voelen. Met een toyboy gaat ze weer terug naar de tijd dat ze in de bloei van hun leven zat. De vrouw wil zich weer piepjong voelen en daar hoort alles behalve een saaie routine bij.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Met een toyboy binnen handbereik wordt het doelloze bankhangen ingeruild voor de wildste avonturen. Uit eten, naar een gezellig barretje, misschien zelfs samen op vakantie: voor even voelt de vrouw zich alsof ze zelf ook 20 jaar is. Wat dat betreft is het niets meer dan een geheel menselijk verlangen, veel vrouwen hebben immers moeite met ouder worden en proberen dat belemmerende gevoel weg te drukken met een jonge partner.

Voor een groot gedeelte is het dus ook vooral te doen om een soort van zelfbevestiging. Door een jonge man te vinden, probeert de vrouw te bewijzen dat ze nog goed in de markt ligt, ondanks haar gevorderde leeftijd. Een oudere vrouw met een toyboy wordt op haar beurt een cougar genoemd.

Wat levert het op voor de toyboy zelf?

Daarmee lijkt het overigens net of dat er alleen maar eenzijdige voordelen bestaan voor de in dit geval gewillige vrouw. Desondanks zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom een jongeman een toyboy zou willen zijn.

Sommige jonge mannen hebben namelijk de behoefte om volwassen te worden. Het leeftijdsverschil zorgt ervoor dat ze binnen korte tijd uitgroeien van jochie tot man. Wijzer worden, daar draait het vaak om. Zo zijn er bij relaties tussen een cougar en een toyboy vaak geen ruzies meer over de kleine dingen, zoals een zoveelste jaloezie-aanval. Dat is heel anders bij relaties tussen twee mensen van dezelfde leeftijd.

Of toyboys bang zijn dat naarmate de jaren verstrijken het leeftijdsverschil steeds meer haar tol gaat eisen? Daar maken ze zich vaak niet zo druk om. Doorgaans is een toyboy niet gericht op de lange termijn en wordt de relatie met een cougar vooral op het moment zelf beleefd.

Bekende voorbeelden

Met alle bovenstaande informatie over toyboys is je fantasie misschien al op hol geslagen. Reden genoeg om je een aantal spraakmakende voorbeelden te geven van toyboy-stories.

grindr

Onno Hoes en de zoenfoto’s

Het nieuws over de intieme zoenfoto’s van burgemeester Onno Hoes in 2013 bleef jarenlang de gemoederen bezighouden. Hoe het ook alweer zat? Hoes had destijds een langdurige relatie met niemand minder dan roddelkoning Albert Verlinden, maar snoepte blijkbaar wel eens buiten de deur, zo bleek althans uit de afbeeldingen die in de media terecht kwamen. Benieuwd hoe de burgemeester van Maastricht zichzelf op Grindr tentoonstelt? Deze foto gebruikte hij op de dating app voor homo’s.

De jongen met wie Hoes op de foto zoende zou Ruud heten en uit Maastricht komen. Er kleefden aan alle kanten pikante details aan deze affaire, want niet alleen zou Albert Verlinden nu ineens zelf het middelpunt zijn van roddels, ook het leeftijdsverschil tussen Hoes en z’n toyboy was enorm. Tijdens de affaire was de ex-burgemeester van Maastricht 52 jaar wat ervoor zorgde dat hij meer dan twee keer zo oud was dan de 24-jarige toyboy Ruud.

De veelbesproken verhouding was het begin van de breuk tussen Verlinde en Hoes. Na 22 jaar relatie zouden ze in 2014 uit elkaar gaan. De heren waren sinds 2001 getrouwd.

patricia paay

Bron: TLC

Patricia Paay en Waylon

Patricia Paay is zonder twijfel de opper-cougar van heel Nederland en heeft een hele waslijst met toyboys op haar naam staan. Een daarvan is de veel jongere zanger Waylon. Want als we erbij stilstaan dat Paay inmiddels 69 jaar is, terwijl Waylon slechts 38 lentes jong is, dan hebben we het een eersteklas cougar vs. toyboy-relatie.

De wilde avonturen zouden plaats hebben gevonden rond het jaar 2009-2010. Op dat moment was Waylon zelf rond de 30 jaar, terwijl Paay de 60 al was gepasseerd. De Apeldoornse zanger heeft alle geruchten altijd ontkend en zegt geen seks te hebben gehad met Paay.

Toch hebben intimi van beide kanten bevestigd dat de twee elkaar wel degelijk zagen. We kunnen we er daarom eigenlijk niets anders van maken dan het volgende: Waylon, ook jij krijgt van ons het plakkaat van toyboy.

Emmanuel Macron

President Emmanuel Macron

In de bovenstaande voorbeelden ging het vooral om de wat vluchtige contacten, de FWB situaties, want geen van deze relaties hield stand. De Franse president Emmanuel Macron is echter één van de uitzonderingen op de regel.

Al op 15-jarige leeftijd sprak hij uit dat hij met zijn lerares Brigitte Trogneux wilde trouwen, een op dat moment getrouwde moeder van drie kinderen. Drie jaar later kregen ze een relatie en in 2007 zou zelfs een huwelijk volgen. Het leeftijdsverschil tussen de twee? Maar liefst 24 jaar. Oftewel; op het moment dat Macron z’n latere vrouw leerde kennen, was hij nog maar 15 jaar en zij al 39.

Hierboven haalden we al even aan dat jongemannen die op zoek zijn naar een cougar, ook sneller wijzer (willen) worden. Nou, dat hebben ze in Frankrijk geweten. Op 7 mei 2017 werd Macron op 39-jarige leeftijd gekozen tot president van Frankrijk. Daarmee is hij de jongste president uit de Franse geschiedenis.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie