Home Datingsites Verbergen en Blacklisten op Lexa: hoe het werkt en het verschil

Verbergen en Blacklisten op Lexa: hoe het werkt en het verschil

2 minuten leestijd
0
lexa app

Als onderdeel van Meetic is Lexa misschien wel een van de bekendste datingsites van Nederland. Dankzij de #LoveYourImperfections reclames is bijna iedereen in Nederland bekend met de traditionele datingsite. En zo kiezen vele singles ieder jaar voor Lexa als hun plek om liefde te zoeken.

Bij Lexa maak je een profiel aan, ga je op zoek naar geschikte relatiekandidaten en als het klikt: dan is het tijd voor een date. Maar soms klikt het niet. Je hebt verschillende normen en waarden, de interesses liggen ver uit elkaar of de aantrekkingskracht is er gewoon niet. Dat de digitale chemie mist, is reden voor je om niet meer verder te gaan met het contact.

Maar hoe kun je het contact verbreken? Natuurlijk is ghosting een optie, door niet meer te reageren op berichten, en ook kun je je Lexa-profiel verwijderen. Dit zijn echter niet de beste opties, omdat zowel Lexa als Meetic andere mogelijkheden hebben. We hebben het over de functies ‘Verbergen’ en ‘Blacklisten’: hoe werkt het en wat zijn de verschillen?

Verbergen

Heb je met iemand een date gehad en kwam je erachter dat het virtuele contact toch wat leuker was dan in het echt? Het gebeurt geregeld dat iemand in het echt wat tegenvalt. En als je deze persoon via Lexa of Meetic hebt ontmoet, dan wil je deze persoon het liefst niet meer voortdurend tegenkomen op de datingsite. In de lijsten met leden en de zoekresultaten; elke keer kom je deze persoon tegen. In deze situatie komt de ‘Verbergen’-functie als geroepen. Door iemand te verbergen op Lexa kom je deze persoon niet meer continu tegen.

Tik op het X-icoon naast de beschrijving om iemand te verbergen.

Met de functie ‘Verbergen’ kun je een specifiek profiel uit je lijsten en zoekresultaten verwijderen. De leden die je hebt verborgen kunnen je profiel bezoeken, flirts versturen, je toevoegen aan hun favorieten en je een bericht sturen. Als je niet verwacht dat deze persoon je benadert, en jij hebt sowieso geen interesse (meer), dan kun je het profiel simpelweg verbergen zodat het lijkt alsof het profiel niet meer bestaat. Hoewel je dit waarschijnlijk voor een klein aantal profielen zou willen gebruiken, kun je maximaal 999 profielen verbergen.

Blacklisten

Daten hoort leuk te zijn, maar het kan helaas gebeuren dat je ongewenste berichten krijgt van leden die niet kunnen ophouden. Dat je niet reageert is voor sommigen niet genoeg en daarom blijven ze berichten versturen, totdat je wel een keer reageert. Met de functie “Blacklisten” kun je de communicatie met dit soort leden blokkeren. Wanneer deze persoon dan contact met je wil opnemen, dan volgt een melding dat dit niet mogelijk is door de blacklist-functie.

Tik op ‘Blacklist dit profiel’ onderaan het profiel van de persoon.

De leden die je blacklist kunnen je profiel bezoeken, flirts sturen en je toevoegen aan hun favorieten, maar ze kunnen je geen bericht meer versturen. Zo heeft deze functie geen gevolg voor je lijsten of zoekresultaten: het profiel van het lid blijft zichtbaar. Als je dit niet wilt, dan kun je deze persoon ook nog verbergen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heartbreak alert: 9 tekenen dat hij je hart zal breken

We weten het: daten in het huidige tijdperk is de grootste BS als je op zoek bent naar een…