Home Nieuws ‘Vreemdganger wordt vaak pas na derde affaire betrapt’

‘Vreemdganger wordt vaak pas na derde affaire betrapt’

2 minuten leestijd
0
vreemdgaan

De mensen die hun partner in een monogame relatie bedriegen worden vaak pas na een derde affaire betrapt. Dit blijkt uit onderzoek van Illicit Encounters, een datingsite die mensen die willen vreemdgaan samenbrengt. De datingsite ontdekte dat de vreemdgangers meestal worden pas na hun derde affaire worden betrapt en dat het vier jaar duurt voordat hun overspel aan het licht komt.

De website deed onderzoek onder 1000 vreemdgangers en kwam tot de ontdekking dat 63 procent van de ondervraagden op enig moment in de relatie door hun partners betrapt werden. De meerderheid van de personen die betrapt werden door hun partner maakten dit mee tijdens de derde affaire. 11 procent van de ondervraagden werd betrapt tijdens de eerste affaire, 12 procent tijdens de tweede affaire en 21 procent tijdens de derde affaire.

Hoe minder affaires, hoe kleiner de kans om betrapt te worden?

Er wordt gedacht dat dit komt omdat je tijdens je derde affaire de neiging hebt om lakser te worden met het verbergen van de sporen. Bij de eerste keren dat je vreemdgaat ben je nerveus en paranoïde dat je parter erachter komt. De keren erna heb je gemerkt dat het best makkelijk is om je partner om de tuin te leiden en krijg je er vertrouwen in dat het overspel nooit ontdekt wordt.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Redenen voor ontdekking

Het onderzoek toonde ook aan dat vreemdgangers het meest waarschijnlijk worden betrapt dankzij de berichten op de telefoon, zoals sms-berichten, appjes en dm’s. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden werd betrapt door een partner die de telefoonberichten las, 22 procent door hun partner die e-mails onder ogen kreeg. Zo blijkt dat de digitale communicatie een groot probleem vormt voor vreemdgangers die een affaire willen onderhouden.

De communicatie is echter niet de enige reden voor ontdekking. 20 procent van de vreemdgangers wordt betrapt dankzij liegen over de verblijfplaats, 14 procent wordt opgemerkt met een geliefde en 5 procent wordt betrapt omdat een familievriend de mond niet dicht kan houden.

Trouwen is geen oplossing

Het is de moeite waard om op te merken dat vreemdgaan voor het huwelijk geen oplossing is om het vreemdgaan te voorkomen. Wie deze neiging al voor het huwelijk heeft blijft deze neiging ook houden na het uitwisselen van de ringen. 86% van de vreemdgangers die hun echtgenoten met een buitenechtelijke affaire bedrogen nadat ze gingen trouwen deed dit ook al voordat ze de relatie officieel maakten.

Dit geldt niet voor iedereen

De datingsite deed onderzoek onder haar leden waardoor de resultaten alleen van toepassing zijn op deze groep vreemdgangers en niet op iedereen. Op een datingsite zoals Illicit Encounters, VictoriaMilan of SecondLove zitten geen vreemdgangers die na een nachtje doorhalen bij iemand in bed belanden om de volgende dag alles te zijn vergeten. De leden van een dergelijke datingsite zijn op zoek naar een manier om stiekem vreemd te gaan zonder betrapt te worden waardoor de resultaten niet zomaar voor iedereen gelden. Het laat echter wel zien dat het mogelijk is om voor een langere periode vreemd te gaan zonder betrapt te worden.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …