Home Datingsites Lexa verwijderen: hoe kun je je Lexa profiel opzeggen?

Lexa verwijderen: hoe kun je je Lexa profiel opzeggen?

3 minuten leestijd
1
lexa verwijderen

Op een gegeven moment ben je Lexa zat, heb je de ware gevonden of ben je overgestapt op een andere datingsite; het is tijd om Lexa op te zeggen en te verwijderen. Niemand verwacht dat je je hele leven lid blijft van Lexa en dat hoeft uiteraard ook niet. Als je je profiel niet verwijdert dan blijft het voor altijd bestaan, tenminste voor zolang Lexa blijft bestaan. Het is immers maar de vraag of Lexa daadwerkelijk je profiel wist als je een lange tijd niet inlogt.

Stel dat je ondertussen een vriend of vriendin hebt en deze komt erachter dat je nog op Lexa te vinden bent. Je kunt wel nagaan dat dit geen leuk gesprek wordt. Voorkom dat je later problemen krijgt en zeg je profiel op zodat je niet meer te vinden bent in de lijsten met singles. Als je er klaar voor bent om gedag te zeggen tegen de Lexa app en website dan lees je hier hoe je dat doet.

Bezoek de website

De eerste stap in het verwijderen van je Lexa profiel is het bezoeken van de Lexa website op https://www.lexa.nl. Het uitschrijven is namelijk niet mogelijk via de app van Lexa. Je kunt wel inloggen op de website via je mobiele telefoon maar het is makkelijker als je dit op een computer of laptop doet.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Mijn instellingen en membership

Zodra je ingelogd bent op de website klik je rechtsboven op je gebruikersnaam. Er wordt een dropdown menu getoond waarna je op de rubriek “Mijn instellingen en membership” klikt. De pagina waar je je op bevindt geeft je informatie over de instellingen van je account en over je lidmaatschap. Helemaal onderaan de pagina staat een linkvermelding met “Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier”.

Deze zin valt niet goed op omdat Lexa blijkbaar niet graag wil dat je je profiel opzegt. De zin met de link is te vinden onder het Kortingscode blok. Klik op deze link en je wordt doorgeleid naar weer een nieuwe pagina. Op deze pagina kun je ervoor kiezen om je profiel bij Lexa op te schorten of te verwijderen.

Let op: als je een Full Membership hebt dan moet je deze eerst stopzetten. Dit kun je ook doen onder “Mijn instellingen en membership”.

Opschorten of verwijderen?

Opschorten of verwijderen?

Lexa wil het liefst dat je je profiel opschort en niet verwijdert. Door je profiel op te schorten is je profiel niet meer voor andere leden zichtbaar. Je ontvangt ook geen e-mails meer van Lexa maar je profiel wordt wel bewaard door de datingsite. Mocht je je op een later moment vervelen of weer lid willen worden dan is de profiel snel weer actief.

Als je al je gegevens wilt verwijderen, dan is dit ook mogelijk. Je kunt je profiel permanent verwijderen van de website. Dit doe je naar op de “klik hier” link te klikken die helemaal onderaan de pagina te vinden is in de zin “Klik hier om je profiel permanent te verwijderen van de website.”

lexa verwijderen

Als extra waarschuwing geeft Lexa aan dat verwijderde profielen niet hersteld kunnen worden. Het is echter altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken als je je profiel verwijdert.

Parship

Alternatief voor Lexa

Lexa is een populaire datingsite in Nederland maar het heeft ook nadelen. De relatief hoge kosten zijn niet voor iedereen gewenst. Misschien ben je lid geworden van Lexa en zijn er helemaal niet zoveel singles bij je in de buurt? Dat is ook mogelijk. Een populair alternatief voor Lexa is Parship. Dit is de oudste en meest bekroonde datingsite van Nederland met een rijke historie van succesverhalen. Er is zelfs een handige app beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten:

Bekijken op Parship

Waarom Lexa verwijderen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je Lexa op wilt zeggen. Het is mogelijk dat je het alleen wilde testen om eens te kijken wat voor singles je op een datingsite zoals Lexa tegenkomt. Misschien ben je lid geweest en heb je gevonden wat je zoekt? Wat de reden ook is, als je geen lid meer wilt zijn van Lexa, dan is het verstandig om je profiel niet op te schorten maar volledig te verwijderen.

Dit is een garantie dat je gegevens op een later moment niet meer in handen zijn van Lexa. Dat is namelijk wel het geval als je je profiel opschort. Je bent dan misschien niet meer te vinden voor andere leden maar Lexa heeft dan nog altijd je gegevens.

Ik wil mijn Lexa profiel terug

Ben je te snel van stapel gelopen om bij Lexa je profiel te verwijderen? Als je je profiel volledig verwijderd hebt dan is er geen mogelijkheid om je profiel weer boven water te krijgen. Dit is alleen mogelijk als je je account bij Lexa opgeschort hebt. Met een opgeschort profiel hoef je alleen maar in te loggen om je profiel wederom te activeren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Eén reactie

  1. CD van Vulpen

    1 mei 2020 at 19:01

    ik wil lexa op zeggen en niet ongevraagd afschrijvingen zien voor iets wat voor mij niet werkt

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …