Home Ex Relatie met ex kans van slagen? 7 Vragen om jezelf te stellen

Relatie met ex kans van slagen? 7 Vragen om jezelf te stellen

3 minuten leestijd
0
ex terug

De relatie met je ex is voorbij. In de meeste gevallen betekent dit echt einde verhaal. Het is voorgoed verleden tijd. Toch zijn er situaties waarin een relatiebreuk niet zo simpel is, maar eerder gecompliceerd.

Je mist je ex en huilt dagen achtereen terwijl je alleen nog maar een time-out hebt genomen om alles eens goed te overdenken. Tijdens de break kom je erachter hoeveel je van je ex houdt, maar heeft het wel een kans van slagen?

Of je ex komt terug in je leven; deze keer in een verbeterde versie die, naar eigen zeggen, nooit meer dezelfde fouten zal maken. Hoe weet je nu of je je oude vlam een kans moet geven? Heeft de relatie met je ex kans van slagen? Stel deze vragen aan jezelf om erachter te komen.

1. Wat is de reden van de breuk geweest?

Relaties worden om verschillende redenen verbroken, van een verlies van interesse of verhuizen naar een ander land tot een affaire en langdurig emotioneel misbruik. De reden van de breuk bepaalt voor een groot deel of de relatie een kans van slagen heeft.

Onschuldige redenen zoals verhuizen voor werk en moeite met de lange afstand zijn te overwinnen, als de afstand nu weer korter is. Het is een ander verhaal als je ex je met tientallen anderen heeft bedrogen en je ondertussen als een deurmat behandelde.

Wat de reden ook is, denk er goed over na en laat je niet leiden door de idealiserende gevoelens die je hebt. Ga terug in je gedachten en denk erover na of het iets is dat je kunt vergeven, vergeten of mee kunt leren leven.

2. Waarom wil je weer bij elkaar komen?

Niemand vindt het leuk om alleen te zijn. Er is niemand om ’s avonds je dag mee te bespreken en je voelt je geïsoleerd van de wereld. Dat eenzame gevoel is niet te vermijden. Wil je je relatie een kans geven omdat je niet tegen die eenzaamheid kunt? Doe het niet. Dit is waarschijnlijk de allerslechtste reden om weer een relatie met je ex te beginnen.

Geef jezelf wat meer tijd om je gebroken hart te laten helen. Alleen dan kun je een overwogen keuze maken om weer een relatie met je ex te beginnen. Wil je je ex terug omdat je veel van hem of haar houdt of is het omdat je simpelweg een partner mist in je leven?

hart gebroken divider

3. Wat heb je geleerd van de laatste keer?

De keuzes die je vandaag maakt zijn gebaseerd op je ervaringen in het verleden. Volgens het gezegde “stoot een ezel zich geen tweemaal aan dezelfde steen,” maar mensen wel. Als je niets van de laatste keer hebt geleerd, dan maak je ongetwijfeld weer dezelfde fouten. Het resultaat is dat je na verloop van tijd weer terug bij af bent. Mocht je het weer willen proberen, bedenk je dan goed welke fouten gemaakt zijn en hoe je dit wilt oplossen.

gebroken hart helen

4. Kun je je hart wederom aan je ex toevertrouwen?

De breuk heeft je hoogstwaarschijnlijk pijn gedaan, misschien zelfs zoveel dat het je fysiek pijn deed. Kan je hart het aan om dat nog eens mee te maken? Het laatste wat je wilt is dat je het vertrouwen in mannen/vrouwen voorgoed verliest, omdat je hart twee keer door dezelfde persoon gebroken wordt.

5. Waarom is het nu anders?

Wat is er veranderd waardoor de relatie nu wel een kans van slagen heeft? Er is immers een reden waarom het de eerste keer niet gelukt is. Als deze reden nog steeds aanwezig is dan is de kans van slagen behoorlijk klein. Bijvoorbeeld, als de psychopathische trekjes van je partner je teveel werden dan kun je er niet vanuit gaan dat het deze keer meer kans van slagen heeft.

Chronische problemen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon. Zelfs als je ex zegt dat hij of zij is veranderd, dan is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vraag jezelf af of het probleem op te lossen is of niet.

6. Kun je het verleden vergeten?

Een nieuwe relatie met je ex heeft alleen kans van slagen als je met een schone lei begint. Is je ex bijvoorbeeld vreemdgegaan? Vraag je dan af of je de misstap echt kunt vergeven en vergeten. Weet je nu al dat je het keer op keer ter sprake zal brengen tijdens een meningsverschil? Dan weet je nu ook al dat een hereniging met je ex op dit moment niet zal werken.

dertig 30

7. Is de breuk lang genoeg geweest?

Een week je leven zonder je ex geleefd? Dan ben je nog niet in staat om een doordachte keuze te maken. Het is te kort om de breuk te verwerken en je gevoelens een plekje te geven. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je ex. Een algemene regel die veel gevolgd wordt is de 30-dagen regel. In deze periode werk je aan jezelf en vermijd je het contact met je ex volledig.

Een relatie met je ex hervatten werkt alleen als de breuk lang genoeg is geweest zodat je vanaf nul kunt beginnen. Als je het na een korte breuk probeert dan val je snel weer terug in de oude gewoontes, alsof er niets is veranderd.

Een relatie met een ex-partner? Het is niet makkelijk. Oude problemen blijven bestaan in de nieuwe relatie, als niets is veranderd. Het heeft alleen een kans van slagen als je de tijd hebt genomen om te herstellen en hebt geleerd van het verleden. Overhaast het niet als het nog niet het goede moment is. Ben je er wel klaar voor? Dan lees je hier hoe je je ex terug krijgt.

Alleen lukt het niet...

... om je ex terug te krijgen? Er is een manier die je kans op succes extreem vergroot, maar het werkt alleen als je het écht wilt. Relatietherapeute Michelle heeft haar 18+ jaar ervaring omgezet in een succesvolle handleiding om je ex terug te krijgen. Ontdek zelf waarom 1 op de 2 relaties worden gered met haar methode.

Bekijk de handleiding
Laad meer artikelen
Laad meer in Ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

5 redenen waarom je ex tegenkomen zo lastig is

Of jullie pas net uit elkaar zijn of de relatiebreuk al een lange tijd geleden is, er zijn…