Uniform sexy? 10 meest populaire kostuums voor een rollenspel

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
4 minuten leestijd

Vrouwen die wegsmelten als een piloot in kostuum voorbijloopt en mannen die gek worden van verlangen als ze denken aan een verpleegkundige in zusterpak. Als je het de meeste mensen vraagt, zijn uniformen ontzettend sexy. Ze maken indruk en zijn in feite een representatie van status of macht. En dat is de reden waarom veel mensen fantaseren over seks met iemand in uniform en worden de kostuums uit de kast gehaald voor een pikant rollenspel in de slaapkamer. Maar wat zijn nu de meest sexy uniformen waar mensen over fantaseren?

Als vrouwen een man in uniform zien, zijn ze het er allemaal over eens: het maakt de man aantrekkelijk. Maar als hij niet in uniform is, terwijl de vrouwen weten dat hij nog steeds hetzelfde werk doet, is die verhoogde aantrekkingskracht er niet. Is het de kleding? De manier waarop hij zich gedraagt als hij zijn uniform aanheeft? Of is het de macht die het uitstraalt? Er is niemand die het antwoord weet.

Wat we nu wel weten is dat het ene kostuum aantrekkelijker is dan de andere. Dat ontdekte Justin Lehmiller van het Kinsey Institute (Indiana University) toen hij 4.175 deelnemers vragen stelde over seksfantasieën. In het onderzoek voor zijn boek ‘Tell Me What You Want’ stelde hij ook de vraag of de deelnemers ooit hadden gefantaseerd over seks met iemand in uniform – en zo ja, welk uniform deze persoon dan droeg.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

10 populaire uniformen waar mensen het meest over fantaseren

Wanneer je over seks fantaseert, heb je dan ook weleens gefantaseerd over seks met iemand in sportkleding? Of in de kledij van een brandweerman of schoonmaakster? Als je ‘ja’ hebt geantwoord op één van deze vragen, wees dan gerust: je bent niet de enige.

Fantaseren over seks hebben met iemand in uniform is een universele fantasie. Lehmiller ontdekte in zijn onderzoek namelijk dat bijna de helft van de mensen (48%) erover gefantaseerd heeft, terwijl 1 op de 17 mensen (6%) zegt dat het iets is waar ze vaak over fantaseren. Dit zijn de meest populaire uniformen die genoemd werden:

  • Militair uniform (18%)
  • Politieagent(e) (14%)
  • Scholier- of leraaruniform (11%)
  • Brandweer (9%)
  • Verpleegkundige (9%)
  • Arts (8%)
  • Cheerleader (7%)
  • Sportuniform (6%)
  • Dienstmeisje (4%)

Naast de tien populairste kostuums die genoemd worden, werden ook veel andere uniformen genoemd. Van piloten en matrozen tot stewardessen, clowns en cowboys/cowgirls: er lijkt geen gebrek te zijn aan kostuums in de seksfantasieën die mensen hebben. Maar al deze uniformen werden door minder dan 2% van de ondervraagden genoemd, waarvan sommigen slechts door een handvol mensen.

De top drie uniformen op de lijst laten bovendien zien dat uniformen gekoppeld worden aan machtscenario’s. Het militaire uniform, de politieagent(e) en die van de scholier/leraar weerspiegelen allemaal een sociale rol die macht of autoriteit met zich meebrengt. En dat betekent waarschijnlijk dat de uniformen gebruikt worden om een een dominant-onderdanige dynamiek tot stand te brengen. Lehmiller ontdekt ook dat hoe vaker mensen fantaseren over seks met iemand in uniform, hoe vaker ze fantaseren over andere soorten BDSM-scenario’s.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie