16 dingen die vrouwen doen als ze verliefd zijn

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Daar zit je dan in je kantoor, helemaal in gedachten verzonken. Je hebt de afgelopen twee maanden allerlei signalen van een vrouw opgevangen die je het gevoel geven dat ze verliefd op je is. Aanvankelijk negeerde je deze signalen, maar nu begin je er steeds meer aan te denken en te fantaseren over wat je moet doen als ze inderdaad gek op je is.

Je begint te analyseren hoe ze doet wanneer je haar ziet en hoe ze reageert als je met haar praat. Ze glimlachte altijd naar je als je langsloopt en staart soms langer dan normaal naar je wanneer je samen bent. Ze vraagt ook vaak om advies en lijkt belangstelling te hebben voor wat je te vertellen hebt. Daarom raak je steeds meer overtuigd dat deze vrouw verliefd op je is, hoewel je niet precies weet of dit waar is of niet.

16 dingen die zeggen dat ze verliefd op je is

Als jij je in deze situatie bevindt, dan is het tijd om de tekenen te herkennen dat een vrouw verliefd op je is. Want, laten we eerlijk zijn, het is niet altijd even duidelijk of iemand gevoelens voor je heeft. Gelukkig zijn er bepaalde dingen die vrouwen doen als ze verliefd zijn, en wij zijn hier om ze met jou te delen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Ze is zenuwachtig in je buurt

Trillende handen, zwetende handpalmen en verlegen blikken: zie je dit in haar terug als je haar aanspreekt. Als een vrouw altijd zenuwachtig is als ze bij jou is, is ze verliefd. Ze is bang om iets verkeerds te zeggen of te doen en wil graag een goede indruk maken.

2. Ze is altijd beschikbaar

Maakt ze altijd tijd voor je vrij, ook als ze eigenlijk iets anders had? Als ze altijd tijd voor je vrijmaakt, is de kans groot dat ze gevoelens voor je heeft. Dat is nog duidelijker als ze tijd met haar vriendinnen opgeeft voor tijd met jou. Het is een duidelijk teken dat ze bij je wil zijn en tijd met je wil doorbrengen.

3. Ze luistert aandachtig

Voor verliefde vrouwen kunnen je woorden bedwelmend zijn. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Als ze echt geïnteresseerd is in wat je zegt, is dat een sterk teken van verliefdheid. Ze wil begrijpen wat je beweegt en onthoudt de kleine details van je verhalen.

4. Ze heeft veel interesse in je leven

Stelt ze vragen over je persoonlijke leven? Wat je doet in je vrije tijd en maakt ze referenties naar je relatiestatus? Als ze veel vragen stelt over je leven en wat je doet, is ze oprecht geïnteresseerd in je. Dit is een geweldige manier om te weten of ze verliefd is of niet.

5. Ze negeert andere mannen

Het is niet ongebruikelijk dat vrouwen met meer dan één man tegelijk contact hebben. In de huidige datingwereld is dat eerder de regel dan de uitzondering. Maar als een vrouw jou echt leuk vindt, dan sluit ze alle andere mannen uit en richt ze zich volledig op jou.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Ze doet wat giechelig

Als een volwassen vrouw in een giechelig schoolmeisje verandert als je in de buurt bent, ga er dan maar vanuit dat ze gevoelens voor je heeft. Ze doet wat onhandig, gedraagt zich verlegen en kan niet ophouden met glimlachen: ze is verliefd.

7. Ze zoekt naar aandacht

Van oogcontact maken tot regelmatig appen: als ze altijd aandacht probeert te trekken, is de kans groot dat ze jou ziet zitten. Ze wil opvallen en dat je aandacht aan haar geeft. Waarom? Omdat ze meer wil dan alleen vriendschap.

8. Ze wil altijd bij je zijn

Net als mannen willen verliefde vrouwen ook zoveel mogelijk bij hun liefde zijn. Jij bent een magneet voor haar. Als ze altijd bij je wil zijn, ongeacht waar je bent of wat je aan het doen bent, is ze verliefd. Ze wil gewoon bij je zijn, het liefst elke minuut van elke dag.

9. Ze lacht veel om je grapjes

Moet ze altijd lachen om wat je zegt, zelfs als het niet grappig is? Beschouw het dan als een duidelijk teken van verliefdheid. Ze vindt je geweldig en dat uit zich in een drang om te lachen om jou – ongeacht om wat je zegt.

10. Ze probeert je op te vrolijken

Ben je een beetje down? En is zij de eerste die je probeert op te vrolijken? Reken er dan maar op dat ze gevoelens voor je heeft. Ze wil graag voor je zorgen en ervoor zorgen dat je gelukkig bent.

11. Ze wil jouw mening horen

Ze is geïnteresseerd in wat jij denkt en wil graag weten hoe jij over bepaalde dingen denkt. Dit is een teken dat ze jou waardeert en vertrouwt.

12. Ze geeft complimenten

Vrouwen geven in het algemeen niet veel complimenten aan mannen die ze niet aantrekkelijk of leuk vinden. Geeft ze jou steeds complimenten over je uiterlijk en persoonlijkheid? Houd er dan rekening mee dat ze jou leuk en aantrekkelijk vindt.

13. Ze stuurt veel berichtjes

Elke ochtend stap je uit bed en word je wakker met een goedemorgen-appje van haar? Als een vrouw steeds zulke berichtjes en appjes naar je stuurt, is ze verliefd. Waarom ze dit doet? Omdat ze altijd verbonden met jou wil zijn en ze weet niet hoe ze moet ophouden met denken aan jou.

14. Ze geeft kleine cadeautjes en attenties

Als een vrouw jou steeds kleine cadeautjes geeft, dan is ze verliefd. Denk er maar eens over na. Afgezien van je familie en goede vrienden, aan wie zou jij verder cadeaus geven? Waarschijnlijk alleen aan je partner. Door je kleine cadeautjes en attenties te geven wil ze laten zien hoeveel ze om je geeft.

15. Ze praat over jou met vrienden en familie

Als een vrouw steeds over je praat met haar vrienden en familie, dan denkt ze eraan om jou een toekomst op te bouwen. Ze wil graag over je praten, ook als jij er dus niet bij bent, en dat laat zien hoe leuk ze jou vindt.

16. Ze offert zich op voor jou

Een vrouw die verliefd op je is, kan haar eigen behoeften voor jou opofferen. Dat zou ze niet doen als ze geen gevoelens voor je zou hebben. Vrouwen brengen offers voor degene op wie ze verliefd zijn.

Herken je niet al deze dingen in haar gedrag? Wees gerust, niet alle vrouwen reageren op dezelfde manier als ze verliefd zijn. Vrouwen, net als mannen, zijn uniek en doen verschillende dingen als ze een oogje op iemand hebben. Maar, als je deze tekenen ziet, is de kans groot dat ze gevoelens voor je heeft.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie