Home Vreemdgaan 9 tekenen dat je partner het bed heeft gedeeld met een ander

9 tekenen dat je partner het bed heeft gedeeld met een ander

4 minuten leestijd
0
bed vraagteken

Wanneer ons onderbuikgevoel zegt dat er iets niet klopt, willen we daar vaak niet blindelings op vertrouwen. We zoeken naar bewijs, want dat is meestal het enige dat telt als we het hebben over vreemdgaan. Toch heeft dit instinctieve gevoel het vaak bij het juiste eind. Je kunt nog zo goed luisteren naar je hoofd en hart, maar bij een gebrek aan harde feiten is je intuïtie het enige dat kan helpen.

Legt je partner iedere keer de telefoon weg als je de kamer binnenwandelt? Zie je op social media opvallend veel likes op de foto’s die je partner plaatst die afkomstig zijn van één iemand? Of krijg je via via het bericht dat je partner is gespot met iemand (van het andere geslacht) die jij niet kent? Het kunnen allemaal redenen zijn om te vermoeden dat je partner het bed heeft gedeeld met een ander.

Het bed gedeeld met een ander?

Als je probeert uit te vinden of je partner jou heeft bedrogen, moet je zeker je eigen positie in deze hele situatie begrijpen. Is het gewoon je gevoel dat je partner vreemdgaat? Heb je bewijs? En zijn de vermoedens gegrond?

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

De beste manier om erachter te komen of je partner het bed heeft gedeeld met een ander is de directe confrontatie. Dit doe je het beste door onweerlegbaar bewijs te tonen, maar met alleen sterke vermoedens kan dat natuurlijk ook. Of je al dan niet bewijs hebt, is wel van grote invloed op hoe je partner zou kunnen reageren.

9 tekenen die kunnen duiden op overspel

Wil je toch meer zekerheid voordat je het confronterende gesprek aangaat? We vertellen je over een aantal belangrijke tekenen die erop duiden dat je partner waarschijnlijk het bed heeft gedeeld met iemand anders.

1. Je partners telefoon is een no go zone

Er heerst paniek wanneer je te dicht bij je partners telefoon in de buurt komt. Als je ‘geliefde’ je bedriegt, dan is de telefoon een hotspot voor geheimen. Ze zullen meestal een andere code erop zetten om dat te beschermen. Je zult al snel genoeg een verschil merken als je partner eerder niet zo beschermend deed over zijn of haar telefoon, maar dat nu ineens wel doet. Want dat betekent vaak maar één ding: er wordt iets verborgen.

2. Je ontdekt kleine leugens

Een simpele leugen over waar of met wie ze waren; het wordt vaak gebruikt om te maskeren dat ze met een ander bezig zijn. Je logische brein zal je vertellen dat er sprake is van overspel na het oppikken van een paar leugens. Maar let op, leugens op zich hoeven geen directe signalen van overspel te zijn. In combinatie met andere tekenen, kunnen deze wel een signaal zijn van een ontrouwe partner.

3. Je ziet een ander lichaamstaal

Een van de meest overduidelijke signalen van overspel is te vinden in een verandering van de lichaamstaal. Overspelige partners hebben namelijk moeite met het beheersen van hun non-verbale communicatie tijdens het liegen. De lichaamstaal staat bijvoorbeeld in contrast met de woorden die worden uitgesproken, zoals een vermijding van oogcontact.

4. Je partner doet plotseling afstandelijk

Uit angst om geconfronteerd te worden, zal een vreemdgaande partner proberen afstand te nemen. Het kan lijken alsof ze afstandelijk zijn terwijl ze met je praten of gewoon mentaal niet zo aanwezig zijn. Emotionele afstandelijkheid is een duidelijke alarmbel binnen een relatie. Hoewel er niet meteen sprake hoeft te zijn van vreemdgaan, kan het wel een voorloper zijn op toekomstige relatieperikelen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

5. Je partner zoekt naar een copingstrategie

Wanneer je partner met iemand anders het bed deelt, zal er ongetwijfeld een gedragsverandering volgen – het wordt ook wel een copingstrategie genoemd. Een drastische verandering in gewoonten of gedrag is een signaal dat hij of zij iets probeert te verbergen. In feite zoekt je partner naar een manier om met het schuldgevoel om te gaan. En dit kan van alles zijn: van meer drinken en roken tot eetbuien of een extreme drang om te sporten.

6. Je partner wil minder of geen seks

De slaapkamer is de beste plek om signalen op te pikken dat je partner een ander heeft. Is zijn of haar libido plotseling afgenomen, waardoor je je afvraagt of je iets verkeerd hebt gedaan? Doet je partner ineens veel nieuwe dingen? Ze zouden kunnen duiden op overspel. Er zijn natuurlijk ook andere redenen die de zin in seks doen afnemen. Maar als een gebrek aan interesse in seks gepaard gaat met enkele van de andere tekenen, is er wél reden tot zorg.

7. Je voelt geen warmte meer

De knuffels voelen koud aan en de kussen zijn lang niet zo gepassioneerd als vroeger? Het is niet fijn wanneer je een leeg gevoel overhoudt wanneer de persoon van wie je houdt je knuffelt. Een vreemdgaande partner met een schuldgevoel zal vaak niet in staat zijn om emotionele intimiteit te uiten.

8. De toekomst is niet meer het gesprek van de dag

Als je partner aarzelt om met je over te praten over toekomstplannen en dingen zegt als ‘we zullen het wel zien’ en ‘wie weet wat er kan gebeuren’, dan is er een kans dat ze een ander hebben. Een gebrek aan toekomstperspectief is in ieder geval een hint naar een donkere wolk boven de relatie.

9. Je partner is minder thuis

Uiteraard kan je partner het erg druk hebben op het werk of bezig zijn met nieuwe projecten. Echter, een onbeschikbare partner die alsmaar smoesjes gebruikt zoals ‘het is druk op het werk’, kan op den duur op je zenuwen werken. Als dit langer duurt dan je zou willen, dan is de kans groot dat je partner jou bedriegt met een ander.

Wat te doen bij een overspelige partner?

De constante afwezigheid in combinatie met afstandelijk gedrag van je partner kan ervoor zorgen dat je je eenzaam voelt in je relatie. Als je vanwege deze signalen moeite hebt om geluk te vinden, raden we je aan om het meteen met je partner op te lossen. Wanneer deze 9 tekenen je hebben overtuigd dat er duidelijk iets niet klopt, vertel dan gelijk hoe je je voelt. Uiteindelijk confronteer je ook jezelf met de realiteit waardoor jij ook verder kunt.

Samen verder?

Heeft je partner zijn of haar overspel toegegeven? Ook dan is het raadzaam om niet impulsief te handelen. Neem dus de nodige tijd om je gebroken hart te verwerken en denk na over wat je wilt met deze relatie. Mocht je wat meer tijd voor jezelf willen, dan kun je dit ook communiceren naar je partner. Als je partner spijt heeft en jou niet kwijt wil, kun je overwegen om de tegenslag van ontrouw te vergeven en samen verder te gaan. Heb je geen vertrouwen meer in de relatie en laat je partner jou voor de zoveelste keer in de kou staan? Dan is de tijd gekomen om je geluk ergens anders te zoeken.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is vreemdgaan besmettelijk? Onderzoekers denken van wel

Vreemdgaan is overal. Je hoeft geen televisierecensent te zijn om te merken dat overspel e…