Oudere man aantrekken? 7 manieren om hem voor je te winnen

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Veel jonge vrouwen vinden het wel wat om met een oudere man te daten. Ze zien oudere mannen als stabieler en volwassener. Dit komt omdat oudere mensen de tijd hebben gehad om fouten te maken – die iedereen in het leven maakt – en ervan te leren. Een oudere man kan ook nuchter en al gesetteld zijn.

Volgens sommige vrouwen is daten met een oudere partner dan ook een bewuste keuze. Als je wilt weten hoe je een oudere man kunt aantrekken, dan moet je weten dat je je niet ouder hoeft voor te doen. De beste manier om een goede relatie op te bouwen met iemand van een andere leeftijd is om gewoon jezelf te zijn.

Daarbij zijn er genoeg obstakels en uitdagingen, die vooral op de lange termijn moeten worden overwonnen. Maar als je daarvoor openstaat, dan vergroot je je kansen om een oudere man aan te trekken door deze gids met zeven tips door te nemen. We gaan het met je hebben over zeven manieren om een oudere man geïnteresseerd te maken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

7 manieren om een oudere man geïnteresseerd te maken

Steeds meer jonge vrouwen vinden het op zich een goed idee om met oudere mannen te daten, mede omdat deze mannen nu eenmaal meer levenservaring hebben. De golddiggers onder ons kunnen daarnaast misschien ook financiële beweegredenen hebben. Want het is een feit dat oudere mannen het doorgaans financieel beter hebben dan jongere mannen. Dit zijn ook meteen de twee belangrijkste beweegredenen om voor een oudere man te gaan, ze hebben meer bagage — of dat nu op financieel vlak geldt of op het gebied van levenservaring.

Als je een oudere man wilt aantrekken en daten, realiseer je dan wel dat je ook andere bijkomende bagage moet leren accepteren. Oudere mannen hebben bijvoorbeeld soms al een huwelijk achter de rug en hebben in andere gevallen ook kinderen. Om met oudere mannen te daten, zul je dit dan ook moeten leren accepteren, want de meeste mannen zullen hun kinderen niet zomaar opgeven om de kans te krijgen om met een jonge vrouw te daten. Als je die drempel kunt overwinnen, dan raden we je de volgende zeven manieren aan.

1. Vraag hem om advies

Hem om zijn advies vragen is één ding dat je kunt doen om hem te interesseren. Laat hem zien dat je om zijn mening geeft en dus ook om wie hij is als persoon. Geef hem de kans om zijn mening met je te delen en zich belangrijk te voelen in de keuzes die je maakt in je leven. Hij zal het waarderen dat je luistert en geeft om wat hij te zeggen heeft. Bovendien weet hij met al zijn levenservaring waarschijnlijk een hoop dingen die jij niet weet, iets dat op de één of andere manier voor jou van nut kan zijn.

2. Wees een dame

Laat zien dat je welgemanierd bent, wees beleefd in de dingen die je doet. Loop niet smakkend met kauwgom rond, scheld niet in het verkeer, en zorg ook voor fatsoenlijke kleding. De kans is dat je partner door z’n leeftijd op sommige vlakken misschien wat ouderwets is. Oudere mannen waarderen vrouwen met klasse gewoon wat meer dan jongere mannen.

Nu willen we niet meteen stellen dat je met een oude opa in een rollator moet gaan daten, maar er zijn nu eenmaal generatieverschillen. De jongere generatie is wat losbandiger, zullen we maar zeggen, en dat valt niet even goed bij mensen die net wat ouder zijn.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Laat je speelse kant zien

Dat betekent overigens niet dat je je helemaal niet als een jong iemand mag gedragen, want een stukje jeugdigheid is voor iedereen goed. Oudere mannen vallen juist vooral op de speelsheid van jongere vrouwen. Je mag dan ook best plezier en levensvreugde uitstralen en hem ook jong proberen te houden op jouw manier. Dat is niet alleen goed voor de relatie, maar ook goed voor z’n gezondheid.

4. Wees niet high maintenance

Een vrouw die op emotioneel gebied veel onderhoud vergt, brengt meestal ook een hoop drama met zich mee. Hoewel een beetje drama in je leven best spannend kan zijn, is het niet iets waar een oudere man waarschijnlijk in geïnteresseerd is. Wie wil er immers bij iemand zijn die vaak woedeaanvallen en andere driftbuien heeft? Bovendien veroorzaken mensen die voor veel drama staan een hoop onrust in relaties, omdat ze het nodig vinden om alles maar op te hitsen.

Mensen met deze eigenschappen kunnen ook heel erg argumentatief en strijdlustig zijn. Probeer deze eigenschap daarom zoveel mogelijk te temmen als je merkt dat jij dat ook hebt. Wees niet wanhopig en vraag niet om hulp voor elk klein dingetje alsof het van wereldbelang is. Leer dingen alleen te doen en wees zelfvoorzienend.

5. Wees een onafhankelijke vrouw

We benoemden het al hierboven, maar onafhankelijkheid verdient ook een aparte noemer. Laat hem zien dat je niet behoeftig en wanhopig bent. In plaats daarvan ben je je eigen persoon die dingen voor zichzelf kan doen. Verdien je eigen geld, geef je eigen geld uit, en laat er geen financieel verschil zitten tussen jullie twee qua basisuitgaven. Studeer, doe cursussen, houd je bezig met je eigen hobby’s, en leid je ook eigen leven.

6. Wees volwassen

Je wilt hem laten zien dat je net zo volwassen bent als hij. Volwassenheid uit zich op verschillende manieren, waarbij je leeftijd nauwelijks een rol speelt. Zorg dat je kunt meepraten over het leven, over onderwerpen die hem interesseren, kleed je als een volwassenen iemand, luister naar muziek die bedoeld is voor volwassenen, en zorg dat je niet teveel je leven laat leiden door sociale media voor tieners zoals TikTok en Snapchat.

Een andere manier waarop je volwassenheid kunt tonen, is door geen spelletjes met hem te spelen. Tieners spelen graag hard to get en zijn wat verwend. Die fase moet je allang voorbij zijn als je volwassenen bent. Zeg gewoon waar de dingen op staan en maak je druk om de echte dingen in het leven in plaats van oppervlakkige, banale dingen.

7. Pronk met je intelligentie

Oudere mannen vinden het aantrekkelijk als vrouwen van nature slim zijn. Gevatte opmerkingen, wijze uitspraken: ze houden ervan. Als je zelf de hersenen niet hebt, pronk dan in elk geval met andere wijsheden of vaardigheden die je hebt geleerd. Zorg dat er ook genoeg inhoud is in plaats van dat je beoogde partner alleen op jouw uiterlijk focust. Concentreer je op je sterke punten en laat zien dat je daar trots op bent.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie