Home Datingsites Parship eigenaar neemt eHarmony over voor 85 miljoen dollar

Parship eigenaar neemt eHarmony over voor 85 miljoen dollar

1 minuten leestijd
0
dating algoritme

Het Duitse mediabedrijf ProSieben heeft de Amerikaanse datinggigant eHarmony gekocht. ProSieben is een grote speler op de Duitse markt en is al eigenaar van de Parship Elite Group, een bedrijf dat onder meer de Parship datingsites beheerd. ProSieben heeft eHarmony voor een bedrag van om en nabij 85 miljoen dollar gekocht, zo meldt Financial Times.

eHarmony

In de Verenigde Staten is eHarmony al sinds het begin van de online datingwereld aanwezig. Het is één van de zogenoemde traditionele datingsites met een oprichting tijdens de eeuwwisseling in het jaar 2000.

Met de introductie van een vragenlijst was het in die tijd de eerste datingsite die gebruikers met elkaar in contact bracht met behulp van een dating algoritme. De in Los Angeles gevestigde datingsite verwacht dit jaar 2,8 miljoen nieuwe gebruikers aan te melden.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Met hevige concurrentie van de nieuwe generatie dating apps zoals Tinder en Bumble blijft eHarmony elk jaar vele duizenden nieuwe leden aan te trekken.

“We brengen twee sterke merken samen en bouwen ze uit tot een van ’s werelds toonaangevende online datingbedrijven,” zei ProSieben CEO Max Conze in een verklaring. Voor ProSieben is de overname van eHarmony een aanvulling op de Parship franchise. Het Duitse bedrijf heeft 100% van de datingsite gekocht met als doel het internationale netwerk uit te breiden. De huidige leiding van eHarmony blijft en zal fuseren met Parship Elite, dat op dit moment marktleider in Duitsland is.

Parship Elite

Parship Elite is het bedrijf achter alle Parship titels, waaronder Parship.nl, maar ook beheert het de titels ElitePartner en beziehungsweise. Parship en het zustermerk ElitePartner, zijn ieder jaar goed voor zo’n 2 miljoen registraties.

Beide websites gebruiken een algoritme om leden aan elkaar te koppelen. De werkwijze van eHarmony is vergelijkbaar. Datingsite Parship is op dit moment in 13 landen beschikbaar. Het hoofdkantoor van Parship bevindt zich in het hart van Hamburg, een ander kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…