Gay dating app Scruff koopt concurrent Jack’d

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

Scruff, een van de populairste gay hookup-apps, heeft aangekondigd dat het een concurrerende app overneemt. Het gaat om Jack’d, de dating app die onlangs in opspraak raakte doordat de afbeeldingen op de app niet beveiligd waren. Dit meldt LGBTQ Nation. Het moederbedrijf van Scruff, Perry Street Software, koopt de dating app voor een niet nader genoemd bedrag: waarschijnlijk een miljoenenbedrag. Gecombineerd hebben de twee apps ongeveer 20 miljoen gebruikers.

Geen fusie van de apps

Het moederbedrijf van Scruff zegt dat beide apps afzonderlijk zullen blijven werken. Bestaande gebruikers van Jack’d worden dus niet direct overgeheveld naar Scruff, maar kunnen gebruik blijven maken van de Jack’d app. Met de overname krijgt Scruff meer vat op de Aziatische datingmarkt. Ongeveer 50 procent van de Jack’d-gebruikers bevindt zich in Azië.

Het bedrijf belooft ook enkele belangrijke updates voor Jack’d, en dat is ook vereist om de bestaande en toekomstige Jack’d-gebruikers tegemoet te komen. De app wordt geplaagd door beveiligingsfouten, een slecht ontwerp en een gebrek aan functies. Daarom belooft de overname veel goeds voor de Jack’d app, omdat het de veiligheid van de gebruikers waarschijnlijk ten goede komt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Jarenlang hebben we de diverse en wereldwijde gemeenschap op Jack’d bewonderd. Sinds de lancering in 2010 is Jack’d uitgegroeid naar meer dan 5 miljoen leden wereldwijd”, zegt Eric Silverberg, CEO van Scruff’s moederbedrijf. “Deze overname zal Jack’d-gebruikers dezelfde combinatie van technologie en actieve moderatie bieden die we hebben ontwikkeld bij Scruff, zodat de Jack’d-leden zullen worden beschermd tegen pesterijen, spambots, oplichters en risico’s tijdens het reizen.”

Beveiligingsfouten

Jack’d heeft te maken gehad met toenemende slechte publiciteit nadat een beveiligingsfout kwaadwillenden in staat stelde om de privé- en openbare foto’s van Jack’d te downloaden zonder de app te downloaden. Nadat het bedrijf achter de gay dating app van deze fouten op de hoogte werd gebracht, bleven acties uit. De ontdekker van de bug kreeg zelfs nooit een antwoord terug na het melden van het lek. Hoewel de afbeeldingen niet aan een specifiek account zijn gekoppeld, kon iemand details gebruiken die bij de afbeeldingen horen, zoals de locatie van de gebruiker, om erachter te komen bij wie ze horen.

Het bedrijf zegt dat Jack’d-leden zich kunnen verheugen op allerlei verbeteringen. De advertenties worden verwijderd, de controle op privacy en beveiliging wordt verbeterd en er worden nieuwe functies toegevoegd, zoals een verbeterde berichtenuitwisseling en de mogelijkheid om video op te nemen. Met de overname wordt de Scruff-groep een nog grotere concurrent van Grindr, de huidige marktleider op de LGBTQ-datingmarkt.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie