Home Algemeen Vaarwel: 10 types mensen om te vermijden

Vaarwel: 10 types mensen om te vermijden

5 minuten leestijd
0
vaarwel goodbye

Wat zijn de types mensen die je beter in je leven kunt vermijden? Van welke soort mensen kun je beter ver weg blijven? Zijn er bepaalde personen in jouw leven die je niet kunt vertrouwen? Personen die altijd iets te zeuren hebben? Mensen die je uitlachen of jaloers op je zijn? Of het nou vrienden, familie, collega’s, partner of huisgenoten zijn; het is nooit prettig. Als iemand jou alleen maar stress, verdriet, pijn of spanning brengt, waarom zou jij diegene in jouw leven laten?

Negatieve invloeden in jouw leven kun je maar beter vermijden. Als deze personen niks positiefs toe te voegen hebben en jou alleen maar met een slecht gevoel achterlaten, kun je ze maar beter zo snel mogelijk ver achter je laten.

Waarom sommige mensen je tegenwerken

Met sommige mensen is het erg moeilijk om samen te werken of vrienden mee te zijn. Pessimisten, negatievelingen of klagers zien overal problemen. Dit soort mensen kunnen alle energie uit je zuigen. Ze hebben vaak een negatieve invloed op je humeur. Je kunt proberen om er tegenin te gaan of hen de positieve kanten van dingen te laten zien. Maar soms zit het nu eenmaal in iemands persoonlijkheid en kun je ze misschien maar beter vermijden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dan heb je ook mensen die je oprecht pijn willen doen. Dit kan komen uit onzekerheid of andere diepgewortelde problemen. Door jou naar beneden te halen, voelen ze zichzelf beter. Of als mensen jaloers op je zijn, kunnen ze je expres kwetsen waardoor ze zichzelf beter voelen. Al deze types kun je maar beter zo snel mogelijk uit je leven verbannen. Welke types nog meer?

10 types mensen om te vermijden

1. Mensen die alleen maar de fouten in jou zien

Een vriendin die altijd iets op te merken heeft over je outfit? Of een collega die je altijd alleen maar wijst op de fouten die je maakt in je werk? Mensen die alleen maar de fouten zien die je maakt, zijn alleen maar bezig met jou neerhalen. Als mensen alleen de negatieve dingen van jou zien en die benadrukken, proberen ze zichzelf daarmee beter te laten voelen.

Positieve constructieve kritiek is iets anders. Daarmee probeer je mensen te helpen zodat ze beter kunnen worden, maar negatieve kritiek doet niets anders dan jou slecht over jezelf te laten voelen. Als mensen over je roddelen, kan dit ook een teken van jaloezie zijn. Zorg ervoor dat je alleen positieve mensen in je leven toelaat, die jouw goede punten benadrukken en je dit ook laten weten.

2. Mensen die jou voor lief nemen

Sta jij altijd met een glimlach voor anderen klaar? Bied jij altijd jouw hulp aan? Pas op met mensen die jou voor lief nemen. Of het nu gaat om familieleden, vrienden of jouw partner: zij gaan er vanuit dat jij er altijd voor hen bent, maar zijn zij dat andersom ook wel?

Mensen die je voor lief nemen, zullen je veel energie kosten en op de lange termijn leidt het vaak alleen tot teleurstelling. Alle energie die jij in een vriendschap of relatie steekt, moet je ook terugkrijgen. Anders is het niet gelijkwaardig.

3. Mensen die je pesten of domineren

Van het “standaard” pesten op school, op het kantoor, cyberpesten tot passief-agressief pesten door vrienden of familie. Geen enkele van vorm van pesten moet jij laten gebeuren.
Laat je jezelf niet overlopen door mensen met dominante persoonlijkheden. Deze mensen kun je beter zo snel mogelijk uit je leven verwijderen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Let op: pest deze pestkop jou niet persoonlijk, maar wel anderen? Laat dat dan een hint zijn naar de werkelijke aard van deze persoon.

4. Mensen die jou uitlachen

Het ene moment wordt de auto waarin je rijdt uitgelachen, daarna word je uitgelachen over je kleding. Wat je ook doet, er is altijd iets wat belachelijk wordt gemaakt. Door jou het middelpunt van een grap te maken, word jij door deze persoon vernederd. Dit soort mensen wil je niet in je leven hebben.

Kiezen ze er altijd voor om jou te vernederen door grappen te maken die ze zelf wel grappig vinden? Of willen ze grappig en cool gevonden worden door anderen? Ondanks dat het ten koste gaat van jou? Ze denken simpelweg niet na over de gevolgen van hun grappen. Grappen kunnen pijn doen en consequenties hebben voor je emotionele staat.

5. Mensen die tegen je gelogen hebben (of je bedrogen hebben)

Mensen die geen problemen hebben met leugens te vertellen in het verleden, zullen ook in de toekomst niet twijfelen om dit weer te doen. Als mensen niet eerlijk tegenover je kunnen zijn, verdienen ze je niet. In iedere soort relatie is eerlijkheid een ontzettend belangrijk element. Je komt niet ver in het leven door oneerlijk tegen anderen, maar ook tegenover jezelf, te zijn.

kapot hart

6. Mensen die jouw hart hebben gebroken

Iemand die jou hart on duizend stukjes gebroken heeft, verdient geen tweede kans in jouw leven. De pijn van een gebroken hart heeft veel tijd nodig om helen. De herinneringen aan het leven dat je samen met een ex-partner had, gaan nooit helemaal weg. Martel jezelf niet door die te blijven herleven. Mensen die jou ooit zoveel pijn hebben gedaan, horen niet meer thuis in jouw leven.

7. Mensen die je slechte herinneringen hebben bezorgd

Of het nu gaat om leugens, pesten of een gebroken hart; je kunt er altijd voor kiezen om mensen een tweede kans te geven. Maar als de herinneringen aan deze slechte gebeurtenissen zich altijd blijven herhalen in jouw hoofd, is er geen plaats meer voor een tweede kans. Kies dus voor jezelf. Als je bij hen bent, word je voor altijd herinnerd aan deze gebeurtenissen. Deze negatieve energie heeft geen plaats in jouw bestaan.

8. Mensen die jou proberen te veranderen

In het leven heb jij geen tijd voor mensen die jou niet accepteren voor wie jij bent. Mensen die je uiterlijk of gedrag willen veranderen, respecteren jou niet voor wie je echt bent. Als ze die persoon niet mogen, heb je er niets aan om ze in je leven te laten. Zorg dat je omringd bent door mensen die jou leuk vinden en het fijn vinden om bij je te zijn. Blijf wie je bent en laat anderen je nooit wijsmaken dat je “niet genoeg” bent en daarom moet veranderen.

9. Mensen die je niet kunt vertrouwen

Of het nu om een vriend, een collega of een relatie gaat: de mensen die je om je heen hebt, moet je kunnen vertrouwen. Je hebt niets aan mensen die liegen en bedriegen. Je hebt niets aan vrienden die je wantrouwt. Hoe kun je nog dingen geloven die uit hun mond komen? Vertrouwen is natuurlijk iets wat je kunt opbouwen, maar een basisvertrouwen moet er al vanaf het begin zijn. Zonder vertrouwen in elkaar mist er een belangrijk onderdeel in de relatie.

10. Mensen die altijd iets te zeuren hebben

Een klasgenoot die zeurt dat ze een 9 in plaats van een 10 heeft gekregen, een vriend die vindt dat de ober te langzaam over de drankjes doet of een collega die zeurt over de opslag die hij heeft gekregen. Voor deze mensen zal het nooit genoeg zijn. Er zal altijd weer iets anders zijn om over te zeuren, er is altijd iets om kritiek op te geven. Deze negatieve mensen wil jij niet in je leven hebben. Laat hun pessimisme jouw optimisme niet verpesten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…