Home Nieuws Parship eigenaar neemt eHarmony over voor 85 miljoen dollar

Parship eigenaar neemt eHarmony over voor 85 miljoen dollar

1 minuten leestijd
0
dating algoritme

Het Duitse mediabedrijf ProSieben heeft de Amerikaanse datinggigant eHarmony gekocht. ProSieben is een grote speler op de Duitse markt en is al eigenaar van de Parship Elite Group, een bedrijf dat onder meer de Parship datingsites beheerd. ProSieben heeft eHarmony voor een bedrag van om en nabij 85 miljoen dollar gekocht, zo meldt Financial Times.

eHarmony

In de Verenigde Staten is eHarmony al sinds het begin van de online datingwereld aanwezig. Het is één van de zogenoemde traditionele datingsites met een oprichting tijdens de eeuwwisseling in het jaar 2000.

Met de introductie van een vragenlijst was het in die tijd de eerste datingsite die gebruikers met elkaar in contact bracht met behulp van een dating algoritme. De in Los Angeles gevestigde datingsite verwacht dit jaar 2,8 miljoen nieuwe gebruikers aan te melden.

Met hevige concurrentie van de nieuwe generatie dating apps zoals Tinder en Bumble blijft eHarmony elk jaar vele duizenden nieuwe leden aan te trekken.

“We brengen twee sterke merken samen en bouwen ze uit tot een van ’s werelds toonaangevende online datingbedrijven,” zei ProSieben CEO Max Conze in een verklaring. Voor ProSieben is de overname van eHarmony een aanvulling op de Parship franchise. Het Duitse bedrijf heeft 100% van de datingsite gekocht met als doel het internationale netwerk uit te breiden. De huidige leiding van eHarmony blijft en zal fuseren met Parship Elite, dat op dit moment marktleider in Duitsland is.

Parship Elite

Parship Elite is het bedrijf achter alle Parship titels, waaronder Parship.nl, maar ook beheert het de titels ElitePartner en beziehungsweise. Parship en het zustermerk ElitePartner, zijn ieder jaar goed voor zo’n 2 miljoen registraties.

Beide websites gebruiken een algoritme om leden aan elkaar te koppelen. De werkwijze van eHarmony is vergelijkbaar. Datingsite Parship is op dit moment in 13 landen beschikbaar. Het hoofdkantoor van Parship bevindt zich in het hart van Hamburg, een ander kantoor is gevestigd in Amsterdam.

Parship eigenaar neemt eHarmony over voor 85 miljoen dollar

5 (100%) 1 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de top 10 ‘musthave’ en ‘dealbreaker’-kwaliteiten van een partner

Singles die een relatie zoeken hebben het niet makkelijk. Je bent op zoek naar de felbegee…