High maintenance: 5 signalen die ze te veeleisend is

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Jij geeft, zij neemt. Daar komt het zo’n beetje op neer als jij de verhouding bekijkt tussen jou en je partner in jullie relatie. Laten we eerlijk zijn, high maintenance vrouwen, oftewel (te) veeleisende vrouwen, zijn moeilijke en vervelende partners. Als je vriendin te veel onderhoud vergt zodat het onaangenaam wordt voor jou, dan moet er nu wat aan worden gedaan, want anders zorgt het alleen maar voor frustraties.

Omdat wij aan ‘jouw’ kant staan, zullen we een aantal tekenen met je delen zodat je zelf kunt herkennen wat wordt verstaan onder een veeleisende vrouw. Begrijp ons niet verkeerd: een gezonde dosis veeleisendheid kan nooit kwaad en zorgt ervoor dat jullie allebei scherp blijven in de relatie. Maar het wordt anders als het té veeleisend wordt. We gaan het daarom met je hebben over wat we ‘high maintenance’ noemen.

Wat betekent ‘high maintenance’?

Alle relaties hebben onderhoud nodig, dat lijkt ons vanzelfsprekend. Je vriendin en je relatie als een vanzelfsprekendheid beschouwen zorgt voor een bepaalde luiheid en zou zelfs tot een zekere verwaarlozing van de relatie kunnen leiden. Je moet daarom altijd je best willen doen voor wat jullie samen hebben opgebouwd.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Met haar praten, naar haar luisteren, attente berichten sturen en samen quality time doorbrengen zijn cruciaal om de relatie in stand te houden — ook al heb je er even geen tijd voor of staat je hoofd er niet naar. Compleet anders wordt het als het oneerlijke verwachtingen worden die je als hinder gaat ervaren. In plaats van te investeren in een relatie is er in dit geval sprake van een onjuiste verhouding tussen jullie twee en kan het zelfs als een last worden ervaren.

Sommige mensen zijn te veeleisend en dat noemen we high maintenance. Ze verwachten dat de relatie zich bijna uitsluitend richt op hun eigen wensen, behoeften en verlangens. Ondertussen komt wat jij wilt, nodig hebt of verlangt op een zijspoor. Het gaat er immers alleen maar om wat zíj wil.

5 tekenen dat ze té veeleisend is

Wat we beschouwen als té veeleisend? Het gaat in dit geval onder voor een groot deel om materialistische wensen, maar je dame kan net zo goed emotioneel veel onderhoud nodig hebben. Met veel onderhoud bedoelen we dat je er dusdanig veel tijd, energie, en eventueel zelfs geld in moet steken, dat het je helemaal leegzuigt. Waarschijnlijk herken jij dan ook één of meerdere van de onderstaande tekenen:

1. Alles draait om haar

Doet je vriendin alsof ze de ster is van haar eigen reality-tv-show? Wat er ook maar aan de hand is, het moet altijd om haar draaien. Haar drama’s, haar problemen op werk, haar vrienden, haar familie, haar problemen, haar successen, en ga zo maar door. We hebben het hier over pure egocentrische en egoïstische eigenschappen die ook de relatie stevig in hun greep houden.

Tegelijkertijd weet ze bijna niet hoe jouw dag was en hoe het met jou is, en als je heel eerlijk bent, lijkt dat haar ook weinig te interesseren. Als de hele relatie lijkt te gaan over haar emoties, haar wensen en wat er ook aan de speelt in haar leven, dan is dat zeker een teken van een high maintenance girl.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Ze is humeurig

Dealen met iemands stemmingswisselingen is verre van leuk en daar is vaak sprake van bij mensen die nogal veeleisend zijn. Als je nooit echt hoogte van haar krijgt en van tevoren niet weet of en hoe ze uit de slof zal schieten, dan legt dat een bom onder jullie relatie. Het probleem is dat je nooit weet wanneer de bom barst en wanneer je moet dealen met haar negatieve kant.

Het kan op die momenten ook vermoeiend en stressvol zijn, terwijl jullie mooie momenten samen aan de andere kant juist heel erg waardevol zijn. De ene dag is ze geweldig gezelschap en zitten jullie samen in de bloei van jullie leven, maar het volgende moment jankt ze, slaat de deur dicht, en zegt dat ze je nooit meer wil zien.

3. Ze heeft constante aandacht, geschenken of gebaren nodig

Prinsessengedrag, divagedrag, een dramaqueen; enfin er zijn nogal wat termen voor om jouw vriendin te beschrijven. Tuurlijk, we hebben allemaal wel onze momenten dat we iets meer aandacht en affectie van onze partners nodig hebben, maar er zijn grenzen. Er moet dan ook sprake zijn van tweerichtingsverkeer in de relatie. In jullie relatie ligt dat net even iets anders en dan drukken we het nog zacht uit.

Ze heeft fulltime aandacht nodig en verwacht cadeaus van je of op z’n minst een compliment per uur. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat je helaas zelf ook wat te slap bent geweest door er meteen aan toe te geven. Als je dit vanaf het begin had geweigerd, dan had je jezelf niet in deze situatie gewerkt.

4. Ze is geobsedeerd door haar uiterlijk

Laten we eerlijk zijn, ze ziet er best leuk uit en dat mag ook wel, want ze doet zo haar best. Toch is de ijdelheid van je vrouwtje wel van een ander niveau. Vervelend wordt het bijvoorbeeld als jij in de woonkamer op d’r zit te wachten terwijl die ‘5 minuutjes’ waar ze het over had weer eens drie kwartier worden. Geobsedeerd zijn door het uiterlijk kan onzekerheden maskeren, dus uiteindelijk is ze misschien ook maar een heel onzeker persoon. Veeleisend worden richting een partner is dan niet de oplossing.

5. Ze verwacht dat jij betaalt

Ze heeft altijd het hoogste woord, maar is al snel muisstil als de rekening op tafel wordt gelegd. Nu zal de man procentueel misschien net iets vaker betalen dan de vrouw, maar over het algemeen leven we in een tijd waarbij het verwachtingspatroon in de westerse wereld wat meer is rechtgetrokken als het aankomt op geld. Een high maintenance vrouw vraagt echter veel van een man, dus ook veel geld.

Helaas zijn jullie op financieel vlak alles behalve gelijkgestemden van elkaar en dat terwijl ze ook een baan heeft en haar centen verdient. Tijdens de eerste date kun je je misschien van je beste kant laten zien, maar daarna moeten ook de betalingen ook redelijk evenwichtig zijn tussen jullie twee. Want anders maak je het mogelijk dat een vrouw high maintenance wordt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie