Home Nieuws Affaires zijn gewild: Ashley Madison groeit naar 70 miljoen gebruikers

Affaires zijn gewild: Ashley Madison groeit naar 70 miljoen gebruikers

2 minuten leestijd
0
ashley madison app

In een jaar waarin het verlangen naar sociaal contact groter dan ooit was, nam ook de vraag naar affaires toe. Dat blijkt uit de laatste cijfers van affaire datingapp Ashley Madison. De datingapp zegt dat affaires gewild zijn. Het ledenaantal Ashley Madison was eind 2020 gestegen tot meer dan 70 miljoen – zo’n 5,5 miljoen meer dan een jaar eerder.

Tijdens het coronavirus groeide de datingapp met meer dan 15 duizend nieuwe leden per dag, oftewel bijna een half miljoen nieuwe leden per maand, vertelt Paul Keable van Ashley Madison in een interview tegen VentureBeat. Ondanks het feit dat het moeilijker dan ooit was om een affaire te hebben, wegens de gedwongen lockdowns en maatregelen, is de datingapp blijven groeien. Uit een eerder gepubliceerde enquête door Ashley Madison bleek al dat mensen affaires zochten als een vorm van externe emotionele steun in tijden van onzekerheid en stress.

Meer dan het dubbele

Het huidige aantal gebruikers van 70 miljoen is meer dan het dubbele van het aantal gebruikers dat Ashley Madison had in juli 2015, een zwarte dag in de geschiedenis van de datingapp. Hackers kregen toen de gegevens van 32 miljoen gebruikers in handen – vreemdgangers die zich anoniem waanden op het platform. Nadat de gegevens van al deze gebruikers op het internet werden gedeeld, werden zij bedreigd, gechanteerd en slachtoffer van identiteitsfraude. Het leidde tot verbroken relaties, echtscheidingen en in enkele gevallen zelfs tot zelfmoord.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Na de wereldwijde maatregelen in maart 2020 om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zag Ashley Madison het aantal aanmeldingen stijgen. Het bedrijf ontdekte dat hoewel veel leden met hun echtgenoot in quarantaine zaten, de drang om vreemd te gaan groter was dan ooit. De datingapp voerde het afgelopen jaar verschillende enquêtes uit om te begrijpen hoe hun gebruikers de periode ervaarden.

“Wat mensen ons vertelden, is dat ze door isolatie en lockdown en al die verschillende dingen een uitlaatklep nodig hadden,” zegt Keable. “En om verschillende redenen legt de pandemie voor de overgrote meerderheid van de mensen die een monogame relatie hebben bestaande scheuren bloot of verdiept het bestaande scheuren in de relatie die moeilijk te verhelpen zijn.”

Geen afleiding

Hij voegt eraan toe: “Als je vóór de pandemie een probleem had met je vrouw, dan ging je misschien naar de bar om een pilsje te drinken met de jongens, naar een evenement of ergens anders waar je je jezelf kon afleiden van het probleem. En dat werd ons afgenomen. We hadden niet al die opties om onszelf te vermaken en onszelf af te leiden van de problemen.”

Voor Ashley Madison had 2021 niet beter kunnen beginnen. De cijfers hebben er sinds 2015 niet beter uit gezien met 21.000 nieuwe leden per dag. Voor het einde van dit jaar verwacht de datingapp dat het er 30.000 per dag zullen zijn. Althans, als alles volgens plan verloopt.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…