Wat moet je appen? Dit kun je wel en niet sturen naar je crush, date of partner

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
17 minuten leestijd

Daar zit je dan: met je telefoon in je handen, starend naar het scherm, terwijl je hart sneller begint te kloppen. Je hebt een crush, je date met iemand of je zit in een relatie, en je wilt het perfecte appje sturen, maar je bent er niet zeker van wat je moet zeggen. Je wilt graag indruk maken, de juiste snaar raken en een glimlach op dat lieve gezicht toveren. Je typt, verwijdert, typt opnieuw, en zo probeer je het ideale appje te versturen. Maar hoe doe je dat?

Appen met een geliefde is een delicate balans tussen het tonen van interesse en niet te opdringerig overkomen. Daar komt bij dat sommige onderwerpen beter geschikt zijn voor persoonlijke gesprekken, zoals gevoelige zaken of diepgaande emoties. En, zoals we allemaal weten, soms kunnen appjes misverstanden veroorzaken omdat ze niet altijd met de juiste context of toon worden overgebracht. Er zijn dus dingen die je wel kunt appen en dingen die je beter niet kunt appen, vooral tijdens het daten en relaties.

Wat je wel kunt appen

De kracht van appen in moderne relaties mogen we niet onderschatten. Het is immers een van de meest gebruikte manieren om te communiceren, of dat nu met een crush, date of partner is. Maar waar moet je dan op letten? Het juiste appje kan vlinders in de buik veroorzaken en de band tussen jou en je lover versterken. Dit zijn de dingen die je wel kunt appen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Stel vragen over hoe de dag verloopt

Je bent nieuwsgierig naar hoe hun dag verloopt, dus waarom zou je het niet vragen? Door interesse te tonen in hun dagelijkse belevenissen, laat je zien dat je om hen geeft en betrokken bent bij hun leven.

 • Hoe verliep je ochtend vandaag?
 • Heb je al een kans gehad om van het weer te genieten vandaag?
 • Is er iets waar je naar uitkijkt voor de rest van de dag?

2. Laat weten dat je het leuk vond om samen te zijn

Terugkijken op een leuke tijd die jullie samen hebben gehad, het creëert een band. Vertel bijvoorbeeld dat je het leuk vindt om meer tijd samen door te brengen, en je zult zeker een glimlach op hun gezicht toveren.

3. Flirt via appjes

Een beetje flirten via de app kan een speelse en opwindende dynamiek toevoegen aan de gesprekken. Het houdt de romantische spanning levend en laat zien dat je interesse hebt op een speelse en charmante manier.

4. Gebruik appjes om plezier te hebben

Appjes kunnen niet alleen functioneel zijn, maar ook een bron van plezier en vermaak. Stuur grappige memes en gifs om het gesprek licht en levendig te houden.

5. Plan afspraken via de app

Afspraken plannen via de app is handig en efficiënt. Je hebt de tijd om rustig je agenda door te pluizen, terwijl je ook aangeeft dat je bereid bent om samen iets leuks te doen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Deel grappige gebeurtenissen in je leven

Iedereen houdt van een goed verhaal, vooral als het om grappige gebeurtenissen gaat. Deel die hilarische blunder die je vandaag hebt meegemaakt en je zult zeker een glimlach op hun gezicht toveren.

7. Vraag hoe je kunt helpen als de ander ziek is

Als de ander zich niet lekker voelt, laat zien dat je er voor hem of haar bent. Vraag op een oprechte manier hoe je kunt helpen, of het nu is door wat paracetamol langs te brengen, een luisterend oor te bieden, of gewoon wat opbeurende woorden te sturen.

8. Stuur appjes om te laten weten dat je aan de ander denkt

Laat per app weten dat je aan de ander denkt, zelfs als je druk bent. Met een simpel berichtje kun je iemand zich speciaal en gewaardeerd laten voelen.

9. App waarom je de ander leuk vindt

Deel je gevoelens en vertel waarom je de ander zo leuk vindt. Oprechte complimenten en uitingen van affectie maken de band sterker.

 • Je begrijpt me echt en dat betekent veel voor mij.
 • Wow, je humor is echt een van de redenen waarom ik je zo leuk vind.
 • Je bent zo gedreven en dat is bewonderenswaardig.

10. Stuur ’s ochtends en ’s avonds een bericht

Een goedemorgen– en goedenacht-berichtje kan een lieve en attente manier zijn om de dag te beginnen en af te sluiten. Het toont aan dat je aan de ander denkt, zelfs aan het begin en einde van de dag.

11. Stuur appjes als je buiten de stad bent

Zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent, kun je met appjes de band onderhouden en de ander laten weten dat ze in je gedachten zijn, waar je ook bent.

12. Gebruik emoji’s om gevoelens over te brengen

Emoji’s kunnen een leuke en speelse manier zijn om je gevoelens en emoties over te brengen in appjes. Een hartje, knipoog of lachend gezichtje: emoji’s kunnen een extra vleugje genegenheid toevoegen aan je appgesprekken.

13. Deel een artikel of video over iets waarin de ander geïnteresseerd is

Toon interesse in hun passies en interesses door relevante artikelen of video’s te delen. Het laat zien dat je betrokken bent bij wat de ander bezighoudt.

14. Stuur gewoon een appje om hallo te zeggen

Soms hoef je geen specifieke reden te hebben om een berichtje te sturen. Gewoon even laten weten dat je aan de ander denkt en ‘hallo’ zegt, het kan al genoeg zijn om de ander blij te maken.

15. Gebruik appen om over leuke onderwerpen te praten

Appjes zijn perfect om luchtige en leuke gesprekken te voeren. Praat over gedeelde interesses, hobby’s of toekomstige plannen om de connectie te versterken.

16. Stuur appjes om de ander gerust te stellen

Als de ander zich zorgen maakt of gestrest is, stuur dan bemoedigende woorden om de ander gerust te stellen en te laten weten dat alles goed komt.

17. Deel ideeën en plannen via de app

Samen brainstormen en plannen maken voor toekomstige activiteiten kan een opwindende manier zijn om samen naar iets uit te kijken.

18. Deel een foto van iets dat je aan de ander doet denken

Een foto zegt meer dan duizend woorden, en het delen van een afbeelding van iets dat je aan de ander doet denken, kan een lieve herinnering oproepen.

 • Stuur een foto van een kunstwerk dat je in een museum hebt gezien en waarvan je weet dat het de interesse van de ander zal wekken. Voeg een bericht toe met iets als: “Deze schilderijen doen me denken aan onze gesprekken over kunst. Misschien kunnen we binnenkort weer samen naar het museum gaan?”
 • Als je hun favoriete citaat of motto weet, stuur dan een foto van een koffiebeker waar dat citaat op staat. Voeg een speelse opmerking toe, zoals: “Ik zag deze beker en moest meteen aan jou denken.”
 • Als jullie eerder samen naar een speciaal restaurant zijn geweest, stuur dan een foto van het restaurant of een herkenbaar gerecht dat jullie samen hebben gegeten. Voeg een romantische noot toe, zoals: “Wordt het niet eens tijd voor ons om nieuwe culinaire avonturen te beleven?”
 • Als je weet dat de ander een huisdier heeft, stuur dan een foto van een schattig dier dat lijkt op dat huisdier. Voeg een grappige opmerking toe, zoals: “Dit kleine beestje lijkt sprekend op jouw harige vriend! Ik kon het niet laten om dit met je te delen.”

19. Stuur virtuele knuffel of kus als je elkaar niet kunt zien

Hoewel je elkaar misschien niet fysiek kunt knuffelen of kussen, kun je een virtuele knuffel of kus sturen om genegenheid te tonen.

20. Houd contact via app als je aan het daten bent of in een relatie

App regelmatig als je aan het daten bent. Je kunt niet een week zonder contact overleven in deze prille fase. In een relatie is het net zo belangrijk, hoewel je elkaar dan vaker persoonlijk ziet.

vrouw verrast

Wat je niet kunt appen

De kunst van het appen is een subtiel spel, waarbij de juiste woorden en de juiste timing een wereld van verschil kunnen maken. Terwijl een goed geplaatst grapje het ijs kan breken, kunnen verkeerd gekozen woorden een compleet tegenovergesteld effect hebben. Soms kunnen we, enthousiast of impulsief, in de verleiding komen om berichten te sturen die we beter hadden kunnen vermijden. Om te voorkomen dat je in deze valkuil trapt, presenteren we hier de dingen die je beter niet kunt appen.

21. Niet wachten op een reactie van de ander voordat je opnieuw stuurt

Je wilt graag een vloeiende conversatie, we get it. Maar te veel berichten achter elkaar sturen zonder op een antwoord te wachten, kan overweldigend overkomen. Geef de ander de tijd om te reageren voordat je verder gaat met het gesprek.

22. De hele dag door appen

Constant aan het appen blijven kan verstikkend zijn. Geef de ander wat meer ruimte om hun eigen dingen te doen. Verlang dus niet naar een doorlopende appconversatie die 24/7 je aandacht vraagt.

23. Lange berichten als je iets belangrijks te zeggen hebt

Belangrijke zaken verdienen een persoonlijk gesprek. Vermijd lange berichten voor serieuze onderwerpen, omdat de boodschap mogelijk verkeerd kan worden begrepen of niet de emotionele nuance bevat die je wilt overbrengen.

“Hé, ik wilde even met je praten over iets dat de afgelopen weken door mijn hoofd speelt. Het gaat over onze relatie en ik denk dat we echt even de tijd moeten nemen om alles op een rijtje te zetten. Ik merk dat we de laatste tijd een beetje uit elkaar groeien en ik wil er samen aan werken om onze band te versterken. Het gaat vooral over de manier waarop we met elkaar communiceren. Ik voel me soms niet gehoord of begrepen en ik denk dat het tijd is om hier samen aan te werken. Dus ik stel voor om wat diepere gesprekken te voeren over onze gedachten en gevoelens. Laten we proberen om echt de tijd te nemen voor elkaar en te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft!”

24. Altijd zelf het gesprek beginnen via de app

Evenwicht in initiatief is essentieel. Geef de ander ook de kans om het gesprek te starten, zodat je weet dat er wederzijdse interesse is.

25. Klagen over wat je hebt gehoord

Negatieve berichten kunnen de sfeer verpesten en de ander ontmoedigen om open te zijn. Focus liever op positieve en constructieve gesprekken.

26. Altijd binnen een seconde antwoorden

Snel reageren is leuk, maar je hoeft niet altijd meteen te antwoorden. Geef jezelf de tijd om na te denken. Dat helpt enorm om het gesprek boeiend te houden.

27. Appen wanneer de ander slaapt

Respecteer de nachtrust van de ander en vermijd het sturen van berichten op ongepaste uren. Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen, niet?

28. Discutabele foto’s versturen

Foto’s die dubbelzinnig of expliciet zijn, kunnen ongemakkelijk zijn en de ander in verlegenheid brengen. Wees voorzichtig met wat je deelt, zoals nudes, en vooral als je iemand nog niet goed kent.

29. Berichten volledig negeren of niet reageren

Geef altijd een beleefde reactie, zelfs als het kort is. Het negeren van berichten kan onzekerheid en twijfel veroorzaken.

30. Appen wanneer de ander druk is

Wees attent op hun bezigheden en stoor de ander niet tijdens belangrijke taken of afspraken. Verwacht al helemaal geen reactie als de ander druk is.

31. Kritiek geven via de app

Constructieve feedback is prima, maar vermijd kritiek geven via de app. De toon is moeilijk te interpreteren en dat kan heel snel tot misverstanden leiden.

32. Appen in plaats van afspreken

Hoewel appen handig is en leuk kan zijn, is persoonlijke interactie altijd beter. Voor het opbouwen van een sterke band kun je haast niet zonder persoonlijk contact. Probeer af te spreken als je de kans hebt en blijf niet alleen appen.

33. Appen zonder deze te controleren op fouten

Let op je spelling en grammatica om een goede indruk achter te laten. Vermijd slordige fouten die de kwaliteit van het gesprek verstoren. Wees daar nog meer bewust van als de ander heeft aangegeven zich daaraan te storen.

 • Sry, ik kan vandaag niet, heb verplichtingen met me famile
 • Laat je wetten wnnr je vrij bent, dan kunnen we pls afspreke
 • K heb een surpize voor jou! Ik plannen een dinr vanavond!

34. Zorgen maken over kleine fouten in je appjes

Maak je niet te druk over kleine typefouten of imperfecties. Deze foutjes maken we allemaal. Het gaat erom dat het geen gewoonte is en uiteindelijk draait het om de inhoud en de intentie achter je berichten.

35. Voicemail achterlaten en meteen erna appen

Het is verwarrend en overbodig om meteen na het achterlaten van een voicemail nog een appje te sturen. Geef de ander de tijd om te reageren, please.

36. Een stroom van foto’s, video’s en links versturen

Stuur niet constant berichten met foto’s, video’s en links, tenzij de ander daarom vraagt. Het kan overweldigend zijn en afleiden van het eigenlijke gesprek.

37. Uitmaken via de app

Beëindig relaties respectvol en persoonlijk, niet via een koud appbericht.

38. Alleen steun aanbieden via de app

Als de ander steun nodig heeft, is het beter om er persoonlijk voor ze te zijn in plaats van alleen via appberichten. Steun geven via de app is waardevol, maar persoonlijk steun aanbieden is onbetaalbaar.

39. Overmatige hoeveelheid emoji’s gebruiken

Emoji’s zijn leuk, maar gebruik ze met mate. Een overvloed aan emoji’s kan afleiden van de boodschap. Ze kunnen de ander ook het idee geven dat ze appen met een tiener.

40. Appen wanneer je samen bent

Geef elkaar de volledige aandacht als je samen bent, in plaats van te blijven appen. Het kan onbeleefd overkomen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie