Home Dating Sugar daddy dating: wat betekent het om een suikeroom te hebben?

Sugar daddy dating: wat betekent het om een suikeroom te hebben?

4 minuten leestijd
0
sugar daddy man vrouw

Een student die bijklust als sugar baby om zo de dure studie te bekostigen; je hoort het steeds vaker. In de Verenigde Staten wordt het al jaren gedaan maar in Nederland begint het nu pas voet aan de grond te krijgen. Als het kan in het “preutse” Amerika, dan kan het hier in Nederland ook.

Er lijkt een doelgroep te zijn voor deze vorm van daten hoewel er nog wel een taboe op rust. Vooral studenten melden zich aan om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden. Met de steeds hogere maandlasten is het een uitkomst om deze kosten door iemand anders te laten betalen. Gezelligheid in ruil voor geld en cadeautjes is waar om draait, niet om de seks.

Wat is een sugar daddy?

Een sugar daddy is een oudere man die alles voor de vrouw betaalt. Dit kan de kosten van een studie zijn maar ook de woonlasten, dure sieraden, merkschoenen, tassen en meer. Vrijwel alles waar geld voor nodig is kan de sugar daddy garant voor staan. Gewoon geld in ruil voor een ontmoeting kan ook, er zijn geen vaste regels als het aankomt op sugar daddy dating. De sugar daddy is in feite een sponsor die betalingen voor de vrouw doet in ruil voor gezelschap. Het gezelschap vindt plaats tijdens een etentje, een weekendje weg of samen op de bank een film kijken; alles is mogelijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De sugardaddy is een rijke man van niveau die graag een mooie dame aan zijn zijde wil. De man is bereid om daar voor te betalen, in de vorm van geld of cadeaus. Er is dan wel sprake van een overeenkomst waarin de verwachtingen en vergoeding vooraf besproken worden. Een dergelijke deal is ideaal voor mannen die een druk leven leiden doordat deze bijvoorbeeld vele uren kwijt is aan het runnen van een succesvol bedrijf.

Het komt geregeld voor dat de man getrouwd is en een sugar baby zoekt voor extra gezelschap. Bijvoorbeeld, als de sugar daddy vaak op reis moet dan is het leuker om iemand mee te nemen.

Sugar daddy datingsites

Voor de vrouwen die op zoek zijn naar een sugar daddy zijn er speciale datingsites om je te helpen dit voor elkaar te krijgen. Mogelijk heb je deze nieuwe vorm van dating al eens voorbij horen komen op televisie of op de radio. Een sugar daddy datingsite zich specifiek op het samenbrengen van suikerooms en vrouwen die verwend willen worden door een rijke man.

Het is door dit soort datingsites niet meer nodig om met je vriendinnen rond te hangen in een club voor rijk gezelschap. Dit zijn de sugar daddy datingsites die op dit moment het populairst zijn in Nederland.

Hoe werkt het?

Een sugardatingsite werkt niet anders dan een normale datingsite. Het enige verschil is dat je vooraf al kunt aangeven wat je maandelijkse lasten zijn en wat je verdient. Zodra je je aangemeld hebt kun je op zoek gaan naar je sugar daddy of baby. Deze fase is hetzelfde als elke andere datingsite; je zoekt iemand die je leuk vindt en met wie tijd wilt doorbrengen. Zodra je deze persoon gevonden hebt kun je contact opnemen en erachter komen of de ander er ook zo over denkt. Als extra factor is er dan ook nog de criteria waar je suikeroom of sugar babby aan moet voldoen. Dit wordt met elkaar besproken tot je een zogenoemde afspraak hebt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

De afspraak

Op de datingsites voor sugardating zoals Rich Meet Beautiful wordt van je verwacht dat je weet wat je wilt. Het draait er om een no-nonsense aanpak om samen glashelder te overleggen wat er van elkaar verwacht wordt. Sugar babies zijn namelijk een uitgave waar rekening mee gehouden moet worden. Als er sprake is van een maandelijkse vergoeding om de huur te betalen dan is dit niet iets dat je een maand kunt overslaan.

Als sugar daddy wordt van je verwacht dat je je afspraken nakomt. Hetzelfde geld voor de vrouw. Deze moet beschikbaar zijn voor de man om af te spreken. De sugar daddy verwacht voor de vergoeding dat er geen gezeur is zoals vaak voorkomt bij een “normale” relatie.

Sugar daddies zijn vaak drukke mannen en zoeken juist iemand die niet moeilijk doet als afspraken verplaatst worden naar een andere dag. Dat is waar de man gedeeltelijk voor betaalt. Al dit soort zaken worden van tevoren besproken om gezamenlijk tot een overeenkomst te komen. Dit zijn een aantal punten die je kunt bespreken:

 • Hoe vaak je wilt afspreken
 • Hoe lang een date duurt
 • Waar je elkaar ontmoet
 • Wat voor soort dates je gaat hebben
 • Of je met elkaar in het openbaar gezien wordt of niet
 • Om welke periode het gaat
 • Wat een reden zou zijn om de afspraak te beeindigen
 • Wat de exacte vergoeding is
 • Wanneer de vergoeding uitgekeerd wordt
 • Wat er van je verwacht wordt
 • Of het gaat om een exclusieve relatie

Seks of niet?

Tegen betaling afspreken om een man te ontmoeten lijkt op prostitutie maar dat is het niet. Als vrouw ben je namelijk niet verplicht om tot de daad over te gaan. Zelfs zoenen hoeft niet als je dat niet wilt. De sugar baby is wat betreft in controle. Een platonische relatie waarbij het om het gezelschap gaat en niet om seksuele handelingen is mogelijk. Toch komt het geregeld voor dat een sugar daddy meer wil dan alleen “praten”.

De man verwacht een “girlfriend experience” en seks hoort daar bij volgens hen. Als je dit als vrouw niet wil is het belangrijk om vooraf duidelijke regels te stellen. Als je geen seksdate wil dan hoeft het niet, zolang je dit maar helder communiceert zodat de sugar daddy weet wat hij van je kan verwachten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …