Home Dating apps Honk is een nieuwe chat app voor realtime chats die verdwijnen

Honk is een nieuwe chat app voor realtime chats die verdwijnen

2 minuten leestijd
0
honk app

Vraag je je altijd af wat iemand aan het typen is wanneer je een ‘is aan het typen…’ melding krijgt? Met een nieuwe app genaamd Honk is dat verleden tijd. De app laat de ruwe, ongepolijste versie van berichten zien, inclusief alle typefouten, ongemakkelijke pauzes en emoties die je normaal moet missen. De iPhone-app is dinsdag wereldwijd gelanceerd na maanden van testen, met de belofte van een in-the-moment berichten-ervaring.

Wat is Honk?

De nieuwe app die de ronde doet is bedoeld om berichten met vrienden interactief en directer te maken. En dat gaat een stapje verder dan instant messaging, zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Honk staat voor realtime chatten: geen chatgeschiedenis of verzendknop – het is allemaal 100% live en in het nu. In plaats van een bericht versturen en hopen op een antwoord, verstuur je berichten op Honk die live worden weergegeven terwijl je typt.

Waarom het Honk heet? Omdat je de ander een ‘Honk’ kunt sturen, ‘toeteren’ in het Nederlands: een moeilijk te missen melding dat je gereed bent om te chatten. Als je echt iemands aandacht wilt trekken dan blijf je toeteren. Door de ‘Honk’-knop herhaaldelijk in te drukken verschijnen meerdere meldingen op de telefoon van de ander. Of, als ze de app hebben geopend, een stortvloed aan kleurrijke emoji’s.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt het?

Op Honk worden je berichten aan de andere persoon getoond terwijl je typt. Ja, degene met wie je chat ziet de typefout die je wilt corrigeren, de extra spatie en de pauze om ergens over na te denken. Er is geen verzendknop omdat deze helemaal niet nodig is. Je kijkt live mee terwijl de ander aan het typen is. En je hebt maar 160 tekens (ongeveer de grootte van een normaal bericht) om je gedachten over te brengen. De bovenste gespreksbubbel toont de inkomende berichten, je typt in de onderste bubbel.

Zodra je de limiet hebt bereikt, druk je op een refresh-knop om helemaal opnieuw te beginnen. De geschreven tekst verdwijnt, want Honk heeft geen chatgeschiedenis. Met andere woorden: er is ook geen gescrol om berichten terug te vinden. En omdat Honk is ontworpen om realtime te zijn, geeft het je een melding zodra iemand de chat verlaat.

Bevallen de kleuren niet? Honk biedt de mogelijkheid om van alles aan te passen. Je kunt de kleur van de gespreksbubbels wijzigen, emoji-huidskleuren kiezen en je kunt ook emoji aan een woord of zin toewijzen. Honk noemt dat “Magic Words”. Elke keer dat je het genoemde woord of de zin typt, verschijnt de geselecteerde emoji naast het woord en zweeft deze omhoog. De zin of het woord is de automatische trigger van het effect.

Voor wie is het?

De app is duidelijk gericht op Gen Z, oftewel de jongeren. Dat is eigenlijk al meteen duidelijk bij het invullen van de leeftijd. Je kunt elke leeftijd tussen 13 en 21 kiezen. Maar ben je ouder? Dan word je gegroepeerd in 21+. Dat neemt niet weg dat Honk waarschijnlijk niet alleen gebruikt gaat worden door jongeren.

Voor wie Honk vooral interessant kan zijn? Mensen die iets te verbergen hebben. Natuurlijk gaat de aandacht uit naar criminelen die hun digitale sporen willen uitwissen. Maar wat te denken van mensen die een affaire hebben? Hoewel Honk vooral ontwikkeld is voor de jongere generatie, zijn het misschien wel de ouderen die er misbruik gebruik van gaan maken.

De Honk app is afgelopen week geïntroduceerd en blijkbaar is die lancering uitvoerig gepland. Niet alleen spreekt de internationale media er veelvuldig over, het bewijs van de succesvolle lancering zien we terug in de App Store-hitlijsten. Honk is omhooggeschoten sinds de publieke lancering; het staat momenteel al op 23 in de app store-ranglijst in de categorie ‘sociaal netwerken’. Honk is wereldwijd gratis beschikbaar in de App Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…