Vindt ze mij aantrekkelijk? 35 tekenen van aantrekkingskracht

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
14 minuten leestijd

We hebben allemaal wel eens die verwarrende momenten waarin we ons afvragen of iemand ons leuk vindt, toch? Of het nu gaat om die leuke collega op het werk, een vriendin waar je stiekem een oogje op hebt, of iemand die je net hebt ontmoet, het is altijd een uitdaging om de signalen te ontcijferen.

Wat betekent het als iemand steeds naar je staart? Kun je aan de lichaamstaal merken dat iemand je aantrekkelijk vindt? En betekent flirten ook meteen dat je aantrekkelijk bent voor die persoon? Vragen, vragen en nog meer vragen. Zou je niet gewoon willen weten hoe je kunt ontcijferen of ze jou aantrekkelijk vindt? We vertellen je er meer over.

35 tekenen dat ze jou aantrekkelijk vindt

Als je jezelf afvraagt of die ene speciale persoon meer voor jou voelt dan alleen vriendschap, let dan op de volgende tekenen van aantrekkingskracht. Dit zijn 35 subtiele en niet-zo-subtiele tekenen die erop wijzen dat zij misschien wel meer wil dan je denkt. Dus hou je ogen open en let op deze tekenen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Ze staart stiekem naar je

Je hebt het misschien wel gemerkt, die momenten waarop je je omdraait en haar snel ziet wegkijken? Nou, dat is een goed teken. Stiekeme blikken betekenen vaak dat ze nieuwsgierig is naar jou en dat ze haar gevoelens nog niet (helemaal) durft te uiten.

2. Ze let op je lichaamstaal

Let op hoe ze reageert op jouw lichaamstaal. Als ze merkt dat je ontspannen en open bent, zal ze zich waarschijnlijk ook comfortabeler voelen om zichzelf te zijn. Als ze je nabootst of lacht om jouw grappen, is dat een teken dat ze zich aangetrokken voelt tot jou.

3. Ze houdt je blik vast als je oogcontact maakt

Als ze je blik niet alleen vangt, maar het oogcontact ook nog eens vasthoudt, dan wil ze zeker jouw aandacht trekken. Het is alsof ze je probeert te hypnotiseren met haar ogen om een speciale connectie te maken.

4. Ze let extra op hoe ze eruitziet

Ze checkt d’r haar, make-up, en kleding telkens wanneer jullie elkaar tegenkomen. Dit betekent dat ze graag een goede indruk wil maken op jou, en dat doet ze niet zomaar voor iedereen.

5. Ze wil (en probeert) dicht bij je te zijn

Of het nu gaat om groepsactiviteiten of gewoon in een gezellig café, ze vindt altijd een manier om dicht bij jou te zijn. Misschien probeert ze zelfs in jouw buurt te zitten of op een subtiele manier jouw aanraking op te zoeken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Ze speelt met d’r haar

Ah, het klassieke haarflipje. Als ze nerveus of opgewonden is, zal ze onbewust met haar haar spelen. Het is een natuurlijke reflex om jouw aandacht te trekken. En daarmee laat ze zien dat ze geïnteresseerd is.

7. Ze bijt op haar lip

Wanneer ze met haar lippen speelt, kan dat wijzen op een innerlijke strijd van gevoelens. Ze is zenuwachtig, maar ook opgewonden in jouw aanwezigheid. Het is een teken dat ze moeite heeft om haar emoties onder controle te houden.

8. Ze is nerveus bij jou in de buurt

Als je merkt dat ze wat onhandig wordt, misschien wat vaker haar telefoon checkt of stottert in haar woorden als ze bij jou is, dan komt dat waarschijnlijk omdat ze zich zo bewust is van jouw aanwezigheid. Ze wil niets verkeerds zeggen of doen.

9. Ze raakt je vaak ‘per ongeluk’ aan

Oeps, daar was die subtiele aanraking weer. Als ze vaak ‘per ongeluk’ jouw hand, arm of rug aanraakt, is de kans groot dat het helemaal geen toeval is. Ze zoekt excuses om fysiek dichter bij jou te zijn.

10. Haar stemgeluid wordt hoger

Wanneer ze met jou praat, merk je dat haar stem ietsje hoger klinkt dan normaal? Dat is geen toeval. Een verhoogde stem toont aan dat ze opgewonden is en dat is een teken dat ze jou leuk vindt.

11. Ze wil alleen met je zijn

Wanneer ze voorstelt om samen tijd door te brengen, zonder anderen erbij, is dat een duidelijk teken dat ze jouw gezelschap op prijs stelt en een speciale band met jou wil opbouwen.

12. Ze wordt opgewonden als ze je ziet

Als haar ogen oplichten en er een glimlach op haar gezicht verschijnt zodra ze jou ziet, dan is de kans groot dat ze jou meer dan leuk vindt. Jij bent degene die haar hart sneller laat kloppen.

13. Ze biedt aan om je te helpen of geeft je geschenken

Of het nu gaat om hulp bij een project op het werk of het langsbrengen van pijnstillers als je ziek bent, als ze bereid is om jou een handje te helpen of je te verrassen met kleine attenties, toont dit aan dat ze om je geeft.

14. Ze stelt je persoonlijke vragen

Als ze nieuwsgierig is naar jouw leven, interesses en dromen, dan wil ze jou echt leren kennen op een dieper niveau. Ze is geïnteresseerd in wat jou uniek maakt.

15. Ze vindt je grappig

Of je nu een meester bent in het vertellen van moppen of gewoon jezelf bent en eigenlijk helemaal geen uitzonderlijke grapjes maakt, als ze altijd lacht om jouw grappen en humor, dan waardeert ze jouw gezelschap.

16. Ze complimenteert je vaak

Van je uiterlijk tot je prestaties, als ze jou vaak complimenteert, dan is dat een teken dat ze jou bewondert en aantrekkelijk vindt. Ze wil dat je je goed voelt over jezelf en tegelijkertijd wil ze je de hint geven dat ze jou leuk vindt.

17. Ze wil alles weten over de dingen waar je een passie voor hebt

Als ze oprechte interesse toont in jouw passies, hobby’s en interesses, dan is dat omdat ze jou echt wil leren kennen en een diepere connectie met je wil hebben. Ze wil deel uitmaken van jouw wereld.

18. Zij is degene die regelmatig het gesprek begint

Als ze vaak het initiatief neemt om met jou te praten, berichtjes te sturen of je te bellen, dan betekent dit dat ze graag met jou in contact wil zijn. Ze investeert tijd en moeite in jullie interactie.

19. Ze antwoordt onmiddellijk op je berichten

Wanneer je haar een bericht stuurt, lijkt het alsof ze altijd binnen enkele seconden reageert. Dat is een teken dat ze blij is om van jou te horen en je niet aan het lijntje houdt.

20. Ze laat doorschemeren dat ze beschikbaar is

Misschien heeft ze het terloops over haar relatiestatus of flirt ze met het idee van daten. Als ze jou het gevoel geeft dat ze openstaat voor romantiek, is dat haar manier om te checken of jij interesse hebt.

21. Ze flirt met je

Flirten kan subtiel zijn. Maar als ze je plaagt, oogcontact maakt met een ondeugende glimlach, of complimentjes geeft met een knipoog, dan is ze absoluut aan het flirten. Ze wil laten zien dat ze geïnteresseerd is in meer dan alleen vriendschap.

22. Ze is jaloers op andere vrouwen om jou heen.

Als ze ietwat jaloers lijkt te zijn wanneer je met andere vrouwen omgaat, dan kan dat een teken zijn dat ze stiekem hoopt dat jij alleen oog hebt voor haar.

