Sugar babies: mythes, misvattingen en vooroordelen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
8 minuten leestijd

De afgelopen jaren is sugar daddy dating behoorlijk in het nieuws geweest dankzij de lancering van de datingapp RichMeetBeautiful. De mensen achter deze site lieten een enorm billboard rondrijden langs Belgische hogescholen en universiteiten, met als doel om studentes enthousiast te maken om ‘sugar baby’ te worden. Ze gebruikten catchy slogans zoals ‘Een studentenlening? Date een sugar daddy’ om vrouwen aan te trekken.

Maar, zoals je waarschijnlijk hebt meegekregen, duurde het niet lang voordat deze campagne in België werd verboden. Iedereen, van gemeenteraadsleden tot staatssecretarissen en mensenrechtenorganisaties, had er een mening over, en eerlijk gezegd was die vaak niet al te positief. De campagne van de datingsite zorgde voor veel negatieve media-aandacht en bracht vaak een verkeerde indruk over van wat een sugar baby eigenlijk doet.

9 mythes, misvattingen en vooroordelen

Nu lijkt het erop dat bijna iedereen een mening heeft over wat een sugar baby inhoudt, vaak gebaseerd op onwaarheden, mythes en vooroordelen. Daarom is het de moeite waard om te begrijpen wat sugar daddy dating echt is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Sugar babies hebben altijd seks

Er heerst soms het misverstand dat het bij sugar daddy dating altijd om seks draait, maar dat is niet de hele waarheid. Seks kan deel uitmaken van de overeenkomst, maar het is geen vaststaand gegeven. Sommige sugar daddies zijn niet primair geïnteresseerd in seks; ze waarderen bijvoorbeeld het gezelschap van een mooie vrouw tijdens zakenreizen. In zo’n situatie wordt een vergoeding gegeven, niet voor seks, maar voor tijd en gezelschap. Dus, niet alle sugar babies hebben altijd seks, maar het kan voorkomen als het een overeengekomen aspect is.

2. Sugar babies doen het alleen voor het geld

Het is waar dat geld voor veel sugar babies een belangrijk motief is om deze soort relatie aan te gaan, maar dat is niet het enige wat hen drijft. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot succes, en dat gaat verder dan alleen geld. Sommigen zoeken een mentor om hun doelen in het leven te bereiken, terwijl anderen op zoek zijn naar opwinding, luxe, of zelfs een tijdelijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur. De motivaties variëren, en geld is slechts één aspect hiervan.

3. Sugar babies zijn prostituees

Het is van vitaal belang om onderscheid te maken tussen een sugar baby en een prostituee. Terwijl het bij een prostituee hoofdzakelijk om seks draait, is dit bij een sugar baby veel minder het geval. Een prostituee wordt betaald voor seks en vertrekt daarna, terwijl een sugar baby blijft en veel meer biedt dan alleen fysieke intimiteit. Mannen die genieten van het gezelschap van een sugar baby waarderen vaak het intellectuele en boeiende gesprek dat ze kunnen voeren. Daardoor is seks lang niet altijd een vereiste, wat een aanzienlijk verschil is in vergelijking met het werk van een prostituee.

4. Sugar babies hebben geen klik nodig

Het is belangrijk om te begrijpen dat sugar daddy dating niet heel anders is dan conventioneel daten. Op een normale datingapp stellen mensen vragen om elkaar te leren kennen, en dit gebeurt ook op sugar daddy datingsites. De connectie die men zoekt bij regulier daten, is evenzeer van belang voor sugar babies en sugar daddies. Een oprechte klik is nodig voordat er zelfs maar wordt gesproken over een ontmoeting en financiële overeenkomsten. Dus, de zoektocht naar die speciale connectie is net zo relevant in de wereld van sugar daddy dating.

5. Sugar babies zijn altijd wanhopig en kwetsbaar

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de media vaak een verkeerd beeld schetst van wie sugar babies eigenlijk zijn. Terwijl velen denken dat deze vrouwen altijd wanhopig en kwetsbaar zijn, is dit in werkelijkheid vaak niet het geval. Veel van hen zijn eigenlijk zelfverzekerde studentes met lef, die een kans zien om op een slimme manier hun dure opleiding te financieren.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Anderen willen graag onafhankelijk blijven, maar genieten wel van de voordelen van een welvarende man die hen ondersteunt. Weer anderen verlangen naar een luxeleven met alles erop en eraan, zonder zelf een cent uit te geven. Over het algemeen kunnen we gerust stellen dat de meeste sugar babies niet worden uitgebuit.

6. Sugar babies worden onderhouden door oude mannen

Hugh Hefner en zijn talloze jonge bruiden waren vroeger het stereotype voorbeeld van een sugar daddy en sugar baby relatie. De oude man als suikeroom en de jonge vrouw als suikernichtje: het is echter niet meer de norm.

Het internet heeft de deur geopend voor een nieuwe generatie sugar daddies. Het zijn niet alleen oudere mannen met oud geld, maar vaak juist succesvolle mannen van middelbare leeftijd die geen tijd hebben voor een vaste relatie of die dat niet kunnen combineren met het runnen van een succesvol bedrijf.

7. Sugar babies daten in het geheim

Terwijl sommige sugar daddies getrouwd zijn en in het geheim gezelschap zoeken, geldt dit lang niet voor al deze relaties. Eerlijk gezegd, de meeste succesvolle mannen maakt het niet veel uit als anderen ontdekken dat ze altijd een mooie, intelligente vrouw aan hun zijde hebben. De levensstijl van een sugar relatie wordt tegenwoordig door de meeste mensen niet meer geheimgehouden. Hoewel het nog steeds als taboe wordt gezien, staan steeds meer mensen ervoor open nu we er steeds meer over horen in de media.

8. Sugar babies zijn dom

Het stereotype beeld van een sugar baby als aantrekkelijke jonge vrouw met weinig intelligentie, de klassieke ‘golddigger‘, is een misvatting als je kijkt naar de vrouwen die je tegenkomt op suikerdatingwebsites. In werkelijkheid zijn dit geen domme vrouwen. Vaak zijn het juist intelligente studentes die bezig zijn met het afronden van een hoogwaardige opleiding.

9. Sugar babies willen niet werken

Het kan lijken alsof sugar babies geen behoefte hebben om te werken voor hun geld, maar dat is niet waar. Een sugar daddy relatie is meestal een tijdelijke oplossing die hooguit enkele jaren duurt. Voor studentes die op deze manier hun opleiding willen financieren, is het geen permanente oplossing om niet te hoeven werken. Veel mensen beschouwen het zelfs als een vorm van werk.

Zoals je ziet, bestaan er veel misvattingen en vooroordelen over sugar babies. Geen enkele sugar baby is hetzelfde, dus het is onjuist om te denken dat ze allemaal dom zijn, niet willen werken en wanhopig zijn. Overweeg je om een sugar baby of sugar daddy te worden? Lees hier meer over wat sugar daddy dating precies inhoudt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie