Scruff verwijderen: zo zeg je je Scruff account op

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Voor gay en bi-mannen is er geen betere tijd om er volop van te genieten dan nu. Sinds de introductie van Grindr is het speelveld veranderd en is het veel gemakkelijker geworden om gelijkgestemden te ontmoeten. De app maakte de weg vrij voor anderen, zoals Scruff, om hun eigen visie los te laten op dezelfde doelgroep. Scruff doet dat op een eigen manier met een bijna onbeperkt aanbod aan functies en mogelijkheden.

Heb je Scruff gebruikt en ben je het nu even zat? Hebben de mannen die je ontmoet niet dezelfde doelen? Of wil je er gewoon (even) mee stoppen? Dan zou je kunnen uitloggen om nooit meer in te loggen, maar dat is nooit de beste optie. Want daarmee blijft je profiel actief en gaat het een eigen leven leiden – misschien wel voor vele jaren. We leggen je uit hoe je een Scruff account op de juiste manier verwijdert.

Download en installeer de app

Aangezien Scruff exclusief beschikbaar is als app, kun je je profiel ook alleen vanuit de app verwijderen. Dat betekent dus dat je de app geïnstalleerd moet hebben. Heb je de app verwijderd? Download en installeer Scruff dan eerst opnieuw, zodat je weer toegang hebt tot je account. Mocht je het wachtwoord vergeten zijn, vraag deze dan opnieuw aan. Heb je de app nog wel? Log dan in op de app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

App StoreGoogle Play

Scruff profiel verwijderen

Ben je ingelogd op Scruff? Volg dan deze stappen om je account te verwijderen. Tik om te beginnen op het menu-icoon dat linksboven in de app wordt weergegeven. Tik in het menu op Instellingen. Dit brengt je naar de instellingen-pagina. Tik op Profieleditor om naar de instellingen van je profiel te gaan. Scrol helemaal naar beneden totdat je bij het ‘Account’-gedeelte bent aangekomen. Tik op de Profiel verwijderen-button en een pop-up verschijnt met de vraag of je zeker weet dat je je profiel wilt verwijderen. Tik op Verwijderen, vul daarna het veld in en tik op OK om je account te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Tik op Profieleditor.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op de Profiel verwijderen-button.
 7. Tik op Verwijderen.
 8. Vul het veld in.
 9. Tik op OK.

Let op: wanneer je deze stappen volgt, wordt je profiel voorgoed verwijdert. Alle berichten, contacten en geschiedenis worden verwijderd. Je kunt je account met alle gegevens daarna niet meer herstellen.

scruff profiel verwijderen

Tijdelijk stoppen

Heb je iemand gevonden waar je vaker mee gaat afspreken? Of ben je nu even te druk door de dagelijkse verplichtingen? In dit soort situaties is het handig dat je je profiel niet verwijdert, maar pauzeert. En gelukkig is dat mogelijk met Scruff. Je kunt profiel op Scruff uitschakelen. Voor andere leden lijkt het alsof je je profiel hebt verwijdert, maar in werkelijkheid is het enkel verborgen voor anderen. Mocht je later weer willen beginnen, dan hoef je het profiel alleen maar weer te activeren. Tijdelijk stoppen met Scruff doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Tik op Profieleditor.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op de Profiel uitschakelen-button.
 7. Tik op Uitschakelen.
 8. Tik op OK.

scruff profiel uitschakelen

Scruff PRO abonnement opzeggen

Geen limiet van 100 maar 1000 profielen, 4 match stacks in plaats van 1 en advertenties in de app uitschakelen: het Scruff PRO abonnement. Als je de Pro-versie van Scruff hebt genomen, wat een lidmaatschap is, dan heb je toegang tot 30+ features waarover de gratis leden niet beschikken. Enorm handig, maar je betaalt er dan ook voor.

Wat veel mensen niet weten, is dat dit lidmaatschap van Scruff automatisch verlengd wordt. Het wordt bovendien niet steeds met één maand verlengd, maar met dezelfde periode die je eerder hebt gekozen. In het geval van Scruff PRO gaat het om een periode van 1, 3 of 12 maanden. Als je het abonnement wilt stopzetten, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dit is mogelijk door deze stappen te volgen op een iOS of Android apparaat:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Scruff.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Scruff.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, wordt de automatische verlenging gestopt. Je kunt dan nog wel van alle PRO features van de gay dating app gebruik maken, totdat de periode waarvoor je al betaald hebt afgelopen is. Het uitschakelen van de automatische verlenging is mogelijk tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode.

Scruff app verwijderen

Heb je de automatische verlenging geannuleerd? Je profiel verwijdert? Dan resteert er nog één stap: de app verwijderen. Gelukkig is dit de meest simpele stap. De app zelf verwijder je op deze manier:

 1. Log uit in de Scruff app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Scruff

Is Scruff wat te losbandig? Zijn er niet genoeg (of geen leuke) mannen te vinden? Of wil je gewoon een andere gay app proberen? Het goede nieuws is dat er ook gay apps zijn waar de leden wat serieuzer zijn. Dating app Lexa Gay is daar het voorbeeld van. Voor daten gericht op een duurzame relatie is dit het nummer één alternatief.

Bekijken op Lexa Gay

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare dating apps als Scruff?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Planet Romeo.

Kan ik later opnieuw een Scruff account creëren?

Ja, het is mogelijk om later met hetzelfde e-mailadres weer lid te worden.

Wordt mijn Scruff profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je profiel blijft actief als je alleen de app verwijdert van je telefoon of tablet. Een profiel verwijderen kan alleen handmatig in de app.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, alle gegevens die gekoppeld zijn aan je Scruff account worden verwijderd.

Wordt het Scruff PRO abonnement stopgezet als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het Scruff PRO lidmaatschap blijft actief als je het profiel verwijdert. Dit betekent dat het ook automatisch wordt verlengd, zelfs als je je profiel al hebt verwijderd.

Kan ik de automatische verlenging stopzetten?

Ja, de automatische verlenging kun je annuleren in de app store van je apparaat.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie