Home Nieuws Threeway Day: 3 maart is de internationale triodag

Threeway Day: 3 maart is de internationale triodag

2 minuten leestijd
0
threeway day

Het is vandaag de derde van de derde: een dag die door datingapp Feeld wordt omgedoopt tot ‘Threeway Day’, oftewel de internationale triodag. Volgens de app is 3 maart de perfecte dag om een van de meest gedeelde verlangens van vrouwen en mannen te vieren. Want het hebben van een trio is een van de grootste seksuele fantasieën. Geïnspireerd door de roots van de datingapp – het begon ooit als een app voor trio’s met de naam 3nder – nodigt Feeld iedereen uit om Threeway Day te vieren.

Een universele fantasie

In 2020 waren Feeld-leden meer dan ooit geïnteresseerd in een trio-ervaring. Bijna 40% van de gebruikers voegde dit toe aan hun verlanglijst. Dat waren bovendien meer vrouwen (40%) dan mannen (38%), wat erop duidt dat stereotiepe denkbeelden aan het veranderen zijn. Terwijl vaak wordt gedacht dat het een mannenfantasie is, geven vrouwen dus ook aan deze fantasie te hebben.

Bovendien merken ze bij Feeld dat er meer stellen zijn die belangstelling tonen om samen te experimenteren, waarbij 60% aangeeft op zoek te zijn naar een derde. De datingapp geeft aan dat het aantal stellen op de app het afgelopen jaar met een vijfde is genomen – waarmee ze een derde van het totale aantal leden van Feeld vertegenwoordigen.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Een universele fantasie

In samenwerking met sociaal psycholoog en auteur van The Psychology of Human Sexuality Dr. Justin Lehmiller vraagt Feeld aan iedereen om 3 maart als Threeway Day uit te roepen. En natuurlijk om het te vieren. Of dat nu betekent dat je alleen een mogelijkheid voor in de toekomst verkent of daadwerkelijk een trio realiseert… daar is Threeway Day voor bedoeld.

“Een trio hebben is het meest voorkomende ding dat mensen noemen als ze hun favoriete fantasie aller tijden beschrijven”, zegt Lehmiller. “Zelfs als het niet je favoriete fantasie is, is het iets waar de meeste mensen al over hebben nagedacht, waarbij 95% van de mannen en 87% van de vrouwen zegt ooit een triofantasie te hebben gehad.”

Van fantasie naar realiteit

Lehmiller denkt dat de introductie van Threeway Day de mogelijkheid biedt om de kloof tussen fantasie en realiteit te overbruggen, bijvoorbeeld door virtuele trio’s te verkennen. Een virtuele trio is een manier om te testen of het wat je voor is, terwijl je nieuwe en opwindende ervaringen opdoet en oefent in de communicatie.

“De meeste mensen hebben geen ervaring met de dynamiek van meerdere partners, dus wat oefenen – zelfs in een virtuele setting – kan helpen erachter te komen of een echt triootje geschikt voor je is”, zegt Lehmiller. “Het helpt je beter om te gaan met deze situatie op een manier die onzekerheid vermindert, communicatie verbetert en wederzijds plezier bevordert.”

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…