23. Ze praat of maakt grappen over seks

Als ze zich openlijk uitlaat over seks of grapjes maakt met een dubbelzinnige ondertoon, dan is dat haar manier om te testen hoe open jij bent voor het idee van een relatie.

24. Haar ogen zijn rond en haar pupillen zijn verwijd

De ogen zijn de vensters naar de ziel, zeggen ze ook wel. Als haar pupillen groter worden als ze bij jou is, is dat een onbewust teken van opwinding en aantrekkingskracht.

25. Ze probeert het gesprek te verlengen

Lijken jullie gesprekken eindeloos te duren omdat ze niet wil dat het eindigt? Dan is dat een indicatie dat ze graag in jouw gezelschap vertoeft.

26. Ze laat je weten dat ze je leuk vindt

Soms zijn vrouwen direct en laten ze gewoon weten wat ze voelen. Als ze jou vertelt dat ze je leuk vindt of dat ze geniet van jullie tijd samen, vat het dan op als een oprechte uiting van haar gevoelens.

27. Ze staart naar je lippen

Kijk uit voor die betoverende blik op haar gezicht wanneer ze naar je lippen kijkt terwijl je praat. Ze fantaseert wellicht stiekem over die eerste kus.

28. Ze stuurt je sexy dingen

Als ze je af en toe wat flirterige foto’s of berichtjes stuurt, dan is ze duidelijk aan het hinten naar een romantische interesse. Ze wil jou laten weten dat ze jou aantrekkelijk vindt.

29. Ze kleedt zich soms provocerend

Heb je haar gemerkt in die gewaagde outfit waarin ze eruitzag als een ware godin? Als ze moeite doet om er extra goed uit te zien wanneer ze weet dat ze jou gaat zien, dan is de kans groot dat ze indruk op je wil maken.

30. Ze nodigt je uit bij haar thuis

Een uitnodiging om bij haar thuis langs te komen. Dat betekent dat ze zich op haar gemak voelt in jouw gezelschap en dat ze jou dichterbij wil laten komen in haar persoonlijke ruimte. Dat zou ze niet doen als ze jou niet aantrekkelijk zou vinden, tenzij ze jou uitsluitend als een vriend ziet natuurlijk.

31. Ze maakt tijd voor jou

Hoe druk haar leven ook is, als ze altijd tijd maakt om met jou af te spreken en te praten, dan ben jij duidelijk een prioriteit voor haar. Het kan de suggestie wekken dat ze jou behoorlijk leuk vindt.

32. Ze imiteert jouw gebaren en spraak

Wanneer mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen, kunnen ze onbewust elkaars gedrag spiegelen. Dus als je merkt dat ze jouw gebaren en taalgebruik imiteert, dan is dat een teken dat ze een connectie met je wil creëren.

33. Ze onthoudt de kleine details

Of het nu gaat om jouw favoriete kleur, je lievelingsgerecht of een belangrijke gebeurtenis in jouw leven, ze onthoudt alle kleine details die je haar hebt verteld. Dit toont aan dat ze echt geïnteresseerd is in wie jij bent en wat je belangrijk vindt.

34. Ze hint naar een date

Misschien laat ze tussendoor de hint vallen dat ze graag naar een nieuwe film wil gaan, of dat ze nog nooit in dat ene restaurant is geweest. Als ze deze hints geeft, is het haar manier om jou uit te nodigen zonder dat het te direct is.

35. Ze vraagt je mee uit op een date

En dan komt het moment waarop ze de moed verzamelt om het gewoon te vragen. Als ze je uitnodigt voor een date, wees dan niet verbaasd, want de signalen waren er al die tijd al.

Dit waren 35 tekenen die erop kunnen wijzen dat ze jou aantrekkelijk vindt. Natuurlijk is elke vrouw anders en zijn sommige signalen misschien subtieler dan andere. Als je dus een combinatie van deze tekenen opmerkt, is de kans groot dat zij jou wel ziet zitten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie