15 dingen die mannen sexy vinden als vrouwen het doen

Jay
Door Jay
11 minuten leestijd

Sexy zijn is meer dan alleen een korte rok aan en rode lippenstift op, als het goed is weten we dat allemaal. Sexy zijn kan namelijk een combinatie zijn van een hele hoop factoren en gaat eigenlijk om iemands totale pakket: wie je bent, hoe je handelt, wat je denkt, hoe je loopt, hoe je praat. Ondanks dat iedereen zo zijn of haar eigen gedachten heeft over wat sexy is, zijn er wel een aantal standaard dingen die mannen sexy vinden bij vrouwen.

15 dingen die mannen sexy vinden

Vrouwen weten het soms helemaal niet dat mannen het sexy vinden. En het leuke is dat daar een aantal dingen tussen zitten waar je in eerste instantie misschien niet helemaal bij stilstaat als man. Nieuwsgierig? Dit is onze lijst met 15 dingen die mannen sexy vinden als vrouwen het doen. Deze eigenschappen kunnen vanaf het eerste moment het verschil maken en een verpletterende indruk achterlaten bij mannen.

1. Als ze een mannenoverhemd draagt

Vooral als de hemd wordt gedragen zoals mannen het zelf nooit zouden dragen: volledig oversized, heerlijk hangend over de blote benen, met een paar losgeknoopte knopen en het liefst met een deel van de borst zichtbaar. En niet alleen het moment dat de man de vrouw in het overhemd aanschouwt is mooi om te zien. Ook na de tijd als ze de hemd niet meer draagt en haar geur nog wel in het kledingstuk hangt, laat een verpletterende indruk achter.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Als ze af en toe gek doet

Mannen vinden het heerlijk als vrouwen gewoon volledig zichzelf zijn en gek doen. Out-of-the-box denken, lak hebben aan etiquette, en zo zelfverzekerd dat ze zelf wel bepaalt wat ze doet en hoe ze zich gedraagt. Dit getuigt immers van individualiteit en vertrouwen. Een recente studie van de University of Queensland toont bijvoorbeeld aan dat non-conformisten als aantrekkelijker worden gezien dan conformisten. Misschien is het wel het nemen van risico’s of misschien is het wel het complete gebrek aan terughoudendheid dat hiervoor zorgt.

3. Als ze fanatiek fitnest

Een vrouw die al zwetend in de sportschool rondhangt en niet opgeeft: ook dat is sexy. Nu hangt het wel een beetje van de oefening af en hoe de vrouw zich beweegt, maar fanatieke fitnessers kunnen heel sexy zijn. Uiteraard speelt ook het figuur van de vrouw een belangrijke rol. Als ze een mooi figuur heeft plus een hoop explosiviteit, tja, dan kun je er wel donder op zeggen dat we het over een killer-combinatie hebben.

4. Als ze iemand die het verdient de credits geeft

Onderzoek toont aan dat ook bescheidenheid hoog scoort in de eigenschappen die we in anderen zoeken. En dat geldt vooral tegenwoordig in een tijd dat iedereen zich druk maakt om anderen een mening op te leggen. Als iemand anders keurig werk levert of ergens goed in is, dan moet ze dat gewoon durven te zeggen.

Da’s toch normaal horen we je nu denken? Ja, dat klopt. Alleen zijn mannen een stuk minder jaloers aangelegd dan vrouwen en daarom zie je toch vaker dat vrouwen wat terughoudender zijn in de lofzang over een andere vrouw. Is nergens voor nodig. Als je anderen complimenten kunt geven, dan getuigt dat van zelfverzekerdheid.

5. Als ze van muziek houdt

Muziek is altijd al één van de grootste afrodisiaca van de mensheid geweest. Met andere woorden; als een sensuele, soulvolle of zwoele soundtrack te horen is, dan brengt ons dat in de juiste stemming. En het mooie is juist als het de vrouw is die de man in de stemming brengt, door er een soulvol nummer op te zetten. Een sexy vrouw heeft een goede muzieksmaak.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Als ze heel langzaam drinkt

En daarbij de lippen goed om het kopje koffie zet en de inhoud langzaam naar binnen werkt. Dat klinkt misschien wat seksueel getint, maar we bedoelen hier niets anders te zeggen dan dat langzaam drinken vaak ook heel erg sexy kan zijn. Een beetje blazen als de koffie nog te heet is, het likken van de lippen om de smaak op te nemen — je snapt wel wat we bedoelen.

7. Als ze lekker sarcastisch kan zijn

Gevolgd met een knipoog natuurlijk. Mannen zijn er dol op om sarcastische opmerkingen te maken. Mannen houden ervan als vrouwen dat doen. Ook dit getuigt van humor en bij humor komt natuurlijk een glimlach kijken en de gekkigheid die we hierboven al benoemden.

8. Als ze de eerste move maakt

Een onderzoek dat naar gedrag bij speeddaten keek, ontdekte dat interesse kan worden opgebouwd door een vrouw die steeds meer interesse toont. Dit geldt overigens niet alleen voor eerste dates, maar ook tijdens vervolgdates waarbij jullie elkaar nog moeten leren kennen. Mannen vinden het heerlijk als een vrouw lak heeft aan etiquette en gewoon zelf de eerste move maakt. Sterker nog: een vrouw die de eerste stap zet, is onweerstaanbaar.

9. Als ze niet te veel bezig is met sociale media

Continu selfies maken voor sociale media en continu de telefoon in de hand? We zijn gelukkig zover gekomen dat mannen (en ook vrouwen) er van afknappen als ze de hele tijd met haar telefoon in de hand zit. Toch zien we dat vrouwen iets vaker met hun telefoon bezig zijn dan mannen en dat vrouwen vaak ook uit onzekerheid hun smartphone erbij pakken op momenten dat ze zich ongemakkelijk voelen. Iemand die continu bezig is met de telefoon en ook alles op sociale media plaatst is onaantrekkelijk. Veel mannen vinden het daarom ook sexy als een vrouw zich daar gewoon van onthoudt.

10. Als ze goed is in diepe gesprekken

Diepe gesprekken voelen kunnen ook heel zwaar zijn, maar dat neemt niet weg dat ze staan voor intelligentie en interesse. Mannen willen een vrouw die met hen mee kan praten en niet alleen maar jaknikt. Dat is in de westerse wereld op zich wel vanzelfsprekend, maar er zijn nogal genoeg plekken op aarde waar dat niet het geval is.

Verder valt over diepe gesprekken ook te zeggen dat ze niet alleen aan de eettafel moeten worden gevoerd. Mannen vinden het ook heel erg sexy om in bed diepe gesprekken te hebben met een vrouw. Daarmee doelen we in dit geval letterlijk op gesprekken en hebben we geen verdere bijbedoelingen.

11. Als ze van dansen houdt

Een vrouw die met d’r heupen kan zwaaien en wel met volledige overtuiging: je ziet het vaak bij Latijns-Amerikaanse vrouwen. In Europa is dat een stuk minder gebruikelijk, maar als je dan een vrouw hebt die diezelfde passie in zich heeft, dan kun je je wel voorstellen wat voor verpletterende indruk dat kan achterlaten op een man. Het mooiste is als ze punt 5 en 11 met elkaar combineert: dus dat ze een zwoel liedje erop zet om samen met jou te dansen.

vrouw rood

12. Als ze rood draagt

Een studie van de University of Rochester heeft al een keer uitgewezen dat rood de meest amoureuze kleur is, mogelijk vanwege de evolutionaire wortels. Zonder teveel op de achterliggende gedachte in te willen gaan, zullen veel mannen het er wel mee eens zijn dat een vrouw in rood gewoonweg onweerstaanbaar is. Dus of het nu een jurk of een blouse is, rode lipstick, het dragen van de rode kleur is een instant truc om de sexappeal te versterken.

13. Als ze een bril draagt

Ja, iemand met een bril ziet er intelligent uit, maar daar gaat het eigenlijk niet eens om. Het heeft er meer mee te maken dat de bril ook als accessoire kan worden gebruikt die in combinatie met bepaalde kledingstukken, kapsels en andere accessoires tot een heel mooi plaatje kunnen leiden. Misschien een wat gek voorbeeld (van een man), maar we weten allemaal dat Clark Kent met bril knapper was dan zonder. Zo kan dat dus ook werken bij vrouwen. Nu willen we niet beweren dat dit altijd het geval is, maar zo nu en dan kom je een vrouw tegen wie een stijlvolle bril gewoon onwijs goed staat.

14. Als ze goed overweg kan met zijn vrienden

Als man zijnde is het niet ongebruikelijk dat je soms voor vervelende keuzes wordt gesteld: kiezen tussen een vrouw of een vriend. Een beetje vrouw weet echter dat je jouw vrienden nooit zult laten vallen. Dat is op zich al een prima gedachte, maar nog mooier is als ze ook goed overweg kan met jouw maten. Dat noemen we nog eens een mooie vrouw.

15. Als ze in zijn oren fluistert

Geef maar toe mannen: daar krijgen we allemaal rillingen van. Natuurlijk hangt het ook een beetje van de woorden af die ze gebruikt en de timbre in d’r stem, maar met het juiste stemgebruik en de juiste woorden, kan ze binnen een paar seconden je volledige aandacht winnen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie