Waarom reageren vrouwen niet op mijn berichten? (+ hoe je dit oplost)

Michael Slender
Door Michael Slender
13 minuten leestijd

Online dating gaat hand in hand met onzekerheid. Zelfs de singles boordevol zelfvertrouwen worden ermee geconfronteerd. Je stuurt een vrouw een bericht maar er volgt geen reactie. Je probeert het bij een andere vrouw en weer ontvang je geen bericht terug. Dag na dag probeer je contact te leggen maar wat je ook doet; geen enkele vrouw reageert. Waarom gebeurt dit? Het overkomt veel mannen en de meesten hebben geen idee waarom dit gebeurt. Dit is hoe online daten voor de meeste mannen van start gaat.

Hoe het niet moet

Je meldt je aan bij een datingsite en creëert het perfecte profiel dat geen enkele vrouw kan weerstaan. Je plaatst een foto van een feestje waarop je biceps in volle glorie te zien is; dat is immers waar vrouwen van houden. Meer foto’s voeg je niet toe; alleen de allerbeste foto waarop je gespierde lichaam half ontbloot te zien is. Het profiel vul je verder niet in want je foto is het enige dat nodig is om vrouwen te verleiden. Je begint met het versturen van een super eerste bericht; “Hey lekker ding, afspreken?”. Je kopieert en plakt dit bericht en verstuurt het naar talloze vrouwen die je wel ziet zitten. Nu is het alleen nog maar wachten tot de berichten binnenstromen. Je wacht en wacht maar op een enkel geïrriteerd bericht na krijg je geen enkele reactie. Wat is er aan de hand?

Terwijl je denkt dat je alles goed doet en al deze vrouwen nog gespierdere mannen tegenkomen zit je er volledig naast. De vooroordelen dat vrouwen alleen op gespierde mannen vallen zijn niet gebaseerd op de waarheid. Een kopieer en plak bericht versturen? Vrouwen hebben het al snel door als een bericht naar meerdere vrouwen tegelijk gestuurd wordt. Lekker ding? Geen enkele vrouw wil op deze manier aangesproken worden door een vreemde. Je profiel is verre van perfect maar dat is niet de enige reden waarom je geen reacties ontvangt. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom een vrouw niet op je berichten reageert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ze moet keuzes maken

Voor vrouwen is online daten anders dan voor mannen. In de realiteit van het huidige online daten hebben de vrouwen het voor het zeggen. Zodra een vrouw zich bij een datingsite zoals Badoo aanmeldt duurt het niet lang voor de eerste berichten binnenstromen. Na enkele uren is de inbox gevuld met berichten en blijft er niets anders over dan het maken van een selectie. Ieder bericht beantwoorden is teveel werk en daarom wordt in de inbox al de eerste keuze gemaakt. De standaard “Hoi, hoe is het?” berichten worden overgeslagen en de unieke berichten krijgen voorrang.

Stel je voor dat een vrouw na een lange dag werken weer eens inlogt om de berichten te bekijken maar verrast wordt door 169 ongelezen berichten. Als ze niet overweldigt wordt door het grote aantal reacties en meteen uitlogt dan begint ze de berichten vlug te scannen en verwijdert de nietszeggende berichten. De berichten die haar leuk lijken worden bekeken inclusief de profielfoto en een snelle blik op het profiel. Op basis van deze selectie blijven slechts een klein aantal mannen over die het beter dan de rest hebben gedaan. De kleine selectie mannen wordt verder uitgedund en na enkele berichten over en weer blijft er uiteindelijk één man over met wie ze exclusief berichten verstuurt. Alle berichten die nog binnenkomen blijven ongelezen. Ben jij één van de mannen die op dit moment nog een bericht verstuurt? Het ligt niet aan jou, maar aan haar. De berichten die in haar inbox ophopen worden waarschijnlijk nooit gelezen; door drukte of de interesse in een andere man.

Het is een zombieprofiel

Je leest het profiel, verzint een geweldig eerste bericht maar toch krijg je geen reactie. Het is mogelijk dat je zojuist een bericht hebt verstuurd naar een zombieprofiel (niet te verwarren met zombieing). Eén van de redenen waarom je geen bericht krijgt is doordat je met iemand contact opneemt die al maanden niet ingelogd heeft. De kans is zelfs groot dat dit nooit meer gaat gebeuren. Of de persoon is het dating profiel vergeten, heeft al liefde gevonden of het uitschrijven was te moeilijk; het feit is dat je veel zombieprofielen kunt tegenkomen op de datingsites.

Zoek naar profielen die recent actief zijn geweest of filter op online leden.

Je bericht valt niet op

Zoals je net gelezen hebt red je het als man niet als je net zo standaard bent als de rest. Als je niet wilt dat je bericht linea recta verplaatst wordt naar de digitale prullenbak dan moet je ervoor zorgen dat je opvalt. Het meest voorkomende openingsbericht is een variatie op “He, alles goed?” of “Jij bent mooi”. Verstuur een dergelijk bericht en de kans is groot dat je oneindig kunt wachten op een reactie. In de strijd om op te vallen kun je het zo gek maken als je wilt, zolang je het maar netjes en respectabel houdt.

Je schrijft niet goed

Spelling en grammatica spelen een belangrijke rol in het versturen van berichten. De woorden die je gebruikt zijn het hulpmiddel om de vrouw te verleiden. Al vele jaren geleden werden liefdesbrieven gebruikt om een vrouw te verleiden, tegenwoordig is dat niet anders. Als je de woorden op de verkeerde manier schrijft dan kun je haar irriteren in plaats van te versieren. Wat je in ieder geval nooit moet doen is sms taal gebruiken waarbij je woorden op allerlei inventieve manieren afkort. Er is niemand die succes heeft op een datingsite met zinnen als “j bnt z lkkr”. Het is niet nodig om perfect Nederlands te kunnen, als je maar je best doet om alle zinnen met aandacht te schrijven.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Je begint over seks

Misschien wel de grootste fout gemaakt door mannen is het eerste bericht dat gevuld is met seksuele termen. Geen enkele vrouw is ervan gediend als een man in het eerste bericht vraagt welke cupmaat ze heeft of dat ze met zaadvragende ogen in de camera kijkt. Dat je op zoek bent naar een seksdate betekent nog niet dat dit voor iedereen geldt. Integendeel zelfs, de meeste vrouwen zijn niet uit op een kort onderonsje maar een vaste relatie. Wanneer je dit goed beseft dan begrijp je dat het niet slim is om direct over seks te praten. Hou het voor je wat je in detail met haar zou willen doen. Het is in 99 procent van de gevallen een garantie dat je bericht snel verwijderd wordt en je profiel geen blik waardig gegund.

Je profiel werkt niet

Als je het geluk hebt dat je sensationele eerste bericht gelezen wordt dan is het eerste wat een vrouw doet je profiel bekijken. Pas daarna krijg je een reactie als je nog meer geluk hebt. Of juist niet, als je profiel simpelweg niet uitdagend genoeg is. De verkeerde termen, foto’s en interesses op je profiel kunnen een vrouw snel wegjagen. Klachten over vrouwen die niet bij je passen en andere negatieve gevoelens die je deelt op je profiel? Dit ruïneert je kansen op een reactie. Hetzelfde geldt voor een half ontbloot lichaam of een foto met een enorm grote vis die je gevangen hebt.

Je bent haar “type” niet

Ook al doe je nog zo je best, ziet je profiel er gelikt uit en voldoe je aan alle eisen van een “normale” man dan nog is het mogelijk dat je geen bericht terug krijgt. Zoals eerder gezegd, misschien ben je gewoon haar type niet. Er is niets aan te doen. Je laat haar hart niet sneller kloppen. Net zoals jij niet in iedere vrouw geïnteresseerd bent, zo geldt dit ook voor de vrouw. Hoe goed je ook je best doet, sommige vrouwen zijn nu eenmaal niet haalbaar. Dit heeft niets met jou te maken maar met de voorkeuren van de vrouw. We hebben allemaal andere types waar we op vallen. Zo kan iemand aan alle eisen en wensen voldoen maar toch niet de juiste snaar raken. Wat je ook probeert, een eerste date blijft een utopie.

Waar vrouwen wel op reageren

De eerste manier om de ratio beantwoorde berichten te vergroten is door alleen de vrouwen aan te spreken die echt bij je passen. Als je alleen de allerlekkerste vrouwen een bericht stuurt dan ben goed op weg naar een teleurstellende ervaring. Door alleen de meest geschikt vrouwen aan te spreken bij wie je een kans maakt vergroot je het percentage berichten dat een antwoord krijgt. Niet alleen voorkom je teleurstellingen maar ook is de kans groter dat het iemand van je eigen niveau is die daadwerkelijk bij je past. Bijvoorbeeld, een vrouw met dezelfde interesses biedt je veel opties voor gespreksstof met als resultaat dat de connectie er sneller is.

Een goed geschreven eerste bericht kan een persoon een stuk interessanter en bovendien aantrekkelijker maken. Waar vrouwen de standaard berichten links laten liggen zijn het de berichten met een persoonlijke touch die succesvol zijn. Dit zijn de berichten die te specifiek zijn om bestempeld te worden als een copy-paste bericht, vermelden iets uit het profiel en laten zien dat je nagedacht hebt voor je het stuurde. Het werkt goed als het eerste bericht afgesloten wordt door een vraagteken; een vraag als afsluiting opent het gesprek en geeft de vrouw reden om te antwoorden.

Naast het maken van je eigen selectie vrouwen met wie je contact opneemt en het schrijven van het ultieme eerste bericht is het natuurlijk ook je eigen profiel wat indruk moet maken. Er kan een boek geschreven worden over wat wel en niet werkt op een dating profiel. Bekijk je profiel zelf, controleer het meerdere keren en laat het door een vrouw beoordelen om haar eerlijke mening te geven. Wat jij denkt dat leuk is op je profiel kan door een vrouw heel anders beoordeeld worden. Je krijgt maar één kans op een eerste indruk te maken; make it count.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
5 reacties