15 vrouwendingen die mannen irritant vinden

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Je hoeft het er niet over eens te zijn dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Maar wat je inmiddels al wel gerealiseerd hebt, is dat mannen en vrouwen nogal verschillend zijn. Ze denken anders, leven anders en daarom is het niet moeilijk om te vervallen in de typische genderstereotypen.

15 dingen die vrouwen doen en mannen irriteren

Dankzij de unieke uitdagingen waar mannen voor komen te staan, doen ze dingen die alleen mannen doen. Vrouwen doen die dingen niet. Maar hoe graag we ook willen geloven dat vrouwen perfecte wezens zijn, zijn er natuurlijk ook dingen die vrouwen doen die veel mannen irritant vinden. Dit zijn 15 dingen die vrouwen doen en die mannen bloedirritant vinden.

1. Wanneer ze doet alsof er niets aan de hand is

Een van de meest irritante dingen die een vrouw kan doen? Doen alsof er niets aan de hand is, terwijl dat wel degelijk het geval is. Na een ruzie is ze verdacht stil, hij vraagt of ze nog boos is en ze antwoordt vervolgens dat er niets aan de hand is. In werkelijkheid is dit niet waar. Het is een leugen. En dat is natuurlijk nooit aantrekkelijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is enorm irritant als vrouwen stil blijven en ontkennen dat er iets mis, ondanks dat ze boos zijn. Ze verwachten op de een of andere manier dat de mannen hun gedachten kunnen lezen en begrijpen wat de reden achter hun slechte humeur is.

2. Wanneer ze fysieke intimiteit als bedreiging of beloning gebruikt

Mannen hebben er een hekel aan als vrouwen seks gebruiken om te krijgen wat we willen. Doet hij iets wat zij liever niet had gezien? Dan geen goedmaakseks vanavond. Het is hoe sommige vrouwen krijgen wat ze willen, omdat ze in feite bepalen wanneer de fysieke intimiteit plaatsvindt. Mannen… kunnen daar niet tegen.

3. Wanneer ze zegt dat alle mannen hetzelfde zijn

Het is een van de slechtste zinnen die je tegen een man kunt zeggen: “Jullie mannen zijn ook allemaal hetzelfde.” Vanuit het perspectief van de man is dit een gemene uitspraak, afkomstig van iemand die onvolwassen, oppervlakkig en veroordelend is. Mannen hebben een hekel aan deze zin om de eenvoudige reden dat het niet waar is. Net zoals vrouwen, zijn niet alle mannen hetzelfde.

4. Wanneer ze oude koeien uit de sloot haalt

Het maakt niet uit hoe en waar de ruzie begon, veel vrouwen deinzen er niet voor terug om oude koeien uit de sloot te halen en eerdere fouten nogmaals te benoemen. Als man ben je je bewust van je fouten en je hebt er al eens je excuses voor aangeboden. Maar het helpt niet als ze je telkens op deze fouten blijft wijzen.

5. Wanneer ze zich urenlang voorbereidt

We weten allemaal dat vrouwen graag de tijd nemen om zich klaar te maken. Het is nu eenmaal iets waar vrouwen meer tijd aan besteden dan mannen. Maar als het gedeelte van de voorbereiding langer duurt dan het eigenlijke uitstapje, dan kunnen mannen zich eraan ergeren.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Wanneer ze om advies vraagt om het vervolgens te negeren

Veel vrouwen maken zich eraan schuldig. Ze zit met een probleem en deelt haar zorgen met een ander. De ander adviseert haar om iets te doen en wat doet ze? Ze negeert het advies volledig. In een relatie (tussen de vrouw en haar ‘adviseur’) is dit iets wat veel mannen enorm irritant vinden. Ofwel stop met advies vragen of maak daadwerkelijk gebruik van het advies.

7. Wanneer ze probeert schattig te doen om weg te komen met slecht gedrag

Heeft ze iets verkeerd gedaan en gooit ze meteen haar charmes in de strijd? Het is een tactiek waar mannen een hekel aan hebben. Wat echt schattig is? Verantwoordelijkheid nemen en volwassen zijn, niet ‘lief’ glimlachen als je iemands gevoelens hebt gekwetst of iets verkeerd hebt gedaan.

8. Wanneer ze haar seksleven openlijk bespreekt met haar vriendinnen

Veel mannen vinden het bloedirritant wanneer een vrouw alles over het seksleven met haar vriendinnen deelt. Hoe kan een man zich op zijn gemak voelen tijdens de seks, wetende dat al haar vriendinnen te horen krijgen wat er in de slaapkamer gebeurt? Het is beter om sommige dingen voor jezelf te houden.

9. Wanneer ze ‘aardig’ tegen iemand doet

Veel vrouwen zijn er goed in om een masker op te doen voor de mensen die ze eigenlijk niet kunnen uitstaan. Terwijl ze heel lief en beleefd de ander groet, kan ze deze persoon wel wurgen. Sommige vrouwen hebben de gewoonte om ‘aardig’ te blijven tegen mensen die ze niet mogelijk Mannen doen dit in de regel niet of minder.

10. Wanneer ze voortdurend klaagt over haar uiterlijk

Je bent de grootste critici als het gaat om je eigen uiterlijk. Vrouwen weten altijd precies aan te wijzen wat er mis is met hun haar, make-up, lichaam en outfit. Voor mannen kan dit enorm irritant zijn wanneer ze tevreden zijn met hoe de vrouw eruit ziet. Ze vinden het niet nodig dat zij zich zorgen maakt om de details die er niet toe doen.

11. Wanneer ze van alles een jubileum maakt

Veel vrouwen vinden het leuk om van elke gebeurtenis een jubileum te maken. Van de eerste keer dat je elkaar hand vasthield tot de eerste date en eerste kus. Alles heeft een memorabele datum dat uiteraard gevierd moet worden. Als man is er daardoor een nog grotere kans dat je de mijlpaal in de relatie vergeet, wat ze hem uiteraard kwalijk zal nemen.

12. Wanneer ze hem vergelijkt met haar ex

Niemand wordt graag vergeleken met de ex van een partner. Maar veel vrouwen kunnen het niet laten om dit regelmatig te doen. Misschien niet expres, maar het is zeker niet leuk voor de man. Mannen haten het als ze hem vergelijkt met een ex, vooral als ze het de hele tijd doet of details en namen noemt.

13. Wanneer ze de relatie vergelijkt met anderen

Mannen kunnen er niet goed tegen als vrouwen hun relatie vergelijken met die van anderen. Vooral niet als de relaties van andere mensen bekeken worden door de lens van sociale media. Want als je die perfecte relatiebeelden vergelijkt met je eigen, ongefilterde relatie, dan is dat een recept voor mislukking.

14. Wanneer ze onnodig achterdochtig is

Veel vrouwen hebben de neiging om achterdochtig te zijn. Ze wil weten van wie hij een appje ontving, waarom hij 20 minuten te laat thuis is van sporten en ook wil ze weten wie die nieuwe collega precies is. Mannen hebben daar een hekel aan.

15. Wanneer ze constant geheimen doorvertelt

Vrouwen hebben de gewoonte om constant te praten over vrienden, partners en familie. Maar sommige dingen horen geheim te blijven, vooral als het om geheimen gaat die niet gedeeld mogen worden. Veel mannen vinden het maar irritant, omdat ze niets te maken hebben met deze geheimen over je vrienden.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie