Home Algemeen Sugar babies: mythes, misvattingen en vooroordelen

Sugar babies: mythes, misvattingen en vooroordelen

4 minuten leestijd
0
sugar daddy man vrouw

De laatste tijd is sugar daddy dating volop in het nieuws geweest door de introductie van datingsite RichMeetBeautiful. Medewerkers van de datingsite reden met een groot billboard langs Belgische hogescholen en universiteiten om studentes te ronselen om sugar baby te worden. Met teksten als “Een studentenlening? Date een sugar daddy” probeerde de datingsite vrouwelijke leden te regelen.

Het duurde echter niet lang voor de campagne in België verboden werd. Gemeenteraadsleden, staatssecretarissen, mensenrechtenorganisaties; iedereen had er een mening over en deze was vaak niet positief. Door de campagne van de datingsite is er veel negatieve media-aandacht geweest waarbij geregeld het verkeerde beeld werd geschept van wat een sugar baby zoals doet. Inmiddels heeft bijna iedereen een mening over wat een sugar baby is; vaak gebaseerd op onwaarheden, mythes en vooroordelen.

1. Sugar babies hebben altijd seks

In de media werd al snel het beeld gecreëerd dat het alleen om de seks gaat maar dat is niet het geval. Seks kan onderdeel van de afspraak zijn maar in de meeste gevallen is het geen garantie. Er zijn sugar daddies die het niet om de seks gaat maar ook andere dingen. Zo kan het de man een goed gevoel geven om een mooie vrouw aan zijn zijde te hebben tijdens een zakenreis. In deze situatie wordt er ook een vergoeding betaald maar dan niet voor seks, maar voor de tijd en het gezelschap. Zo hebben sugar babies niet altijd seks, maar kan het wel voorkomen als het onderdeel van de afspraak is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Sugar babies doen het alleen voor het geld

Geld is voor veel sugar babies een belangrijke motivatie om dit type relatie te onderhouden maar dat is niet de enige reden waarom veel vrouwen erin geïnteresseerd zijn. Vrouwen voelen zich namelijk aangetrokken tot succes en dit gaat verder dan geld. Sommige vrouwen willen een mentor om meer te bereiken in het leven, meer spanning ervaren, het luxe leven leiden of parttime een ander leven leiden; de redenen zijn uiteenlopend, waarvan geld er één is.

3. Sugar babies zijn prostituees

Er is een groot verschil tussen een sugar baby en een prostituee. Waar het bij een prostituee enkel en alleen om de seks gaat is dit bij een sugar baby veel minder het geval. Een prostituee wordt betaald om te vertrekken na de seks, de sugar baby blijft. De mannen die gezelschap willen van een sugar baby willen genieten van het gezelschap van een jonge en mooie vrouw die op een intelligente manier een gesprek kan voeren. Het is daardoor mogelijk dat er helemaal geen sprake van seks is; een groot verschil met de werkwijze van een prostituee.

4. Sugar babies hebben geen klik nodig

Het is niet zo dat sugar daddy dating heel anders is dan normaal daten. Waar je bij een normaal dating gesprek op een normale datingsite allerlei vragen stelt om elkaar te leren kennen zo gebeurt dan ook op een sugar daddy datingsite. De klik die man en vrouw op een normale datingsite zoeken wordt ook gezocht door de sugar baby en daddy. Om het voor beide partijen te laten werken is er nog altijd de befaamde klik nodig voordat er wordt gesproken over een afspraak en vergoeding.

5. Sugar babies zijn altijd wanhopig en kwetsbaar

Zoals eerder vermeld is er in de media een verkeerd beeld geschept over wie de sugar babies in werkelijkheid zijn1. Terwijl inmiddels veel mensen denken dat deze vrouwen altijd wanhopig en kwetsbaar zijn is dit in werkelijkheid vaak niet het geval. Het zijn vaak juist studentes met lef die een mogelijkheid zien om op de kosten van een dure opleiding op een eenvoudige manier terug te betalen.

Andere vrouwen willen graag onafhankelijk blijven maar wel genieten van de voordelen van een welgestelde man die hen onderhoudt. Weer andere vrouwen willen het luxe leven ervaren met alles erop en eraan zonder zelf ook maar een enkele stuiver uit te geven. Al met al kunnen we gerust zeggen dat het grootste deel van de sugar babies niet uitgebuit wordt.

6. Sugar babies worden onderhouden door oude mannen

Hugh Hefner en zijn talrijke jonge bruiden waren het klassieke voorbeeld dat mensen voor zich zien als er wordt gesproken over een sugar daddy en baby2. De oude man die als suikeroom dient en de jonge vrouw als suikernichtje is niet meer van deze tijd. Waar het internet een weg geopend heeft voor veel jonge internetmiljonairs is een nieuwe generatie sugar daddies opgestaan. Het zijn niet alleen oude mannen met oud geld. Het zijn vaker juist succesvolle mannen van gemiddelde leeftijd die geen tijd hebben voor een vaste relatie, of dit niet aankunnen naast het leiden van een succesvol bedrijf.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

7. Sugar babies daten in het geheim

Waar sommige sugar daddies getrouwd zijn en gezelschap in het geheim zoeken geldt dat voor het gros van de sugar daddy relaties niet. Eerlijk gezegd interesseert het succesvolle mannen vaak niet als anderen erachter komen. Wat maakt het immers ook uit als je altijd een mooie maar vooral intelligente vrouw aan je zijde hebt? De levensstijl van een sugar relatie wordt tegenwoordig door de meeste mensen niet meer geheim gehouden. Hoewel het nog altijd een taboe is staan veel meer mensen ervoor open nu we er steeds meer over horen in de media.

8. Sugar babies zijn dom

Het beeld dat veel mensen van een sugar baby hebben is dat van een aantrekkelijke jonge vrouw met een enorm lage intelligentie, de klassieke golddigger. Dit is een vooroordeel als we kijken naar de vrouwen die je nu tegenkomt op de suiker datingwebsites. Het zijn namelijk geen domme vrouwen. Integendeel zelfs, in de meeste gevallen zijn het intelligente studenten die bezig zijn met afronden van een hoge opleiding.

9. Sugar babies willen niet werken

Het lijkt er misschien op dat de sugar babies zelf niets willen om aan geld te komen maar dat is niet het geval. Een sugar daddy relatie is vaak een tijdelijke oplossing dat maximaal enkele jaren duurt. In het geval van een studente die met dit type relatie de opleiding wil betalen is het geen permanente oplossing om niet te hoeven werken. Het wordt door velen zelfs als een vorm van werken gezien.

Zoals je leest zijn er veel missopvattingen en vooroordelen als het om sugar babies gaat. Geen enkele sugar baby is hetzelfde waardoor er niet gesproken kan worden over een stereotype sugar baby die dom is, niet wil werken en wanhopig is. Zit je eraan te denken om een sugar baby of daddy te worden? Bekijk hier wat sugar daddy dating precies inhoudt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Single reizen voor hoger opgeleiden: dit zijn de garanties van VillaVibes

Scrol door Instagram of surf over het web en er is content genoeg om je inspiratie te geve…